Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
din 1 vot
In ultima vreme vedem tot mai des efectele pe care actiunile noastre le au asupra mediului inconjurator, iar acesta reprezinta momentul potrivit pentru a-ti regandi strategiile de business si spatiile de birouri.
Exista numeroase strategii si initiative prietenoase cu mediul pe care poti sa le aplici in spatiile de birouri. Aceste schimbari sunt benefice si pentru cultura organizationala, precum si pentru starea de bine a angajatilor. Iata ce poti sa faci in acest sens:
Refoloseste, recicleaza
Reciclarea produselor din plastic, carton sau a resturilor alimentare este doar primul pas catre un spatiu de lucru sustenabil. Asa ca este necesar sa ai recipiente separate unde sa poti recicla si sa iti incurajezi angajatii in aceasta directie. De asemenea, recicleaza cat mai multe produse electronice pe care nu le mai folosesti sau doneaza-le daca sunt in stare buna.
Incearca sa reduci numarul de dispozitive si electronice noi pe care le achizitionezi. Refoloseste cat mai multe produse pe care le ai, precum cabluri de incarcare sau stick-uri USB. Daca ai posibilitatea, incearca sa achizitionezi produse care folosesc acelasi tip de cablu de incarcare.
Instaleaza un filtru de apa
Incurajeaza consumul de apa prin instalarea unui dispozitiv pentru filtrare apa potabila. Cele mai multe persoane evita consumul de apa de la robinet din cauza gustului sau a posibilitatii ca apa sa nu fie foarte curata. Un astfel de dispozitiv de filtrare a apei iti ofera siguranta ca angajatii tai vor bea apa buna si cu gust proaspat.
In plus, in acest fel, reduci numarul de sticle de apa cumparate si ajuti la protejarea mediului prin evitarea folosirii ambalajelor de plastic.
Redu consumul de curent
Stinge luminile si opreste toate dispozitivele electronice atunci cand programul de lucru s-a incheiat. Asigura-te ca totii angajatii cunosc aceasta politica a firmei si ca, de fiecare data, ultima persoana care pleaca acasa stinge lumina la birou.
O solutie utila in acest sens poate fi instalarea unor senzori de lumina. Acestia sunt utili in spatii comune precum sali pentru meeting sau alte zone care nu sunt folosite des.
Incurajeaza munca remote
Odata cu pandemia s-au schimbat numeroase aspecte in ceea ce priveste munca remote. Multi angajatori au descoperit ca echipele pot fi la fel de productive si atunci cand lucreaza de acasa. Alti angajatorii au adoptat o politica de lucru in sistem hibrid.
Daca inca te gandesti sa aduci toti angajatii inapoi la birou, ia in calcul si costurile pe care le reduci atunci cand acestia lucreaza de acasa. Nu doar ca ajuti mediul, ci poti redirectiona sumele de bani economisite pentru a-ti motiva angajatii si pentru a-ti creste businessul.
Foloseste mai putina hartie
Solutiile digitale de stocare sunt extrem de eficiente in ziua de azi. Acestea le permit companiilor sa lucreze intr-un mod rapid, colaborativ si, bineinteles, prietenos cu mediul. Angajatii pot comunica mai usor chiar si atunci cand lucreaza de acasa.
Ce poti face pentru a reduce cat mai mult consumul de hartie? Opteaza pentru contracte cu semnatura electronica si evita sa comanzi agende personalizate pentru toti angajatii.
Sterge e-mailurile vechi
E-mailurile sunt responsabile pentru cele mai multe emisii de CO2. Conform unui experiment Science Focus, acestea au o amprenta globala de carbon la fel de mare ca aproximativ sapte milioane de masini.
Asa ca este necesar sa le transmiti angajatilor ca trebuie sa verifice si sa stearga e-mailurile vechi sau care nu mai sunt importante. Nu doar ca se elibereaza spatiul de stocare, ci este imbunatatita si performanta dispozitivelor electronice.
Asadar, exista solutii pentru a crea un spatiu de lucru sustenabil. Aceste initiative prietenoase cu mediul au impact atat asupra modului in care faci business, cat si a starii de bine a angajatilor tai.
Sursa foto: shutterstock
Ti-a placut acest articol?
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
Programul "Femeia Antreprenor" - exemplul unei afaceri de succes
de Alina Constantinescu→ Citeste mai departe
Date distruse - date protejate
de Afaceri La Cheie→ Citeste mai departe
The Starbucks - cateva dintre secretele succesului afacerii lor
de Teo Manole→ Citeste mai departe
Aveti o bucata de teren nevalorificata? Iata ce afacere cu potential va recomandam
de Zenobia Badescu→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
Comentarii0 comentarii