Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor

Trandafirii, indraznesc sa spun …cele mai adorate flori. Cele mai cantate si cele mai dorite flori. Cu parfumul lor suav si frumusetea inegalabila, au fost, sunt si vor fi mereu mesagerii iubirii.
 
Pe langa uriasa parte romantica care se tese aici, cultivarea trandafirilor in propria gradina iti aduce o stare de bine, deconectare si un venit in plus in bugetul familiei.

Pentru a cultiva trandafiri nu ai nevoie de multi bani, ci de oarecare indemanare, o serie de cunostinte specifice pe care ti le vom oferi noi si de vointa de a lucra pamantul.

 
Intra in minunata lume a trandafirilor!

Vei descoperii zi de zi lucruri miraculoase, vei petrece ore in sir intre aceste minuni ale naturii, ingrijind si privind cum cresc florile puse de tine. Ele vor deveni prietenele tale cele mai apropiate, vor simti daruirea ta si iti vor raspunde pe masura.
 
Stimate curajos si romantic antreprenor, ai sute de motive care te-ndeamna sa visezi la propria-ti gradina de trandafiri:
- fie pentru a dezvolta un hobby…
- fie pentru a-ti hrani romantismul…
- fie pentru a-i bucura si pe altii cu frumusetea regala a trandafirilor tai …
- fie pentru puterile sale magice de a purifica, vindeca, infrumuseta...
- si, de ce nu, chiar pentru minunata dulceata a petalelor de trandafiri.
Dar cea mai puternica motivatie este aceea a unei AFACERI.
 
Incepe afacerea ta cu trandafiri!

Acum, poti imbina cu gratie propria pasiunea pentru superbii trandafiri cu spiritul tau intreprinzator. Da! Pentru ca NU exista afacere care sa mearga mai bine decat cea hranita cu pasiune! Iar pasiunea pentru trandafiri poate sta acum la baza celei mai infloritoare afaceri!

O afacere placuta si profitabila fiindca trandafirii din gradina ta pot:
  • aproviziona florarii cu trandafiri proaspeti
  • servi la fabricarea celor mai suave produse
  • sta la baza celor mai parfumate dulceturi, siropuri sau serbeturi.
Da! Afacerea TA, crescuta in gradina TA de trandafiri, poate fi una dintre cele mai placute si rentatabile in acelasi timp. Totul e sa respecti pas cu pas indicatiile specialistilor priceputi in cultivarea trandafirului.
 
Procura-ti acum CD-ul Trandafirii – afacerea secreta a agricultorilor de succes si descopera secretele unei activitati pe cat de placute, mai ales daca esti patimas/a iubitor/oare al/ a rozelor, pe atat de profitabile.
 
Toate aceste informatii, necesare bunului mers al afacerii tale cu trandafiri, le gasesti  in cuprinsul bogat al CD-ului Trandafirii – afacerea secreta a agricultorilor de succes.

Iata in mare, care sunt temele dezbatute pe larg:

  • Importanta culturii si aria de raspandire
  • Particularitati de crestere si fructificare
  • Cerintele trandafirilor fata de factorii de mediu
  • Producerea materialului saditor
  • Infiintarea plantatiilor
  • Lucrari de ingrijire
  • Boli si daunatori
  • Recoltarea si valorificarea

    Descopera in Afaceri la cheie -  Trandafirii – afacerea secreta a agricultorilor de succes. raspunsuri la intrebari, secrete si trucuri pentru obtinerea unei culturi de trandafiri care sa-ti ofere profituri la fel de frumoase:
  • Cand, unde si cum se cultiva trandafirii
  • Ce specie de trandafiri se potriveste gradinii tale
  • Care sunt conditiile pedoclimatice de care au nevoie trandafirii
  • Care este timpul potrivit pentru plantare
  • Cum sa-ti ingrijesti trandafirii
  • Cum sa previi aparitia daunatorilor si a bolilor caracteristice trandafirilor
  • Cand si cum se altoiesc diverse specii de trandafiri
  • Care sunt directiile pe care se poate dezvolta afacerea ta pentru a fi cat mai profitabila
O afacere cu trandafiri in Paradisul Verde
 
Ing. Gica Groza din Iasi are o afacere cu trandafiri dar si o livada cu diversi pomi fructiferi, pe scurt Paradis Verde.
 
Pe langa afacere, mai bine spus impletita cu ea, dansul are o preocupare speciala pentru sanatate, frumos si durabilitate, nu doar pentru profit. El vine desigur, dar este insotit de multumirea lucrului bine facut, in folosul tuturor, nu doar in cel personal.

Afaceri la cheie: Dle Groza, sunteti mai mult decat un specialist in horticultura, din tot ceea ce apare pe siteul dumneavoastra se simte pasiunea pentru ceea ce faceti. Cand ati decis sa aveti o afacere proprie? Aveati baza financiara si/sau materiala necesara demararii ei? Va rog sa detaliati inceputul?
 
