Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
10834 22-Apr-2013

2.88
din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
Prima pe tara la productia de oua ecologice si a treia ferma ecologica de gaini ouatoare din Romania, “Oua de Tara” este o afacere tanara si foarte promitatoare.

“Oua de Tara” chiar este de la tara, din comuna Budeasa, judet Arges. Un loc cu aer curat si inconjurat de dealuri inverzite.
 
Lansarea s-a facut in 2009 cu o ferma relativ mica si 3.000 de pasari. Astazi, vorbim de un efectiv de 10 ori mai mare, adica de 30.000 de pasari, distribuite in trei puncte de lucru. Felicitari!
 
Anca Pop impreuna cu sotul sau si cu inca un prieten de familie au ales acest gen de afacere deoarece au considerat ca “viitorul alimentatiei si al omenirii implicit este reprezentat de consumul de produse naturale, obtinute pe calea agriculturii sau zootehniei naturale, adica fara exploatare intensiva, fara utilizarea substantelor chimice, a pesticidelor, a hormonilor sau a antibioticelor in crescatoriile sau culturile producatorilor.
 
Din pacate, in prezent, produsele conventionale nu mai reprezinta o sursa de hrana sigura care sa stimuleze si sa protejeze organismul, ci chiar una din cauzele bolilor lumii moderne.
 
Traiam la oras cu nostalgia gustului savuros pe care le au ouale produse in gospodariile taranesti sau pe care le mancam in copilarie la bunicii nostri.

Astfel, ne-am gandit sa producem oua care sa aiba gustul, aspectul si proprietatile oualor adevarate de la tara, avand in acelasi timp garantia calitatii si a sanatatii lor, datorita furajelor ecologice cu care sunt hranite si a conditiilor optime de crestere din zootehnia ecologica.” 
 
Asa ca, si-au numit ferma “Oua de Tara” si au plecat la drum
 
Ce au facut si cum au ajuns la aceste frumoase rezultate? Vom afla toate detaliile de la doamna Anca Pop, administratorul societatii “Oua de Tara” si asociat.

Revista Idei de Afaceri: Suntem foarte curiosi sa aflam povestea de start a acestei afaceri. Cum s-au transformat orasenii care au lucrat anterior in industria auto (achizitii si comercializare de piese auto) in adevarati fermieri?
 
Anca Pop: Este o afacere de familie care s-a dezvoltat progresiv, organic, din 2009 pana in prezent. Ne-a incantat ideea de a face un produs 100% ecologic, noi credem ca sanatatea este conditionata in mare parte de ceea ce mananci.

Am inceput un experiment cu un efectiv de 3.000 pasari si cu o mica hala construita pe un teren mostenire de familie care nu fusese lucrat de multi ani de zile. Investitia initiala a fost de aproximativ 100.000 euro pe care i-am investit treptat in 2009-2010 din surse proprii si din imprumuturi de la prieteni. 
 
Credite si fonduri nu puteam accesa prea usor in acel moment pentru ca nu aveam garantii si pentru ca firma era recent infiintata, neavand niciun istoric. In plus, domeniul de activitate era relativ nou in Romania. Potentialii clienti au fost contactati in momentul in care am putut prezenta produsul si certificatul de conformitate in Agricultura Ecologica.  
 
Experimentul initial a avut succes si ne-a dat curaj sa continuam dezvoltarea.

In 2011 si 2012, am accesat credite bancare pentru a investi in noi hale de productie si pentru a ajunge treptat la capacitatea totala de aproximativ 30.000 de pasari, care ne situeaza in momentul de fata pe locul 1 in randul producatorilor de oua ecologice din Romania.

Revista Idei de Afaceri: Cum ati reusit sa va lansati atat de bine pe piata si sa aveti in prezent drept parteneri unele dintre cele mai mari supermarket-uri din Romania? Faceti si export?
 
Anca Pop: Lansarea a fost timida, am avut insa avantajul unui produs de nisa, iar concurenta nu era semnificativa in primii ani de existenta.

Supermarket-urile si hypermarket-urile au fost interesate de produsul propus de noi. In rest, calitatea produsului, respectul pentru client, crearea unui brand propriu, distributia directa fara intermediari, au ajutat foarte mult la pozitionarea noastra pe piata.

Nu exportam oua; produsul nostru se adreseaza deocamdata pietei romanesti.
(...)
Fragment din interviul publicat in numarul pe Aprilie al revistei Idei de Afaceri.

Autor: Zenobia Badescu
Sursa poza: Ferma Oua de Tara


Incepe si tu o afacere cu o ferma ecologica de gaini sau cu o alta ferma la oferta speciala, la alegere: Ferme agricole profitabile


Tags: afaceriafacereidei de afacerifermaferma ecologicaferma ecologica de gainioua ecologiceecologicagricultura ecologicapasarizootehnie ecologicaoua de taragaini


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Mica ferma care a ajuns cea mai mare din tara. In doar 4 ani!
Rating:
Nota: 2.88 din 4 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
04 Nov2016

Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere

de Alina Constantinescu
Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II. Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
Citeste mai departe
16 Iun2016

Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania

de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti. In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016