Aplicatia pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00.
Aplicatia va ramane deschisa timp de 30 de zile lucratoare. Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
799
28-Aug-2018
Companiile mari sunt asociate cu birocratia. Structura organizatorica stufoasa, excesul de proceduri, email-uri si aprobari sufoca inovatia. Ca sa raspunda competitiei globale, mediul de afaceri se schimba. Inovatia si antreprenoriatul se propaga in lumea intreaga.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Companiile care apar sunt mici si propun solutii tot mai indraznete. Antreprenorii, de multe ori proveniti din corporatii, stiu sincopele de agilitate ale companiilor mari si le speculeaza inertia. ”Business as usual” nu mai functioneaza. Internetul le da curaj celor intreprinzatori. Calea spre antreprenoriat este pavata de biti de initiativa.
Inovatia si antreprenoriatul vor castiga teren la nivel global datorita urmatoarelor conditii esentiale:
⦁ Gandirea antreprenoriala
Ceea ce au antreprenorii bun si beneficiaza tot mediul de business, este ca pot sa vada, sa inteleaga si sa valorifice oportunitatile din piata. Abilitatea lor de a gandi diferit, de a vedea ce altii nu vad, de a observa ce nu exista si identifica oportunitatile potrivite sunt doar cateva calitati care diferentiaza antreprenorii de salariati.
⦁ Increderea
Criza economica declansata in anul 2008 a erodat increderea in sistemul financiar si in capacitatea autoritatilor de a preveni situatii economice care afecteaza semnificativ companiile. Neincrederea provenita din slaba reglementare, respectiv operare, a instrumentelor financiare i-a responsabilizat pe oameni, a reinventat comunitati, tari si societati. Ca atare, dintr-un sentiment de insecuritate individuala, s-au creat emotii colective care sustin increderea in antreprenoriat.
⦁ Colaborarea intre companii
La nivel global se configureaza colaborari intre antreprenori. Obisnuitele proiecte de colaborare pe inovatie intre state, prin institute de cercetare si universitati, acum devin obisnuite intre companiile antreprenoriale. Concomitent, proiecte de mare succes tip Start-up Nation sunt tot mai des intalnite in tarile UE si din Asia. In peisajul antreprenorial, privilegiati sunt cei care pornesc un start-up in tehnologie. Incubatoarele de afaceri sunt tot mai des considerate optiuni viabile pentru tarile care vor sa-si creasca competitivitatea.
⦁ Comertul global
Chiar daca in acest moment exista tensiuni comerciale intre marile puteri politico-economice, acestea sunt pasagere. In fond, conditiile comertului global s-au imbunatatit. Economiile sunt interdependente si, per ansamblu, barierele comerciale se ridica. Accesul facil la internet a devenit de facto un drept al omului la informare. Aceste conditii conduc la reforme politice, la proliferarea transparentei comerciale si culturale, la progres social si creaza un context favorabil pentru business.
⦁ Responsabilitatea fata de societate si mediu
Obiectivele de afaceri ale companiilor sunt inseparabile de societatea si mediul in care acestea functioneaza, iar a nu lua in considerare impactul asupra acestor doua componente ar face nesustenabile activitatile companiilor.
Performanta prin urmarirea “obiectivelor prezentului” si responsabilitatea obtinerii rezultatelor “fara a compromite abilitatea generatiilor viitoare de a-si atinge propriile obiective” vor conta in preferintele de cumparare a produselor si serviciilor companiilor care sustin acest deziderat.
Nevoia de inovatie si spiritul antreprenorial care o acompaniaza vor fi orientate spre un scop altfel: dorinta unui nivel de trai mai bun, operationalizarea ”instinctului binelui” in slujba comunitatii, protejarea mediului si profit sustenabil. Trebuie sa construim o lume mai buna.
Autor: Alina Fanita, CEO, PKF Finconta
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
18 Dec2018
Start-up Nation 2018: cand incep inscrierile in program?
de Alina Constantinescu
07 Dec2018
Ordonanta de Urgenta pentru Start-Up Nation 2018, adoptata in sedinta de Guvern
de Alina Constantinescu Executivul a aprobat, astazi, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, prin programul Start-Up Nation, editia 2018.
”Raspundem, prin aceasta editie, unor necesitati economice...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
13 Iul2017
Sesiune suplimentara de inscrieri in Programul Start-up Nation
de Alina Constantinescu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a anuntat ca va organiza o sesiune suplimentara de inscrieri in Programul Start-up Nation, dupa evaluarea dosarelor depuse in actuala etapa si in limita resursei financiare ramase.
Exista un mare numar de potentiali candidati care nu...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
29 Mai2017
Video Start-up Nation: Prezentarea planului de afaceri in varianta simplificata
de Alina Constantinescu Ilan Laufer, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a prezentat intr-un video toate informatiile necesare privind planul de afaceri pentru Programul Start-up Nation.
Procedura de inscriere in cadrul progamului Start-up Nation este una simpla, usoara si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Pachet promotional Colectia Idei de Afaceri de Succes
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
Comentarii0 comentarii