Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2090 06-Aug-2015

5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
In planul de afaceri trebuie justificata fiecare cheltuiala in vederea demonstrarii necesitatii acesteia in desfasurarea activitatilor pe care se acceseaza finantarea.

Nu se finanteaza elementele de cost care nu au legatura cu activitatile pe care se acceseaza si cu procesul de productie/comert/serviciul prestat. Cheltuielile privind TVA, taxe, avize, comisioane, ambalajul, transportul, punerea in functiune, instruirea personalului pentru utilizarea celor achizitionate, nu sunt eligibile.

Activele achizitionate, mijloace fixe sau obiecte de inventar, trebuie sa fie noi si nu se aplica pentru acestea amortizarea accelerata prevazuta in Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Activele achizitionate pot fi mijloace fixe sau obiecte de inventar, valoarea fara TVA de achizitie a mijloacelor fixe trebuie sa fie mai mare sau egala cu 2.500 lei, conform Hotararii Guvernului nr. 276/2013 privind stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe.

Nu se permite achizitionarea bunurilor care au constituit obiectul unei subventionari/finantari nerambursabile din alte surse.

In cazul activelor achizitionate, ajutorul financiar va fi acordat numai daca acestea sunt noi, introduse pe piata si puse in functiune cu respectarea reglementarilor tehnice aplicabile.

Nu se acorda ajutor financiar pentru activele achizitionate in sistem de leasing si pentru activele second-hand. AFN nu poate fi utilizat pentru rambursarea imprumuturilor existente.

In cadrul Programului contributia in natura nu este eligibila.

Solicitantii pot beneficia de finantarea nerambursabila obtinuta in cadrul Programului o singura data.

Beneficiarii sunt obligati sa asigure bunurile achizitionate prin Program in favoarea OTIMMC, impotriva tuturor riscurilor, pe o perioada de 4 ani, si sa cesioneze toate drepturile pe care le vor dobandi in temeiul asigurarii catre administratorul programului;

Aplicarea prevederilor referitoare la achizitionarea in conditii de piata:

Solicitantii care au semnat contractul de finantare au obligativitatea de a achizitiona bunurile si serviciile eligibile in conditii de piata, respectiv sa intocmeasca  un dosar de achizitie care sa cuprinda: cereri de oferta (minim trei), ofertele primite (acestea trebuie sa cuprinda si datele de identificare ale ofertantului), un proces verbal semnat de reprezentantul legal al intreprinderii prin care sa fie justificata alegerea ofertei castigatoare, contractul/contractele cu furnizorul/furnizorii.

Acest dosar va fi prezentat dupa incheierea contractului, la momentul depunerii decontului.

 Beneficiarii sunt obligati sa  asigure in favoarea Oficiilor Teritorale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (denumite in continuare OTIMMC)  bunurile achizitionate prin program impotriva tuturor riscurilor, pe o perioada de 4 ani si sa cesioneze toate drepturile pe care le va dobandi in temeiul asigurarii catre OTIMMC.

Nu se acorda ajutor financiar pentru societatile ai caror asociati/administratori au calitatea de asociati/actionari/administratori in cadrul altor societati beneficiare la oricare din Programele derulate de catre Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism in anul 2014.

Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

CRITERII DE EVALUARE A PLANULUI DE AFACERI  
pe domenii de activitate:

1     Producție (industrie prelucratoare), programare IT -    30     puncte
2     Cercetare-dezvoltare, Invatamant, sanatate  -   25     
3     Turism si facilitati de cazare, activitati profesionale si de servicii  -   20     
4     Constructii, Comert   -  15

 

Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceriafacerefinantarefemei managerfemei de afaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Planul de afaceri pentru finantarea femeilor antreprenor. Criterii de evaluare
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

06 Dec2017

Singurele 3 moduri eficiente de a-ti proteja afacerea

Riscuri majore ti-ai asumat chiar din prima zi in care ai intrat in afaceri. Ai fi putut esua inca dinainte sa angajezi primul salariat. Faptul ca ai nu ai patit-o si ca, in schimb, ai reusit sa iti dezvolti compania nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa  fii  vigilent....
Citeste mai departe
20 Apr2017

Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes

de Alina Constantinescu
De multe ori ni se intampla sa uitam, sa omitem si sa neglijam aspecte extrem de importante referitoare la afacerea noastra. Prin redactarea unui plan de afaceri corect suntem nevoiti sa punctam fiecare detaliu dictat de cerintele sale. Asadar, cu ajutorul ghidului „Propriul meu plan de...
Citeste mai departe
15 Iun2016

8 segmente pe care trebuie sa le cuprinzi in proiectul de finantare a afacerii

de Codrina Laiu
Atunci cand realizati proiectul de finantare a afacerii este necesar sa intocmiti un buget. Bugetul cuprinde urmatoarele linii: 1. Resurse umane – echipa de proiect si expertii implicati in proiect. 2. Participanti – cheltuieli cu participantii din proiect. 3. Total costuri...
Citeste mai departe
10 Iun2016

Planificarea bugetului - un factor esential al afacerii

de Codrina Laiu
Este bine sa fiti organizati in realizarea bugetului pentru ca este o munca de detaliu. Rezultatul trebuie sa indeplineasca perfect cerintele finantatorului. Ca urmare, bugetul trebuie tratat cu seriozitate si construit cu atentie. Ajustarea diferentelor dintre cheltuieli si...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016