Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
8884 20-Dec-2013

4.75
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Sturionii sunt pestii cei mai valorosi din intreaga lume. Ei produc celebrul caviar, cu gust delicios, care se vinde extrem de scump. O suta de grame: 130 - 650 de euro, in functie de specie.
 
Spre exemplu, caviarul de cega este un caviar rar, fiind numit pe vremuri Tzar Caviar, deoarece era disponibil doar pentru fruntile incoronate si mesele regale.

Valoarea unui kg de caviar din specia Sterlet, la pretul final astazi, este de aproximativ 2.800 euro. Un kilogram de icre negre de pastruga sau de morun costa in jur de 4.000 – 6.000 Euro.
 
Venituri fabuloase din cresterea sturionilor!

Intreprinzatorii nostri au fost incantati de castigurile miraculoase ce se pot obtine din cresterea intensiva a sturionilor in sistem intensiv recirculant.

Este o afacere rentabila daca este bine gandita de la inceput, in conditiile in care cresterea sturionilor se face atat pentru carne cat si pentru icre.

Sturionul este o adevarata fabrica vie de produs bani. Un exemplar de 100 kg contine cca 10 kg de icre care pot fi vandute pe piata cu minimum 500 de euro/kg (icrele intra intr-un lant de intermediari si ajung la consumatorul final din restaurant sau magazin la un pret de 10 ori mai mare).

Adaugam si pretul carnii, de cca 10-15 euro/kg si obtinem astfel o valoare a exemplarului in cauza de 6.000-7.000 de euro.
 
La capitolul de avantaje ale cresterii sturionilor adaugam faptul ca:
  • sturionii sunt usor de crescut;
  • se adapteaza bine in captivitate;
  • cererea de caviar este de 10 ori mai mare ca oferta.
Un alt avantaj care ii ademeneste pe intreprinzatori este faptul ca pot primi si fonduri europene pentru aceasta afacere.
 
Caviar Fctory - stiinta, pasiune si afacere de succes!

Daniel Tabacaru, fondator si presedinte la compania Caviar Factory ( www.caviarfactory.ro) este sceptic in ceea ce priveste viabilitatea unei afaceri cu fonduri europene si ne propune alte solutii. Solutii de finantare si de start a afacerii cu sturioni.
 
“Caviarul este o afacere cu scoruri mari, ce se joaca de companii si persoane cu abilitati speciale, si in aceasta zona a performantei financiare, sunt potrivite si binevenite finantarile de tip Venture Capital sau Business Angel“, este de parere dl. Tabacaru.

Implicandu-se cu pasiune, de peste 7 ani in acest domeniu, a sesizat partile bune dar, mai ales, pe cele rele si le-a schimbat. Nu doar pentru afacerea sa ci si pentru cei care vor sa ridice un business profitabil cu sturioni.
 
Citeste despre aceasta afacere de exceptie, cu toate detaliile ei, in numarul pe ianuarie al revistei Idei de Afaceri !

Autor: Zenobia Badescu



Tags: afacereafacere rentabilaafacericresterea sturionilorsturionicaviarcegamorunCaviar Factoryicre negresterlet


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

O afacere cu scoruri mari - cresterea sturionilor
Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

Articole conexe

03 Iul2019

Programul "Femeia Antreprenor" - exemplul unei afaceri de succes

de Alina Constantinescu
Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMCA) a publicat un comunicat prin care ne ofera un exemplu de succes rezultat in urma finantarii primite prin programul "Femeia antreprenor". Mina Ciobanu a decis sa porneasca o afacere pe cont propriu si a pus bazele unei...
Citeste mai departe
17 Iun2016

The Starbucks - cateva dintre secretele succesului afacerii lor

de Teo Manole
The Starbucks Story - Ne-am avantat sa vorbim despre cel mai renumit lant de cafenele din lume nu din cauza unui exces de zel, ci datorita prezentei lui in Romania. Cultura Starbucks se resimte in toata lumea, in functie de cultura tarii-gazda. Fiecare imperiu are o poveste de inceput, de aceea...
Citeste mai departe
26 Mai2016

Aveti o bucata de teren nevalorificata? Iata ce afacere cu potential va recomandam

de Zenobia Badescu
“Celor care iubesc natura si timpul petrecut in natura si celor care au o bucata de teren nevalorificata le recomand sa cultive lavanda, indeamna Anca Serpar, ea insasi fiind implicata intr-o astfel de afacere. Anca a infiintat in 2010 o cultura de lavanda in comuna Bontida, la 30 de km...
Citeste mai departe
20 Mai2016

Afacere cu retete de dulciuri ante si interbelice. Cofetaria romaneasca are foarte mult potential

de Afacerilacheie.net
La 26 de ani, Ana Consulea continua afacerea de familie inceputa de parintii ei in 1998 si deschide Zexe Braserie, o cofetarie situata intr-o casa istorica din Bucuresti.  In aceasta noua afacere, antreprenoarea mizeaza pe reinterpretarea unor retete de dulciuri ante si...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016