Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
17779 10-Iun-2012

3.92
din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
Plantele medicinale au reprezentat din toate timpurile, materii prime pentru tratarea diverselor afectiuni, reprezentand remedii de baza sau, uneori, aproape singurul remediu in vremurile de demult.

La inceputurile medicinei, tratarea bolilor se facea, in principal, cu ajutorul plantelor si, alaturi de materialul vegetal, erau folosite materii de origine animala (sange, pulbere de coarne etc.) sau altele de oridine minerala (pulberi, cremene, argila etc.).


Pe masura trecerii timpului, medicina s-a dezvoltat, precum si chimia, ceea ce a condus la identificarea si extragerea unor substante chimice din materialul vegetal.

In etapa urmatoare, dezvoltarea chimiei si biochimiei a permis obtinerea pe cale sintetica a substatelor identificate in plantele medicinale. Asa s-au dezvoltat ulterior cercetarile privind producerea sulfamidelor sau a antibioticelor. In aceasta situatie, importanta remediilor naturale s-a diminuat in timp, ele nefiind abandonate total, ci fiind mentinute indeosebi in medicina populara, in zonele globului mai putin dezvoltate economic.

In ultimele decenii, plantele au revenit in atentie din diferite motive. Unul dintre acestea il constituie intensificarea eforturilor pentru a gasi remedii pentru anumite boli incurabile. S-a constatat ca remediile chimice foarte importante in fazele acute ale bolii au adesea o actiune violenta asupra organismului, au efecte secundare si pot aparea si unele contraindicatii.

De asemenea, in contextul actual, in tarile dezvoltate economic, si nu numai, se incearca o intoarcere la remediile naturale traditionale.

S-a constat ca s-a exagerat cu artificializarea vietii, care pune accent prea mult pe substantele chimice si care nu rezolva in totalitate problemele alimentare sau de sanatate, dar care pot provoca unele efecte adverse asupra sanatatii oamenilor sau animalelor, precum si poluarea mediului inconjurator. Astfel, a reaparut interesul pentru remediile naturale si agricultura ecologica.

Dezvoltarea chimiei si a medicinei a permis atragerea in circuitul terapeutic a noi plante. Poate fi supus unor analize complexe un material foarte divers, la care poate fi testat efectul terapeutic.

Pe de alta parte, exista zone de glob unde se gasesc numeroase specii de plante, sunt descoperite specii noi la care se constata calitati terapeutice ( de ex: castravetele indian care este utilizat in tratamentul diabetului)...


>>>Cititi mai multe detalii referitoare la importanta plantelor medicinale si aromatice in cadrul lucrarii "Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic".

 

Tags: cultivarea plantelor medicinaleimportanta plantelor medicinaleplante medicinaleplante aromatice


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Importanta plantelor medicinale si aromatice
Rating:
Nota: 3.92 din 19 voturi

Articole conexe

15 Feb2013

7 plante medicinale pe baza carora cladesti afaceri profitabile si de viitor

de Zenobia Badescu
Afacerile cu plante medicinale sunt foarte profitabile atat pentru cultivatori cat si pentru procesatori. Retineti ca, in ultimii 5 ani piata produselor naturiste si homeopate s-a dublat, de aici si marea oportunitate de a te lansa intr-o astfel de afacere.   Sunt plante medicinale dar...
Citeste mai departe
02 Iul2012

Cultivarea plantelor medicinale: Cum se extrage uleiul volatil atat de valoros?

de Afacerilacheie.net
Uleiurile volatile din plante au fost folosite de peste 5.000 de ani, datorita efectului terapeutic pe care il au asupra sistemului nervos, muscular sau asupra altor organe din corpul uman. Aceste uleiuri pot fi extrase din diferite organe ale plantei sau din planta intreaga. Pot fi folosite...
Citeste mai departe
21 Mai2014

3 afaceri la cheie cu plante medicinale valoroase, cultivate in sistem ecologic!

de Adela Simonescu
Afacerile la cheie din domeniul cultivarii plantelor medicinale sunt recunoscute ca fiind afaceri de viitor. Acest lucru se explica prin faptul ca majoritatea romanilor cocheteaza cu ideea de a inlocui definitiv medicamentele clasice cu cele pe baza de extracte naturale. Cererea de plante...
Citeste mai departe
22 Dec2011

Importanta plantelor medicinale si aromatice si afacerile banoase din domeniu

de Victor Oancea
Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic este una dintre activitatile banoase din cadrul afacerilor agricole. Multi sunt cei care renunta la medicamentele actuale si apeleaza la medicamente pe baza de plante medicinale si aromatice. Iata cateva informatii referitoare la...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016