Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Indiferent daca esti proprietarul unui butic sau al unui magazin de mai mari dimensiuni, probabil ca te-ai intrebat in numeroase randuri ce ai putea sa faci pentru ca afacerea ta sa fie mai atractiva, sa ai mai multi clienti, sa iti cresti vizibilitatea. Pe scurt, sa ai mai mult succes. Un factor important este vitrina, insa exista si alte metode de promovare a produselor tale care sunt eficiente.
Un exemplu clasic este unul folosit in supermarketuri: administratorii acestora se asigura intotdeauna ca produsele de baza, precum laptele si painea, sunt expuse in spatele magazinului, iar cele de care nu avem nevoie neaparat, de exemplu, bomboane, sunt asezate in fata. Impulsul de a cumpara nu este unul rational. Este vorba, de fapt, de a te folosi de psihologia consumatorului pentru a-l face sa cumpere, mereu, mai mult.
Casa de marcat
In centrul tranzactiilor oricarui retailer sunt casele de marcat, iar zona in care acestea se afla poate deveni una foarte valoroasa pentru a incuraja clientii sa faca achizitii impulsive. Aceasta este o metoda infailibila de crestere a valorii medii a tranzactiilor clientilor. Mai concret, spre deosebire de zona rafturilor, aici clientii pot decide in doar cateva secunde daca vor cumpara sau nu un produs afisat langa casa de marcat. Daca vinzi produse precum carduri cadou sau accesorii, le poti plasa aici. De asemenea, aici poti aseza diverse reclame, dar si cosuri cu produse care par utile pe ultima suta de metri inainte de a iesi din magazin.
Planul de afacere perfect intocmit
reprezinta argumentul tau in discutiile cu
investitorii, finantatorii sau cumparatorii
>> Click AICI <<
Langa casa de marcat pot fi expuse produse ieftine, dar complementare altor articole pe care le ai in magazin, mai scumpe. Un exemplu pot fi sireturile sau produsele de curatat incaltamintea, intr-un magazin de pantofi.
Nu in ultimul rand, casa de marcat este locul de unde clientii pot afla despre programele de loialitate si despre ofertele speciale de care se bucura membrii acestora.
Vitrina
Aceasta este imaginea de brand a companiei. Este cea remarcata prima de clienti si joaca un rol cheie in procesul de cumparare. Exista cateva reguli de baza pentru a amenaja eficient vitrina:
-
Creeaza o scena, un univers, o prezentare speciala, spectaculoasa, pentru oferta de produse in magazine.
-
O vitrina de magazin poate fi vazuta intr-o zi de mii pana la zeci de mii de persoane, in functie de amplasamentul afacerii. Doar de cateva secunde are nevoie un trecator pentru a se uita la vitrina, de aceea aceasta trebuie sa capteze atentia lui si sa il faca sa intre. Joaca-te cu formele, culorile, sistemul de iluminat si decorul.
-
Nu exagera. Daca are de ales dintr-o oferta variata de produse expusa in vitrina, este posibil ca persoana care se uita sa se simta suprasolicitata. Nu aglomera vitrina, expune pana la cinci produse diferite, undeva la nivelul ochilor trecatorilor si afiseaza mesaje simple.
-
Dupa ce a trecut de patru-cinci ori pe langa o vitrina, mesajul se diminueaza. in medie, o vitrina se schimba cam o data pe luna, insa nu este nevoie sa o schimbi toata, ci doar partial, pentru a reaprinde interesul trecatorilor.
-
Nu trebuie neaparat sa mizezi pe promotii in aranjamentul din vitrina. Insa ar trebui sa folosesti mesaje care sa trezeasca interesul, curiozitatea, sa il invite pe client sa descopere marfa din rafturi.
Chiar daca ai un magazin micut, cu o suprafata de vanzari limitata, o poti folosi pentru a-ti promova produsele si a creste vanzarile.
Sursa foto: Pexels
Ti-a placut acest articol?
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
Cum sa iti deschizi un magazin de accesorii la tine in oras
de Redactia Afacerilacheie.net→ Citeste mai departe
Cum sa incepi o afacere online in 2017
de Alina Constantinescu→ Citeste mai departe
Cum sa alegi tipul de cantar electronic potrivit pentru afacerea ta
de Echipa Afacerilacheie.net→ Citeste mai departe
Afaceri sub 500 de euro: top 10 idei simple si profitabile
de Alina Constantinescu→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
Comentarii0 comentarii