Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
43548 17-Mai-2012

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Ferma apicola reprezinta si ea una dintre acele afaceri la cheie care promit profituri substantiale.

Un avantaj major se adauga in randul apicultorilor care aleg sa isi certifice produsele ca fiind de natura ecologica, interesul si cererea pentru ele fiind extrem de mari, atat pe piata interna cat si peste hotare.

Iata cateva detalii referitoare la daunatorii albinelor, detalii extrase din ghidul "Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes":

Printre cei mai importanti daunatori enumeram gaselnita, viespile, fluturele ”cap de mort”, furnicile, pasarile, sobolanii sau soarecii.

Gaselnita sau molia cerii face parte din grupa fluturilor de noapte. Sunt cunoscute doua tipuri, molia mare a cerii (Galleria mellonella) si molia mica a cerii (Achroia grisella). Ambele se hranesc cu ceara de albine si pot fi un daunator foarte periculos in special pentru fagurele stocat.

Molia mare prefera  fagurele puietului , iar cea mica este dusmanul cutiilor suplimentare montate. Atunci cand molia mare se afla in stadiul de pupa sapa galerii in partea lemnoasa a stupului.

Moliile cerii distrug fagurii producand cantitati substantiale de tesatura matasoasa si excremente. Nu se recomanda depozitarea cutiilor suplimentare in locuri cu temperatura ridicata deoarece caldura stimuleaza inmultirea moliilor. Important de stiut este ca familiile slabe, care stau in stupi vechi, deteriorati, cu faguri care poarta agenti patogeni sunt cele mai afectate de acest daunator.

Fluturele ”cap de mort” este de dimensiuni mari, cu trompa mai scurta decat torac ele, groasa. Aripile anterioare sunt brune -inchis cu doua benzi transversale din tate, late, brune-ruginii si cu cate o pata alba mica la partea mediana.


Aripile posterioare galbene-brune, cu doua benzi transversale negre. Toracele este brun-inchis, la partea sa dorsala cu un desen galben-brun in forma de craniu. Abdomenul este masiv, cu benzi transversale, late, galbene si inguste negre; partea dorsala a abdomenului cu o banda longitudinala lata de culoare albastra

Acesta se hraneste cu miere, intrand seara in stup si deranjand albinele prin bataia aripilor. Avand in vedere dimensiunile mari ale acestuia este recomandata micsorarea dimensiunilor urdinisului si folosirea gratiilor pe timp de toamna.

...

>>>Cititi continuarea acestui capitol in ghidul "Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes"!
 

Tags: ferma apicolacresterea albinelorferma albinedaunatori albinemiereghid apicultor


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Afaceri la cheie - Ferma apicola - Daunatorii albinelor
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016