Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3112 22-Aug-2014

2.5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
De multe ori se intampla ca planurile de afaceri sa nu prinda viata. Multe dintre ele, odata scrise, raman pe raft si aduna praf, iar afacerile se clatina intr-un viitor incert.

Un plan de afaceri traditional este centrat; este un exercitiu care consemneaza tot ceea ce proprietarii de afaceri cred ca pot face.

Conceperea  unui plan de afaceri traditional este, de obicei, determinata de unul dintre urmatoarele ganduri:

1.    Intocmesc  un plan de afaceri, deoarece asta fac majoritatea antreprenorilor cu afaceri de succes.
2.    Am nevoie de un plan de afaceri pentru ca nu am fonduri suficiente ca sa imi finantez afacerea si trebuie sa imprumut bani.

Planurile de afaceri traditionale sunt destul de seci. Ele sunt analitice, puse la punct, urmaresc o structura predefinita – toate semnele distinctive ale unei presupuse afaceri inteligente.

Insa aceste p lanuri de afaceri traditionale nu functioneaza. Un plan corect si anost duce lipsa de pasiune, entuziasm si nu lasa senzatia ca a dat un scop antreprenorului, iar acest lucru poate afecta debutul unei afaceri. 

In plus, un plan care incepe cu presupunerea ca este capabil sa captureze toate schimbarile relevante ce se vor intampla in viitor este depasit inainte ca cerneala sa se usuce pe pagina.

Planul de afaceri care va functiona intotdeauna incepe diferit, cu un set distinct de ipoteze de operare. Se porneste de la abordarea centrata pe antreprenorul care initiaza afacerea, cu alte cuvinte, incepe prin a se confrunta cu sentimentele pe care le ai.

Nu numai ca acest plan tolereaza schimbarea, dar se bazeaza pe construirea schimbarii ca factor cheie care va mentine pe cel mai bun curs.

Exista un proiect numit „The Dreaming Room”, care desemneaza pasul de  dinaintea planului de afaceri. In The Dreaming Room trebuie sa iti imaginezi afacerile, dar nu din punct de vedere logistic.

Mai degraba vizionezi afacerea, bazandu-te pe pasiunea ta pentru ea, pasiunea care te-a determinat sa iei drumul antreprenoriatului. De ce vrei sa o construiesti? Cine va beneficia? Ce va insemna pentru lume? Numai dupa ce ti-ai clarificat aceste lucruri, poti incepe sa redactezi un plan de afaceri in sens traditional.

Planurile de afaceri nu trebuie vazute ca o corvoada si nu trebuie facute doar pentru ca asa trebuie, pentru ca asa fac si altii sau pentru ca asa scrie in cartile de afaceri. Ele trebuie facute pentru a fi puse in aplicare, pentru a pune pe picioare o afacere promitatoare, cu un viitor ce suna si arata bine. Planul de afaceri, ca si afacerea in sine,  presupune  implicare si dedicare. Un plan trebuie facut pentru a fi realizabil, nu pentru a avea un document in plus pe care sa se aseze praful.

Tags: plan de afaceriafaceriafacere


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Planul de afaceri care functioneaza intotdeauna
Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi

Articole conexe

06 Dec2017

Singurele 3 moduri eficiente de a-ti proteja afacerea

Riscuri majore ti-ai asumat chiar din prima zi in care ai intrat in afaceri. Ai fi putut esua inca dinainte sa angajezi primul salariat. Faptul ca ai nu ai patit-o si ca, in schimb, ai reusit sa iti dezvolti compania nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa  fii  vigilent....
Citeste mai departe
20 Apr2017

Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes

de Alina Constantinescu
De multe ori ni se intampla sa uitam, sa omitem si sa neglijam aspecte extrem de importante referitoare la afacerea noastra. Prin redactarea unui plan de afaceri corect suntem nevoiti sa punctam fiecare detaliu dictat de cerintele sale. Asadar, cu ajutorul ghidului „Propriul meu plan de...
Citeste mai departe
15 Iun2016

8 segmente pe care trebuie sa le cuprinzi in proiectul de finantare a afacerii

de Codrina Laiu
Atunci cand realizati proiectul de finantare a afacerii este necesar sa intocmiti un buget. Bugetul cuprinde urmatoarele linii: 1. Resurse umane – echipa de proiect si expertii implicati in proiect. 2. Participanti – cheltuieli cu participantii din proiect. 3. Total costuri...
Citeste mai departe
10 Iun2016

Planificarea bugetului - un factor esential al afacerii

de Codrina Laiu
Este bine sa fiti organizati in realizarea bugetului pentru ca este o munca de detaliu. Rezultatul trebuie sa indeplineasca perfect cerintele finantatorului. Ca urmare, bugetul trebuie tratat cu seriozitate si construit cu atentie. Ajustarea diferentelor dintre cheltuieli si...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016