Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
39511 02-Iul-2012

4.7
din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
Uleiurile volatile din plante au fost folosite de peste 5.000 de ani, datorita efectului terapeutic pe care il au asupra sistemului nervos, muscular sau asupra altor organe din corpul uman.

Aceste uleiuri pot fi extrase din diferite organe ale plantei sau din planta intreaga. Pot fi folosite pentru masaj, bai, vaporizare, inhalatii, dropsuri, spalaturi sau mai nou in aromaterapie.

Aromaterapia este o terapie complementara bazata pe tratarea afectiunilor cu ajutorul uleiurilor volatile. Uleiurile volatile au rol dezinfectant, antibacterian, de improspatare a aerului unei incaperi, stimuleaza anumite organe, digestia si forta de munca.

Atentie! Nu se vor folosi uleiurile volatile fara recomandarea medicului, deoarece pot cauza grave probleme de sanatate: cresterea tensiunii, pierderea sarcinii. Nu se vor folosi direct pe piele, ci doar prin evaporare, folosind o lampa speciala pentru aromaterapie.
Continutul in aceste substante depinde de fenofaza in care se afla planta, de conditiile pedoclimatice si de tehnologia de cultura aplicata.


Exemple de utilizari ale diverselor uleiuri volatile pot fi:

– uleiul de levantica este un excelent antiseptic, diminuand flora microbiana din rani. Se poate administra sub forma de bai calde, facute cu o ora inainte de culcare, deoarece are efecte sedative pentru sistemul nervos si calmeaza durerile provocate de migrene;

– uleiul de trandafir este foarte cautat pentru parfumul deosebit de aromatizat, utilizat mai ales in parfumerie sau cosmetica;

– uleiul de menta este folosit ca dezodorizant al incaperilor, al gurii, corecteza gustul si mirosurile neplacute, poate fi folosit si ca apa de gura.

Cea mai buna metoda pentru obtinerea unui ulei volatil de calitate este presarea, dar prin acest procedeu nu se poate extrage intreaga cantitate din materialul vegetal. In practica obisnuita, extractia uleiurilor volatile se face, fie prin distilare cu vapori de apa, fie cu ajutorul diversilor solventi organici.

 Afacei la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic


Tags: extragerea uleiului volatilextractia uleiurilor volatileulei volatiluleiuri volatileulei de trandafiraromaterapie


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cultivarea plantelor medicinale: Cum se extrage uleiul volatil atat de valoros?
Rating:
Nota: 4.7 din 10 voturi


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016