Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
1728 22-Iun-2015

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Delegarea nu este un proces usor, insa se poate invata in timp.

Sfaturile prezentate in continuare sunt usor de urmat, iar punerea lor in practica te poate ajuta sa devii un sef mai bun iar afacerea ta va avea de castigat.

1. Invata sa asculti
Delegarea presupune multe explicatii si poate da impresia ca tu trebuie sa vorbesti cel mai mult. Totusi, este mai intelept sa nu domini intreaga conversatie si sa le oferi persoanelor care preiau sarcinile sa verbalizeze ingrijorarea si retinerile pe care le simt.

Sarcinile noi creeaza de multe ori anxietate si chiar frica. Atunci cand stii ce gandeste si cum se simte colegul caruia ii delegi activitati este mai usor sa oferi incurajari si sa preintampini probleme. Sunt sanse mai mari ca cel caruia ii plasezi activitati sa porneasca cu mai multa incredere si energie.

2. Deleaga activitati variate
Este important sa nu delegi mereu aceleasi sarcini repetitive, pentru ca ele pot cauza frustrare, iar colegul poate simti ca vrei sa il folosesti pentru a te debarasa de aceste sarcini.

Pentru a mentine munca interesanta, este bine sa alternezi activitatile repetitive cu cele unice, care sa starneasca interesul colegului tau. Acesta se va simti apreciat si va fi multumit de oportunitatile de invatare.

3. Evita supraincarcarea
Atunci cand delegi, incearca sa nu incarci prea mult programul colegului caruia ii incredintezi sarcini. Orele suplimentare sunt neplacute pentru toata lumea. Daca suprasoliciti oamenii, risti sa nu primesti rezultatele pe care le astepti.

4. Tine evidenta modului in care au fost realizate sarcinile
Dupa ce perioada de delegare s-a incheiat, este bine sa notezi modul in care sarcinile au fost realizate, abilitatile existente, dar si cele lipsa.

Aceste notite iti vor fi de folos atat tie, cat si persoanei care a preluat activitatile. Pe de o parte, data viitoare vei sti ce activitati poti delega si ce nu, iar pe de alta parte il ajuti pe colegul tau sa evolueze.

Teo Manole

Tags: delegadelegisarcinidelegarea sarcinilorafacere


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

4 sfaturi ca sa-ti delegi sarcinile mai usor
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

13 Iun2016

2 dezavantaje ale delegarii sarcinilor

de Teo Manole
Atunci cand esti bun in ceea ce faci, vei primi multe sarcini si solicitari sa oferi suport colegilor. Este posibil sa ajungi in situatia de a fi suprasolicitat si sa faci rabat de la calitate. Un mod elegant de a preveni aceasta situatie este sa delegi sarcini. In acest mod, poti construi o...
Citeste mai departe
1612 Management
20 Mai2016

Cum arata si cat munceste un antreprenor la propria afacere. Studii de ultima ora

de Afacerilacheie.net
Conform unui studiu EY Romania, denumit “Barometrul antreprenoriatului romanesc”, aflam date noi despre portretul unui antreprenor si timpul dedicat afacerii sale. Studiul are la baza un chestionar realizat in perioada 28 martie - 20 aprilie 2016. "Daca am creiona profilul...
Citeste mai departe
1604 Management
25 Apr2016

Cum sa-ti dezvolti afacerea pe baza relatiilor personale

de Dragos Craciun
Persoanele care dezvolta relatii puternice cu oamenii din jur au mai multe sanse sa creeze afaceri de succes. Astfel, pentru a va atinge obiectivele personale si profesionale si pentru a va dezvolta afacerile trebuie sa va inconjurati de oamenii potriviti. Spre exemplu, reteaua strategica,...
Citeste mai departe
1553 Management
09 Mar2016

Factorul cel mai important intr-o afacere - Strategia de resurse umane

de Cosmin Enescu
Strategia de resurse umane este ansamblul structurat al activitatilor de resurse umane prin care o firma urmareste sa-si indeplineasca obiectivele specifice domeniului de afaceri. Ce trebuie sa avem in vedere la stabilirea strategiei de resurse umane? Strategia de resurse umane trebuie sa...
Citeste mai departe
4469 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016