Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
4396 23-Apr-2015

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Anumite capitole ale planului de afaceri vor fi citite cu prioritate. Acesta este unul dintre ele. Investitorii, in special, vor dori sa se asigure daca managerii se completeaza unii pe altii, ca o conditie esentiala a succesului.

Membrii unei echipe manageriale valoroase prezinta urmatoarele calitati:
  • Experienta in aceeasi afacere sau intr-o afacere similara, preferabil una de succes.
     
  • Maturitate conferita de traversarea unui ciclu complet de viata a unei afaceri, constand in lansare, dezvoltare si recesiune, singura experienta care ii poate convinge pe manageri ca orice afacere cunoaste perioade favorabile si nefavorabile.
     
  • Un trecut incununat de succes, care sa dovedeasca faptul ca persoana cunoaste conditiile acestuia.
     
  • Cunostinte complementare care sa acopere toate domeniile manageriale esentiale: organizare, marketing si desfacere, finante.
Daca echipa pe care ati ales-o indeplineste toate aceste conditii, aveti in fata dumneavoastra toate sansele. Daca una sau mai multe dintre aceste cerinte nu sunt indeplinite, ar fi indicat sa reconsiderati componenta ei.

A. Memoriul de activitate al proprietarilor si managerilor
Daca sunteti de parere ca echipa manageriala selectionata de catre dumneavoastra intruneste conditiile necesare succesului, prezentati in cadrul planului motivele care va fac sa credeti acest lucru, bazandu-va pe fapte concrete si pastrand amanuntele pentru anexa, unde veti atasa curriculum vitae al fiecarui manager.

B. Structura organizatorica
Aceasta demonstreaza faptul ca stiti care sunt pozitia si atributiile fiecarui membru al echipei manageriale. Ea ii va ajuta pe manageri sa-si defineasca aria de responsabilitate si legaturile dintre ei, iar pe investitori sa se asigure de faptul ca planul dumneavoastra de actiune este bine pus la punct.

C. Descrierea posturilor cheie
Prezentati pe scurt responsabilitatile si aptitudinile necesare. Descrierea aceasta va va ajuta, de asemenea, in procesul de recrutare, pregatire si evaluare a personalului.

D. Demonstrarea potentialului de anticipare a riscurilor
Anticiparea riscurilor este esentiala pentru alegerea celui mai favorabil plan de actiune. Investitorii doresc sa se asigure de faptul ca intreprinzatorul si echipa sa manageriala sunt pregatiti sa faca fata oricarei situatii neprevazute.

Printre riscurile care pot afecta viitorul afacerii se numara: o evolutie defavorabila a ramurii in care se incadreaza afacerea • depasirea costurilor de productie estimate • dificultati in aprovizionarea cu materiale • aparitia de concurenti neasteptati •

Trebuie sa va mai ganditi ce se intampla daca: concurentii fac reduceri mari de preturi • ramura in care veti activa va trece printr-o perioada dificila • vanzarile estimate nu sunt realizate • echipa manageriala se destrama.


- Cum sa construiesti un plan de afaceri minimal si eficient

- De ce este planul de afaceri vital pentru succesul afacerii dvs?

- De ce mi-as scrie planul de afaceri, daca stiu deja ce am de facut?

- Plan de afacere pentru infiintarea unei ceainarii - I

- Plan de afaceri - Bilantul

- Plan de afaceri - Prezentarea si istoricul firmei

- Plan de afaceri complet - Obiectivele de afaceri



Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceriafaceremanagementmanagementul firmei


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Planul de afaceri - Managementul firmei
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

06 Dec2017

Singurele 3 moduri eficiente de a-ti proteja afacerea

Riscuri majore ti-ai asumat chiar din prima zi in care ai intrat in afaceri. Ai fi putut esua inca dinainte sa angajezi primul salariat. Faptul ca ai nu ai patit-o si ca, in schimb, ai reusit sa iti dezvolti compania nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa  fii  vigilent....
Citeste mai departe
20 Apr2017

Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes

de Alina Constantinescu
De multe ori ni se intampla sa uitam, sa omitem si sa neglijam aspecte extrem de importante referitoare la afacerea noastra. Prin redactarea unui plan de afaceri corect suntem nevoiti sa punctam fiecare detaliu dictat de cerintele sale. Asadar, cu ajutorul ghidului „Propriul meu plan de...
Citeste mai departe
15 Iun2016

8 segmente pe care trebuie sa le cuprinzi in proiectul de finantare a afacerii

de Codrina Laiu
Atunci cand realizati proiectul de finantare a afacerii este necesar sa intocmiti un buget. Bugetul cuprinde urmatoarele linii: 1. Resurse umane – echipa de proiect si expertii implicati in proiect. 2. Participanti – cheltuieli cu participantii din proiect. 3. Total costuri...
Citeste mai departe
10 Iun2016

Planificarea bugetului - un factor esential al afacerii

de Codrina Laiu
Este bine sa fiti organizati in realizarea bugetului pentru ca este o munca de detaliu. Rezultatul trebuie sa indeplineasca perfect cerintele finantatorului. Ca urmare, bugetul trebuie tratat cu seriozitate si construit cu atentie. Ajustarea diferentelor dintre cheltuieli si...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016