Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
5748 09-Feb-2015

4.56
din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
“Am fost de cand ma stiu pasionata de decoratiuni si design”, spune Gabriela Macovei din Bucuresti.

O rama de tablou, un suport de lumanari, un platou din sticla, farfurii din ceramica sau cescute din portelan – toate sunt pictate manual de Gabriela in culori vesele, cu mult bun gust si stil.

In plus, unele dintre obiecte au forme iesite din tiparul obisnuit si te fac automat sa doresti sa le ai in camera ta sau sa le dai cadou celor dragi.

Decoratiunile aplicate sunt dintre cele mai variate, insa au in vedere propunerea clientului in ceea ce priveste stilul: floral, vitraliu, abstract sau geometric. Sunt obiecte unice prin decoratia aplicata, chiar daca formele pot fi aceleasi.

Cum a inceput afacerea? “La inceput nu aveam o oferta prea consistenta” povesteste Gabriela. “Dar am inceput sa umblu, sa caut produse care pot fi pictate.

Nu mi-a venit ideea asa peste noapte. Rama simpla de sticla, de exemplu, am gasit-o intamplator intr-un magazin foto. In momentul in care am vazut aceea margine lata de sticla goala, imediat mi-a venit ideea ca merge pictata. Si toate la fel le-am luat, pe parcurs.

Am cautat, sa zicem, un anume tip de scrumiera sau de vaza care sa fie din sticla, ceramica sau portelan, bineinteles fara nici un imprimeu, insa de calitate si cu forme cat mai neobisnuite”.

La realizarea picturilor se folosesc numai culori de sticla si ceramica, din import (italiene si frantuzesti), culori care se pot utiliza la rece, nu necesita ardere si sunt foarte bune calitativ. Pentru ca timpul nu-i permitea sa se ocupe singura de pictarea obiectelor, a fost nevoita sa caute colaboratori.

Prima comanda – cateva zeci de tablouri

“La inceput aveam pe site doua tablouri ale mele si cateva lucrari ale altor creatori. Spre marea mea surpriza am primit o comanda de cateva zeci de tablouri de la o companie care construia un hotel. Dar timpul era foarte scurt si imi era imposibil sa onorez o astfel de comanda. Am fost nevoita sa-i refuz, dar atunci am simtit ce poate sa iasa din activitatea aceasta.”
Astfel stand lucrurile, o decizie trebuia luata repede. Asa a aparut firma Geomarc Design si asocierea Gabriela Macovei cu Geo Dragan.

Arta se face cu artisti

Acum, Gabriela Macovei lucreaza foarte rar, pentru ca timpul nu-i permite. Pentru a face fata comenzilor colaboreaza cu diversi artisti plastici, pe care i-a gasit insa foarte greu.

“Pentru un tablou, nu erau probleme sa-i conving. In schimb pentru picturi pe rame, pe vaze, scrumiere, pahare etc. – asta era sub nivelul lor si cei mai multi nu accepta compromisul acesta.

Am incercat sa le explic. Datorita faptului ca nu eram chiar din domeniul lor, eu vedeam altfel problema. Atata timp cat arta nu este la indemana oricui, de ce sa nu-ti folosesti talentul sa creezi un obiect care sa fie si comercial?”

Modelele raman la latitudinea creatorului. Nimic nu este impus, poate doar stilul. Sunt clienti care prefera stilul geometric, floral sau tip vitraliu.

“Din proprie experienta am constatat ca, in momentul in care incep un model, niciodata nu il termin asa cum l-am conceput initial. Mai intervine si doza de inspiratie pe care o ai sau nu o ai in ziua respectiva. Apoi, este posibil sa fac azi 20 de obiecte si maine nimic.”

Gabriela Macovei urmareste permanent piata si cumpara doar produsele care ii plac si pe care se poate picta. Sunt clienti care asteapta orice apare nou. “Imi spun dinainte: «Daca aveti un lucru nou, va rog sa mi-l trimiteti»  si spun asta fara a sti cum arata obiectul respectiv.”

Afacerea Gabrielei merge foarte bine si in prezent primeste mai multe comenzi de afara decat din Romania.


- Tablouri imprimate pe haine. O avocata a transformat in business pasiunea pentru pictura

- Afaceri mici ... cu un nod in gat

- Idei de afaceri mici la domiciliu - invitatii pictate sau decupate

- Idei de afaceri mici si profitabile: tricouri pictate

- Ce afaceri mici mai fac romanii cu talent? Portrete in creion la comanda
 

Tags: afacereafaceribaniceramicadecoratiunivase pictatate manualafaceri mici


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Arta de a face bani dintr-o afacere cu pasiune
Rating:
Nota: 4.56 din 8 voturi

Articole conexe

03 Iul2019

Programul "Femeia Antreprenor" - exemplul unei afaceri de succes

de Alina Constantinescu
Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMCA) a publicat un comunicat prin care ne ofera un exemplu de succes rezultat in urma finantarii primite prin programul "Femeia antreprenor". Mina Ciobanu a decis sa porneasca o afacere pe cont propriu si a pus bazele unei...
Citeste mai departe
17 Iun2016

The Starbucks - cateva dintre secretele succesului afacerii lor

de Teo Manole
The Starbucks Story - Ne-am avantat sa vorbim despre cel mai renumit lant de cafenele din lume nu din cauza unui exces de zel, ci datorita prezentei lui in Romania. Cultura Starbucks se resimte in toata lumea, in functie de cultura tarii-gazda. Fiecare imperiu are o poveste de inceput, de aceea...
Citeste mai departe
26 Mai2016

Aveti o bucata de teren nevalorificata? Iata ce afacere cu potential va recomandam

de Zenobia Badescu
“Celor care iubesc natura si timpul petrecut in natura si celor care au o bucata de teren nevalorificata le recomand sa cultive lavanda, indeamna Anca Serpar, ea insasi fiind implicata intr-o astfel de afacere. Anca a infiintat in 2010 o cultura de lavanda in comuna Bontida, la 30 de km...
Citeste mai departe
20 Mai2016

Afacere cu retete de dulciuri ante si interbelice. Cofetaria romaneasca are foarte mult potential

de Afacerilacheie.net
La 26 de ani, Ana Consulea continua afacerea de familie inceputa de parintii ei in 1998 si deschide Zexe Braserie, o cofetarie situata intr-o casa istorica din Bucuresti.  In aceasta noua afacere, antreprenoarea mizeaza pe reinterpretarea unor retete de dulciuri ante si...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016