Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
60131 11-Aug-2014

4.05
din 188 voturi
RATING UTILIZATORI
 
Solutia dulceturilor si gemurilor de casa, 100% naturale, e din ce in ce mai solicitata de cei care tin la sanatatea lor! E un moment bun pe piata romaneasca, aflata in plina expansiune!
 
Daca vrei sa deschizi o mica afacere in acest domeniu, inainte de toate este necesar sa infiintezi o firma, iar pentru aceasta poti opta pentru o forma juridica de organizare precum:

- Intreprindere individuala (II) 
- Intreprindere familiala (IF)
- PFA
Societate cu raspundere limitata (SRL sau SRL-D.
 
Autorizatii necesare pentru mica ta afacere cu gemuri, dulceturi si muraturi
 
Urmatorul pas dupa infiintarea firmei consta in obtinerea autorizatiei sanitar-veterinare, acordata de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). 
 
Orice persoana care doreste sa isi dezvolte o afacere (legala!) prin intermediul careia sa prepare muraturi, gemuri, dulceturi (sau alte produse alimentare animale sau non-animale) are nevoie de o unitate de productie.

Reglementarile in acest sens sunt foarte stricte: nu puteti produce orice fel de produs alimentar fara a avea un spatiu corespunzator de productie, autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar. Unitatea de productie trebuie sa fie diferita si separata de spatiul de locuit.

Pentru a functiona in deplina legalitate, gemurile, dulceturile sau muraturile produse si scoase la vanzare nu pot fi preparate in bucataria locuintei personale. 
Prin urmare, pentru realizarea produselor alimentare artizanale („de casa”), este necesar sa aveti un mic laborator, fie el inchiriat, fie in proprietate personala.

Acesta  va reprezenta sediul secundar si care trebuie sa fie suficient de mare incat sa cuprinda incaperi pentru: 
- depozitarea materiei prime;
- procesare si productie; 
- depozitarea produselor finite;
- ambalare, etichetare etc. 
 
Laboratorul trebuie sa asigure conformitatea din toate aceste puncte de vedere – amenajare, igiena, dotari, personal, controlul produselor finite.
 
Daca te incadrezi in aceste considerente poti primi din partea ANSVSA un document de inregistrare/autorizare pentru desfasurarea activitatii conform codurilor CAEN. 
 
Din pacate, din punctul de vedere ANSVSA, pentru micii producatori „regulile” sunt aceleasi ca in cazul marilor producatori precum fabricile de conserve: circuitul trebuie sa fie neintrerupt, astfel ca laboratorul nu trebuie sa aiba legatura cu casa locuibila.

Tags: afacereafacere micamica afaceredulceturigemurimuraturi


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum sa-ti deschizi o mica afacere cu gemuri, dulceturi si muraturi
Rating:
Nota: 4.05 din 188 voturi

Articole conexe

09 Nov2017

Cum sa incepi o afacere online in 2017

de Alina Constantinescu
Afacerile sunt legate in mod indisolubil de Internet, iar a avea o pagina web proprie este primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere ca intreprinzator aflat la inceput de drum.   Magazinul online este mult mai rapid de pus in practica decat un magazin fizic traditional. In ziua de astazi...
Citeste mai departe
21 Apr2017

Cum sa alegi tipul de cantar electronic potrivit pentru afacerea ta

de Echipa Afacerilacheie.net
Cantarele electronice, utilizate astazi in mod indispensabil atat in mediul de business, cat si in scopuri personale, si-au facut aparitia inca din antichitate. De-a lungul timpului, acestea au evoluat de la simple balante, precum cele utilizate in cadrul trocului, ajungand pana la cantarele...
Citeste mai departe
01 Iul2016

Mica afacere cu portrete. Cat castigi din aceasta afacere?

de Alina Hodoreoba
Julia a inceput prin a face portrete cadou prietenilor, urmand ca la scurt timp sa apara si comenzile. Apoi, in functie de performante, si capital, a investit intr-un site. Cat investesti si cat poti castiga din aceasta afacere? Veniturile difera de la luna la luna, de la sezon la sezon. De...
Citeste mai departe
08 Iun2016

Mica afacere - atelier pentru producerea de dale, boltari si tigle, cu fonduri europene

de Dragos Craciun
Producerea de dale, boltari din beton si chiar tigle cu ajutorul unor masini poate deveni o afacere extrem de avantajoasa pentru orice mic intreprinzator. Boltarii si dalele sunt materiale de constructie apreciate si cautate, in special in mediul rural.  Un atu important al acestei mici...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016