Ing. G. Groza: Multumesc pentru compliment, ma onoreaza! Am fondat pepiniera la mijlocul anilor '90, dupa ce am intrat in posesia unui teren ce apartinuse familiei si pe care fusesera construite grajduri ale CAP-ului Podu-Iloaiei.  

Am depus o munca titanica pentru curatarea terenului, iar cei 4 copii ai mei, pe-atunci elevi de scoala generala, cu manutele lor, au scos, probabil, tone de pietris ramas in urma buldozerelor. Investitia, asadar, a constat mai mult in recuperarea terenului pentru agricultura, imprejmuirea si dezvoltarea facilitatilor de irigare.

Totul s-a facut treptat, din economiile familiei. Atunci nu am tinut o contabilitate a investitiei, dar daca as calcula la preturile de astazi, probabil ca totul s-ar ridicat la cateva zeci de mii de euro. Asta fara sa mai calculam munca noastra, pentru ca in agricultura este o vorba: munca nu se pune.

Asa am pornit noi pe acest drum: aproape 3 hectare de teren, munca familiei si experienta mea de horticultor, sef de ferma la Statiunea Pomicola Sarca.
 
Afaceri la cheie: Cum este o zi de lucru in pepiniera dvs.?
 
Ing. G. Groza: In pepiniera alterneaza perioade de activitate intensa, cu perioade de intretinere. Cea mai importanta perioada este cea de la sfarsitul verii, cand se desfasoara altoirea propriu-zisa. Lucru intens, de asemenea, este si toamna, cand materialul saditor (i.e. pomii si trandafirii) sunt scosi din camp, sortati si stratificati.
 
Valorificarea trandafirilor si profitul
 
Valorificarea petalelor de trandafiri

La recoltare se aleg florile complet desfacute, dar nu vestejite. Se culeg doar dimineata, cand aerul este umed si curat, de preferat dupa o ploaie sau roua abundenta.

Petalele de trandafir sunt culese inainte ca roua sa se evapore si, ca sa nu se piarda nimic din calitatile lor utile, florile nu se spala. Petalele se folosesc pentru prepararea unor leacuri, pentru infrumusetare sau in gastronomie in stare proaspata sau uscata. Se aduna numai petalele fara caliciu, deoarece acesta (caliciul) contine ulei foarte putin si de proasta calitate. Un hectar produce intre 2.000 si 5.000 kg de petale proaspete.

Din petalele de trandafir se pot prepara: otet de trandafiri, sirop, apa de trandafiri, lichior, serbet, inghetata, dulceata de trandafiri etc.
 
Unii livreaza chiar si petale de trandafiri la cosulet, altii sunt dotati cu tunuri confetti care elibereaza petale de trandafir la diverse ocazii:
  • plecarea in luna de miere;
  • in timpul unei sedinte foto;
  • aniversare;
  • dansul miresei;
  • taiatul tortului s.a.m.d.
 
Dulceata de trandafiri
 
Pentru a te canaliza doar pe productia dulcetei de trandafiri ai nevoie pentru inceput de un teren de cca.100 de metri patrati si 3.500 lei investitie initiala in butasi, soiuri speciale de trandafiri pentru dulceata.
 
Uleiul de trandafir
In practica farmaceutica uleiul volatil de trandafir este utilizat ca aromatizant pentru diferite unguente, cerate, creme etc.
 
Utilizarea majora ramine in industria parfumurilor si in cosmetica. Pentru extragerea uleiului se folosesc petalele de trandafiri in stare proaspata, recoltate intre orele 4-10 dimineata. in mijlocul zilei continutul in ulei eteric al petalelor scade simtitor si incepe a se acumula din nou pe la orele 18-20 ajungind la maximum la orele 4-6 dimineata.
 
Pregatirea produsului in vederea prelucrarii: Petalele recoltate trebuie duse cat mai repede, in cel mult 2-3 ore la distilare sau la uscare deoarece altfel ele pierd din cantitatea de ulei si se degradeaza produsul.
 
Valorificarea florilor proaspete

Un trandafir proaspat in adevaratul sens al cuvantului – adica taiat cu o zi inainte de vanzare, la bursa de flori din Olanda ajunge sa coste 2 – 3 euro pret de achizitie. La noi, un fir de trandafir se vinde in medie cu 6-7 lei, iar in zile precum 1 Martie, 8 Martie, Valentine's Day sau zile onomastice preturile explodeaza. Dar, tine cont: cuununii si nunti se organizeaza mai tot timpul anului, acest segment fiind unul important. 

Exista florarii sau firme care organizeaza evenimente ce prefera sa se aprovizioneze singure, nu prin intermediari, pentru ca astfel pot alege toate caracteristicile florilor, de la specii si culori pana la lungimea cozii.
 
 
Comanda acum ghidul tau pentru initierea, dezvoltarea si exploatarea corecta si eficienta a unei culturi de trandafiri!

CD-ul Trandafirii – afacerea secreta a agricultorilor de succes iti ofera toate informatiile de care ai nevoie!
 
 



Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Alte IDEI DE AFACERI

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016