Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
17211 16-Mai-2014

4.04
din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
Tot mai multi proprietari de pensiuni turistice care au reusit sa treaca de greutatile primilor ani si au reusit sa obtina profit au inteles ca pot atrage turisti printr-o modalitate inedita: deschiderea in apropierea pensiunilor a unor pastravarii de dimeniuni reduse, a caror costuri de intretinere sa fie minime.

In majoritate acestor cazuri, pastravariile nu au mai mult de cativa zeci de metri patrati, sunt alimentate cu apa de munte si nu gazduiesc mai mult de 1.000 de pastravi.

Investitia initiala nu depaseste cateva mii de euro, dar - in majoritatea – cazului  succesul este garantat prin cresterea numarului de clienti care raman la pensiune.
 
Toate cele descrise anterior  ne-au fost confirmate de catre doamna Angelica Vancea, patroana alaturi de sotul ei a unei pensiuni care dispune si de pastravarie.

 Situat in inima Romaniei, in Bran, Complexul Turistic Angelica este situat la aprox 850 metri de Castelul Bran.
 
Angelica Vancea, patron pensiunea Angelica: „Pastravaria atrage mai multi turisti”
 
Idei de Afaceri: Prin ce este deosebita pensiunea dvs. fata de celelate?
Angelica Vancea: Vreau sa va spun ca dispune de o capacitate de cazare de 100 de persoane. Este vorba, de fapt de doua vile insumand 25 camere cu baie proprie, 2 apartamente si 6 camere cu o baie la cate doua camere.

Oferim turistilor pensiune completa. Complexul dispune de incalzire centrala, apa calda permanent, parcare, restaurant cu capacitate de 200 de locuri. In spatele complexului se afla o gradina cu pomi fructiferi si iarba verde unde se pot organiza petreceri cu gratar si berbec la protap.  

O atractie extraordinara a devenit pescuitul din pastravaria proprie unde turistul isi poate prinde singur viitoarea cina. 
 
Idei de Afaceri: Cum v-a venit ideea deschiderii unei pastravarii in cadrul pensiunii ?
Angelica Vancea: In primul rand am dorit sa atragem turisti. Fiind zona de munte, avand apa langa noi si beneficiind de toate conditiile naturale pentru cresterea unor astfel de pesti ne-am gandit sa facem aceasta investitie.
 
Trebuie sa stiti ca nu putem pastra pastravii decat din aprile si pana in luna noiembrie. Doar in aceasta perioada patravaria este functionala. Atunci cand cade prima zapada si temepraturile coboara sub zero grade suntem nevoiti sa o inchidem.
 
Idei de Afaceri: Ati simtit o crestere a vizitatorilor din momentul in care ati facut aceasta investitie? 
Angelica Vancea: Desigur. In primul rand pentru ca le castigam increderea. Poate ca unii vor doar sa deguste un pastrav proaspat. Dar unii dintre ei, dupa aceea decid sa-si prelungeasca sejurul sau revin si a doua oara.
 
Idei de Afaceri: Si la ce suma s-a ridicat investitia? 
Angelica Vancea: Probabil ca a depasit o mie de euro. Dar cifra este una modica.
 
Idei de Afaceri: Ne puteti da cateva coordonate ale pastravariei legate de numarul de pesti, dimeniune, dotarile minime necesare. 
Angelica Vancea: Nu este vorba despre o pastravarie de mari dimensiuni pentru ca nu ne-am propus sa facem comert cu patravi la scara mare.

Suntem multumiti ca turisii vin sa deguste aceste delicatese culinare. Bazinul are vreo 24 de metri patrati, avand o forma ovala. Investitia cea mai mare a reprezentat-o construirea acestuia. Am avut nevoie de o echipa de constructii serioasa. Asta pentru a nu avea apoi neplacerea ca dupa ceva vreme sa constatam ca materialul folosit este de proasta calitate, iar apa se scurge din bazin. 
 
La inceputul primaverii achzitionam un numar de 500 de pastravi la o greutate de 100 de grame. Incercam ca in scurt timp sa-i hranim astfel incat sa ajunga la o greutate optima de 200 de grame. 
 
Idei de Afaceri: Ce fel de pastrav cresteti? Si cum le asigurati hrana?
Angelica Vancea: E vorba de pastravi obisnuiti, de munte. In ceea ce priveste hrana, aceasta o cumparam de la importatori. Este vorba de un tip de concentrate care ne-a fost recomandat de catre specialisti.
 
