Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
21917 08-Mai-2012

2.5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Lucrarile de infiintare a plantatiilor de agris sunt asemanatoare cu cele ale coacazului.

Pentru a avea o cultura bine incheiata si plante cu cresteri normale, terenul preluat pentru infiintarea plantatiilor nu trebuie sa provina dintr-o cultura perena (multianuala) imediat defrisata.

Daca terenul a fost cultivat anterior cu specii lemnoase, el trebuie inclus intr-un asolament sau cel putin sa fie cultivat 2-3 ani cu specii anuale pentru a se reface putin, iar in anul dinaintea plantarii agrisului, se vor folosi culturi care elibereaza devreme terenul pentru a ramane timp suficient pregatirii corespunzatoare a acestuia.

Terenul trebuie sa fie bogat in substante hranitoare, sufiecient de umed si curat de buruieni. La cultura premergatoare, daca este cazul, se corecteaza aciditatea in exces a solului, folosindu-se amendamentele pe baza de calcar.

Dupa eliberarea terenului de resturile culturii anterioare, se efectueaza afanarea adanca, de obicei prin desfundare la 40-45 cm, pentru a imbunatati regimul aerohidric si pentru a proiecta conditii bune florei si faunei folositoare din sol (se asigura o viata microbiana a solului cat mai intensa).

Cu cat activitatea microbiologica a solului va fi mai intensa, cu atat fertilizarea solului va fi mai buna, iar plantele vor gasi conditii normale de crestere. Fertilizarea de baza se face folosind 200-250 kg/ha superfosfat, 400-500 kg/ha sare potasica si 30-40 t/ha gunoi de grajd.

Odata cu ingrasamintele chimice se aplica si un insecticid pentru dezinfectia chimica a solului.

Ingrasamintele se incorporeaza la adancimea de 15-17 cm printr-o aratura, urmata de maruntirea solului in vederea plantarii.
In niciun caz nu se incorporeaza ingrasamintele odata cu desfundatul.

Plantarea butasilor de agris se face toamna, in lunile octombrie-noiembrie, sau primavara devreme. Pentru varianta ecologica se va sapa o groapa de 50-50-40 cm, in care se va introduce 2-4 kg de gunoi de un an, 200-250 g cenusa de lemn si un kilogram de pamant negru.

Se executa apoi ...

>>>Cititi continuarea acestui capitol in lucrarea "Cultivarea arbustilor fructiferi"!
 

Tags: infiintarea plantatiilor de agrisagrisagrisecultura agrisplantarea agrisuluicultivarea arbustilor fructiferi


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Afaceri la cheie - Infiintarea plantatiilor de agris
Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016