Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
17466 02-Iun-2012

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Ferma apicola reprezinta un proiect extrem de interesant pentru romanii ce doresc sa se specializeze in cadrul unui domeniu de viitor sigur. Observam din ce in ce mai mult interes pentru mierea de albine si pentru restul produselor apicole rezultate in urma activitatii de crestere a albinelor.

Iata cateva detalii esentiale referitoare la roirea albinelor, detalii extrase din ghidul "Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes":


Roirea apare in momentul in care familia s-a dezvoltat prea mult, aceasta divizandu-se. Practic roirea este considerat ca fiind un sistem de inmultire a familiei de albine si un prilej de a putea inmulti numarul de stupi din cadrul fermei dumneavoastra apicole.

De obicei separarea are loc primavara in conditii de hrana multa. Roiul este defapt un grup de albine lucratoare insotite de o matca iar segregarea reprezinta capacitatea familiei initiale de a produce matci si albine lucratoare pentru roiul respectiv. Interesant este faptul ca albinele cercetase nu cauta in aceasta perioada mancare, ci un loc unde poate merge intreaga familie nou formata, iar comunicarea locatiei se face prin aceleasi mijloace (dansurile de care aminteam mai devreme).

  Afacerea anului: Cultura de sofran
 
    Afla secretele cultivarii si utilizarii
    celui mai scump condiment din lume

        >> Click AICI <<


Acest fenomen este observat de apicultor prin zgomotele particulare ce le produc albinele si se observa dansurile de desprindere ale lucratoarelor, dans care este contaminant in atragerea de noi membrii pentru familia ce va sa plece impreuna cu matca batrana si ghidate de cercetase.

Un alt indiciu de roire il confera adunarea unui ghem de albine pe peretele din fata al stupului cand nu mai au unde sa depuna nectar. Cel mai evident semn este intinderea puietului in faguri pana in partea cea mai de jos, lasand neocupati numai fagurii din marginile cuibului. Vom vedea, in momentul roirii un spectacol greu de uitat, o formatie globulara aflata in aer, compusa dintr-o multitudine de albine in zbor, una sau mai multe matci insotite de trantori care se indreapta catre un adapost definitiv sau catre un loc propice de popas.

Roirea poate fi de doua feluri, artificiala sau naturala.

...


>>>Aflati toate informatiile necesare pentru a va demara o afacere profitabila cu propria dvs ferma apicola din ghidul "Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes".
 

Tags: ferma apicolaafacere profitabilaroirea albinelorcresterea albinelorghidul apicultorului


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Ferma apicola - Informatii esentiale referitoare la roirea albinelor
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

31 Mai2016

O afacere profitabila din dorinta oamenilor de competitie in joaca

de Silviu-marian Banila
Din dorinta oamenilor de relaxare si competitie in joaca se poate lansa o afacere profitabila. Gandeste-te ca oamenii vor reveni ani de-a randul ca sa se detensioneze la un joc de lasere. Despre asta e vorba. Joaca nu va muri niciodata. Si nici profitul obtinut de pe urma ei. Poti sa aduni...
Citeste mai departe
19 Mai2016

Afacere profitabila pornita cu 40 de lei si un blog

de Afacerilacheie.net
O tanara de 24 de ani scoate bani din pasiunea pentru bijuterii handmade. "Am primit un site cadou si n-am stiut ce sa fac cu el," spune Georgiana. Totusi, se pare ca a stiut foarte bine, si-a transformat hobby-ul intr-o afacere cu vanzari de aproximativ 150 000 de euro pe...
Citeste mai departe
13 Mai2016

15.000 de euro, fonduri europene nerambursabile pentru cresterea albinelor

de Afacerilacheie.net
Una dintre afacerile agricole pentru care se pot obtine fonduri europene nerambursabile este cresterea albinelor. Finantarea se obtine prin submasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, PNDR. Sesiunea de depunere a cererilor a inceput pe 28 aprilie 2016 si se va incheia pe 31...
Citeste mai departe
20 Apr2016

Design-ul interior este pasiunea ta? Incepe aceasta afacere profitabila!

de Silviu-marian Banila
Sa incepem cu inceputul! Dupa ce ai stabilit o intelegere cu clientul tau, revizuieste situatia camerei si analizeaza alegerile acestuia in materie de culoare. Sunt nerabdatori sa incepi decorarea sau ezita? Nu ignora micile indoieli si temeri. Sunt reale si pot degenera chiar in toiul...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016