Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
8235 14-Feb-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Carne de porc fara colesterol? Pare o utopie, dar chiar exista!

Este foarte savuroasa, sanatoasa si cautata ... de cunoscatori. Acest tip de carne il putem gasi la rasele noastre traditionale - Bazna si Mangalita dar si la porcul vietnamenz. Grasutul porc vietnamez are o carne slaba, fara colestorol!
 
Romanii au inceput sa cunoasca si sa savureze acest tip de carne, iar ca urmare a interesului si a bunei reclame care il insoteste pe “burtos”, au aparut mici ferme de crestere a porcilor vietnamezi.
 
Muset Gabriel: Totul a inceput cu un telefon in primavara lui 2007. Un prieten pe care il aveam atunci m-a sunat si mi-a spus ca are o oportunitate de afaceri extraordinara, povestindu-mi despre porcii vietnamezi. Uimit, am intrebat: “Da, cate picioare au?”
 
Nu stiam absolut nimic pe vremea aceea, nici nu auzisem de asa ceva. Prin 2007 eram angajatul unei banci, deci nicio legatura cu porcii.

Cateva saptamani mai tarziu m-am trezit singur in afacere, partenerul meu s-a retras, asa ca m-am vazut nevoit sa ma ocup personal de problema si am inceput cu pasi marunti.

Imi doream propria mea ferma de porci vietnamezi

Am inceput sa ma documentez in legatura cu aceste animale si am facut unul dintre primele bloguri din tara pe tema porcilor vietnamezi (http://sorygaby.blogspot.com). Apoi, in 2012, am plecat in Danemarca si a trebuit sa vand toti porcii, nu mai puteam continua afacerea.
 
Idei de Afaceri: Dar, ce anume v-a determinat sa mergeti in Danemarca?
 
Muset Gabriel: In urma unui interviu pe care l-am sustinut in Bucuresti, cu o firma de recrutare din Danemarca, am ajuns in aceasta tara. Am considerat ca e o oportunitate sa ma specializez in cresterea porcilor, avand in vedere ca danezii au o traditie recunoscuta in ceea ce priveste cresterea porcilor de carne.

In plus, imi propusesem sa-mi adun bani si in momentul in care ma intorc in tara sa accesez fonduri europene si sa imi fac propria mea ferma de porci vietnamezi, bineinteles in sistem extensiv. 

Nemtii sunt principala piata de desfacere pentru producatorii danezi. In principiu, cine exporta porci in Germania, o duce bine, cine nu, doar supravietuieste. Mai sunt si fermele care produc scroafe pentru reproductie, rase pure, Yorkshire si Landrace. Acestea sunt rasele perfectate in timp, pentru cresterea intensiva in ferme industriale.

Sistemul lor de invatamant nu e unul dintre cele mai bune, dar, ceea ce am observat la ei, e ca sunt axati pe cateva lucruri principale, pe care le dezvolta in permanenta.

Vreau sa spun ca au un tip de scoala de fermieri, un fel de profesionala de la noi, doar ca aici sunt specializati pe ferme de porci, vaci si vizoni, acestea fiind principalele animale pe care le au danezii in ferme.

Tinerii invata teorie o perioada de 4-5 luni in scoala, apoi, timp de un an, lucreaza intr-o ferma pe care si-o aleg ei. Ei decid pe ce anume vor sa se specializeze, apoi urmeaza alte 4-5 luni de scoala, inca un an de practica, continuat de ultimul modul de scoala (tot de 4-5 luni) dupa care pot ocupa chiar si o functie de manager intr-o ferma de animale.
 
Porcul vietnamez se creste usor si carnea este de calitate superioara
 
Idei de Afaceri: Va rog sa ne spuneti cateva caracteristici ale porcilor vietnamezi, ce anume ne-ar indemna sa-i crestem?

Muset Gabriel: Mai intai e vorba de aspectul lor, sunt mici si simpatici, de aceea sunt folositi si pe post de animale de companie. Apoi, putem vorbi de faptul ca nivelul de colesterol al carnii e foarte redus, desi stratul de grasime e unul substantial.

Se cresc mai usor, mananca orice, mananca resturi vegetale, fructe si bineinteles cereale, pot fi hraniti cu lucerna, iar daca proprietarul lor detine o suprafata mai mare de teren, pot fi lasati liberi sa pasca. Este ceea ce genereaza un avantaj financiar, mai putini bani investiti in hrana, mai multi bani in buzunar.
 
Pretul porcilor vietnamezi este cu mult peste cel al celorlalti, si e si normal, carnea este de calitate superioara. La fel si carnea de la porcul Mangalita, desi contine multa grasime, carnea acestor porci are un nivel redus al colesterolului. As mai adauga ca porcii vietnamezi sunt, in general, docili si pot fi chiar dresati. 

Citeste intregul interviu in numarul din februarie al revistei Idei de Afaceri !
 
Autor: Zenobia Badescu
 

O afacere fara colesterol - Cresterea porcilor Vietnamezi, Mangalita, Bazna!


 

Tags: idei de afaceriafaceriidei afaceriporci vietnameziporci Mangalitacresterea porcilorporciferma


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Idei de Afaceri: Din functionar la banca in pasionat crescator de porci ... ecologici!
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

24 Mar2017

Finantare pentru afaceri prin Programul Start-up Nation. Cand incep inscrierile

de Alina Constantinescu
Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anuntat ca aplicatia pentru depunerea proiectelor prin programul Start-Up Nation va fi deschisa in 2 mai. Potrivit acestuia, aplicatia va fi deschisa pentru o perioada de 30 de zile, timp in care se...
Citeste mai departe
05 Dec2016

Avantajele unei afaceri in agricultura ecologica

de Alina Constantinescu
Cultivarea legumelor in sistem ecologic este o afacere extrem de profitabila si puternic sprijinita la nivelul UE. Se dovedeste a fi o afacere cat se poate de viabila, cu mari sanse de succes, avand in vedere clima si solurile fertile din Romania. Problemele hormonale, cancerul sau malformatiile...
Citeste mai departe
12 Oct2016

3 idei de afaceri care sa va inspire in 2016

de Alina Constantinescu
Va prezentam in randurile de mai jos 3 afaceri de succes pornite de oameni simpli care nu au renuntat nici o clipa la visul lor. Cu ambitie si perseverenta, puteti avea si dumneavoastra propria afacere. Daca sunteti tentati sa incepeti o afacere in acest an, iata 3 povesti de succes care sa va...
Citeste mai departe
24 Mar2015

Afaceri in sufragerie! Romania, tara cu cele mai multe afaceri de apartament

de Afacerilacheie.net
Faptul ca Romania este tara cu cele mai multe afaceri de apartament reiese dintr-un studiu al companiei KeysFin. Mai precis, 98% dintre afacerile din sectorul IMM-urilor din Romania sunt microintreprinderi de tip SRL, cu sediul la domiciliul proprietarilor sau la o casuta postala. Cele mai...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016