Idei de Afaceri: Exista posibilitatea ca turistii sa pescuiasca in pastravarie? Contra carei sume?
Angelica Vancea: Ne-am gandit ca una dintre cele mai mari atractii ar putea-o constitui libertatea oferita turistilor de a-si alege singuri ceea ce doresc sa serveasca la cina.

In acest sens, oricine poate sa pescuiasca in pastravarie cantitatea de peste dorita, care ulterior ii va fi preparata de catre bucatarii nostri. In acest fel, turistii au parte nu doar de o masa regala, ci au posibilitatea de o alege. 
 
Pescuitul pastravilor se face gratuit, noi punandu-le la dispozitie si uneltele necesare. Ceea ce au de platit este costul cinei si atat.
 
Idei de Afaceri: La ce suma se ridica intretinerea lunara a pastravariei?
Angelica Vancea: Dat fiind faptul ca nu vorbim de o pastravarie de mari dimensiuni, cheltuielile sunt legate doar de procurarea hranei. Pentru hranirea a 500 de pesti e suficient daca achiztionezi hrana concentrata in valoare de 1,5 milioane. Fiind la munte si avand raul in apropiere, apa nu costa nimic, iar de intretinere se ocupa ceilalti angajati.
 
Idei de Afaceri: In cat timp credeti ca va veti amortiza investitia?
Angelica Vancea: Cel mai probabil in doi ani. Trebuie sa stiti, insa, ca luata separat doar pastravaria, castigul nu este unul impresionant. Dar faptul ca poti oferi pastrav proapat pescuit gireaza faptul ca serviciile oferite la pensiune sunt la standarde ridicate. Pastravaria, in afara castigului pe care il aduce reprezinta un punct de atractie in plus, deci un atu in fata celorlate pensiuni.
 
Acesta nu este singurul exemplu. O pastravarie de dimeniuni similare deserveste pensiunea Perla Arpasului. In timp ce pensiunile Bucegi si Lostrita ( din Maramures) ofera turistilor pastravi proaspeti din bazine proprii.

Sursa poza: Pensiunea Lostrita, Maramures

Cum sa-ti deschizi o pastravarie in sistem familial
 

Tags: idei de afaceriafaceriidei de afaceri miciafaceri micipastravariepastravpensiunipensiune


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

2 idei de afaceri mici si profitabile care se completeaza reciproc
Rating:
Nota: 4.04 din 12 voturi

Articole conexe

18 Aug2020

Cele mai bune idei de afaceri in mediul online

de Redactia Afacerilacheie.net
Multi dintre noi cauta in permanenta idei de afaceri pentru a putea deveni independenti din punct de vedere financiar. Asadar, daca te-ai decis sa pornesti pe drumul antreprenoriatului, iata cateva idei de business care te pot ajuta sa obtii profit intr-un timp scurt.   Lansarea...
Citeste mai departe
09 Mar2017

Afaceri sub 500 de euro: top 10 idei simple si profitabile

de Alina Constantinescu
Cautati idei de afaceri simple si accesibile? In randurile de mai jos va prezentam 10 afaceri simple, cu bani putini, afaceri ideale pentru a lua un start optimist si profitabil. Cele mai multe dintre aceste 10 super-afaceri pot fi desfasurate din confortul apartamentului propriu, deci nu va...
Citeste mai departe
15 Dec2016

Afaceri de succes in 2017: iata trei idei care aduc profit garantat

de Alina Constantinescu
Multe afaceri s-au dezvoltat in ultimul timp pornind cu investitii modeste si ajungand la business-uri de succes. Idei si oportunitati de afaceri sunt multe, nu trebuie decat sa descoperi ce anume ti se potriveste si are succes pe piata. 1. Cultura de bureti vegetali - lufa Lufa este o planta...
Citeste mai departe
29 Iun2016

Idei de afaceri mici - un alt fel de hotel

de Andreescu Sorin
Este o afacere potrivita celor cu afinitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor. Calitatea cea mai importanta  pentru un astfel de intreprinzator este dragostea pentru animale. Pensiunile canine, caci despre o astfel de afacere este vorba,  isi ofera serviciile acelor persoane...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016