Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
6197 29-Mai-2014

4.9
din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
Un elefant verde? Turnul Eiffel infrunzit? O girafa care face flori?… De ce nu? Asemenea ciudatenii sunt de fapt arbusti modelati prin taieri repetate de gradinari priceputi si constituie elemente de atractie in parcurile din marile orase ale lumii.

Mai mult, prin aceste operatii se pot obtine si forme geometrice (cuburi, conuri, piramide, sfere) si se pot forma litere sau cuvinte scurte, obtinandu-se astfel efecte deosebite in peisajul gradinilor.

Aceasta arta, a ornamentarii cu forme diverse rezultate prin modelarea si taierea arbustilor, se numeste “topiary”, iar oportunitatea de afaceri pe care o aduce este foarte simpla.

Nu trebuie decat sa va insusiti know-how-ul activitatii si sa propuneti apoi primariei locale o actiune de infrumusetare a parcurilor din oras cu asemenea figurine vivante.

Iar daca treaba merge, puteti sa va extindeti cu usurinta in alte localitati, pentru ca, practic, orice oras sau orasel are cel putin un parc sau o gradina centrala.

Desigur, s-ar putea sa descoperiti ca mult mai usor veti obtine comenzi de la persoane particulare cu venituri peste medie, atrase de ideea de a avea in gradina vilei lor sculpturi topiary.

Nu trebuie neglijata nici vanzarea de topiary de mici dimensiuni, crescute in ghiveci, care sa fie oferite amatorilor, la preturi de pana la 100 de euro.

Rabdarea, atentia si rigurozitatea sunt esentiale, daca ne gandim ca o figurina topiary se finalizeaza in minimum cativa ani.

Plecand de la un simplu pui, odata aleasa forma (sau impusa de aspectul natural al arbustului), se favorizeaza aparitia a numeroase ramuri dirijate in toate directiile care, prin taieri usoare si repetate, se vor ramifica ajungand in final la volumul propus.

Este de preferat ca, in faza de incepator, sa alegeti forme simple, care nu pun cine stie ce probleme si care permit exersarea mai multor tehnici (un glob se poate transforma intr-un cub si invers).

Iar repararea unei erori de taiere in cazul acestor forme este oricand posibila, fie prin modificarea formei, fie prin lasarea unui interval de timp suficient de mare pentru ca planta sa se dezvolte singura.

Sculpturi ornamentale din arbusti

Amenajariea de gradini - sercivii de arhitectura peisagistica


Tags: amenajari gradinitopiaryamenajari topiaryafaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Oportunitati de afaceri - amenajari topiary (sculpturi in gard viu)
Rating:
Nota: 4.9 din 5 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
17 Mai2016

Meniul electronic sau e-meniul - modul de a creste vanzarile in afaceri

de Zenobia Badescu
Costin Staicu, consilierul afacerilor gastronomice, este unul dintre promotorii meniului electronic pentru hoteluri si restaurante in Romania. Idei de Afaceri: Ce este meniul digital si cum poate ajuta o afacere gastronomica? Costin Staicu: Meniul electronic sau e-meniul reprezinta una...
Citeste mai departe
03 Mai2016

Un nou trend in afaceri: consumul colaborativ

de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate dintre obiectele pe care le detineti le folositi in mod curent? Unelte de gradinarit, instrumente muzicale, echipamente de gimnastica, carti, CD-uri si chiar unele haine stau mai mult in spatii de depozitare decat sunt folosite. Cele mai multe persoane au locuinta...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016