Consiliul Concurentei a lansat in consultare publica Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta cu scopul de a explica modalitatea in care companiile pot realiza si implementa efectiv un program de conformare cu regulile de concurenta.
Un program de conformare este un set de reguli,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
5480
17-Feb-2014
Daca ai o afacere, publicitatea iti ofera sansa ca produsele sau serviciile tale sa ajunga intr-adevar la tinta.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Nu trebuie insa uitat ca pe cat de mari pot fi beneficiile aduse de o reclama reusita, pe atat de mari pot fi deserviciile unei reclame proaste.
De la prima afacere care si-a deschis portile, patronii au incercat sa gaseasca secretul unei publicitati de succes.
Au descoperit cumva acel secret? Nu, dar cu siguranta exista reguli de care, daca tii cont, reclama ta va fi mai profitabila.
1. O regula pe care nu trebuie s-o uiti - reclama pe care o creezi trebuie sa-si merite pretul
Cea mai importanta regula in publicitate este aceea ca orice reclama pe care o creezi trebuie sa-si merite pretul. Cu alte cuvinte, ea trebuie sa conduca la o crestere a vanzarilor, astfel incat profitul obtinut sa fie mai mare decat costul reclamei.
Trebuie sa fie o investitie si nu o cheltuiala in plus. Timpul a trecut, cumparatorii s-au schimbat, dar multe dintre asa zisele strategii publicitare deja testate au ramas aceleasi.
Exista trei directii in care agentiile de publicitate si firmele care isi fac reclama fac adesea greseli in implementarea mesajului lor. Evitati aceste greseli si veti avea o sansa in plus pentru a reusi!
Agentiile de publicitate adora sa castige premii pentru design-ul si conceptia reclamelor. Foarte bine, dar ce conteaza premiul pentru tine? Cel mai important lucru pe care o reclama trebuie sa il realizeze este acela de a-ti spori numarul clientilor.
Daca acest lucru nu se intampla, atunci la ce bun o reclama premiata la festivalurile de publicitate? Exista reclame pe care oamenii le plac, desi nu vor cumpara niciodata produsele respective. Acest tip de reclama ilustreaza perfect categoria celor care implica mai mult costuri decat investitii.
Singurele lucruri pe care le poti recupera dintr-o astfel de reclama sunt poate cateva imagini. Reclama a mentinut numele companiei in memoria clientilor, dar trebuie refacuta complet, pentru a se adresa direct segmentului de piata vizat.
De ce poti da gres?
Pentru a avea succes campania ta publicitara trebuie:
1. Sa tina cont de ceea ce vor si asteapta clientii. Produsele tale trebuie sa satisfaca cerintele si nevoile clientilor.
NOTA: Nu te lasa pacalit de discount-uri sau reduceri. Daca incerci sa concurezi prin discount-uri, singurul castigator va fi persoana cu cel mai mare buget alocat publicitatii. Clientii vor plati oricum pentru beneficii daca tu i le poti oferi.
2. Evidentiaza-ti produsele ca o alternativa mai buna fata de cele ale concurentei. Nu trebuie sa faci anti-reclama competitorilor, dar, folosind imaginea unui client nemultumit de alte produse aflate pe piata, reclama ta poate scoate in evidenta avantajele pe care le oferi.
a. elimina produsele concurentei
b. si accentueaza mesajul ca tu esti cea mai buna solutie pentru nevoile si asteptarile clientilor.
Sa luam de exemplu, o reclama ce suna astfel: ,,Pentru ca suntem Nr. 2 ne straduim mai mult!” Aceasta evidentiaza doua aspecte: plaseaza compania pe locul 2, chiar daca la inceperea campaniei publicitare se afla poate abia pe un loc 5, si da impresia ca liderul momentului nu are timp suficient pentru a oferi servicii de cea mai buna calitate. In plus, e o reclama greu de copiat de catre concurenta.
2. O reclama mai stridenta si mai mare are intodeauna mai mult succes decat una discreta…CORECT? Gresit!
Alegeti orice ziar sau revista si veti vedea reclama dupa reclama, una mai mare si mai stridenta decat alta, incerand in acest fel sa atraga atentia cititorilor.
Cum poti face fata concurentei acestui tip de publicitate? Totul e sa-ti indrepti atentia catre cititor. Care sunt asteptarile lui? Daca are chef sa piarda timpul, atunci se va uita la fiecare pagina cu reclame plictisitoare. Daca nu, atunci va ignora pur si simplu publicitatea, oricat de agresiva ar fi ea.
Stiati ca o persoana care citeste un ziar acorda de 5 ori mai multa atentie articolelor decat reclamelor? In loc sa folosesti traditionala reclama gen afis, de ce sa nu o concepi in stilul unui articol.
Ziarul va atasa cuvantul: “Publicitate” deasupra articolului, desi putina lume va remarca acest aspect. Foloseste un titlu incitant si prezinta-ti produsele in forma redactionala.
De ce poti da gres?
Cu cat vei incerca sa iesi in evidenta printr-o reclama mai mare si mai stridenta, cu atat te vei amesteca cu ceilalti, care de fapt fac acelasi lucru. Foloseste presa in favoarea ta si plaseaza-ti reclama intr-o zona de maxim interes pentru cititori.
3. Clientilor le pasa mai putin de cat de grozava crezi TU ca este firma ta.
Atunci cand ai muncit din greu sa pui bazele companiei tale e normal sa-ti doresti sa faci cunoscut clientilor cat de bune sunt produsele sau serviciile pe care le oferi. Nu irosi insa spatiul redactional.
Clientilor le pasa mai putin de cat de grozava crezi TU ca este firma ta. Tot ce-i intereseaza pe ei este in ce masura produsele sau serviciile tale le pot satisface propriile nevoi. Publicitatea este ca politica. Cu cat un partid promite mai mult cu atat mai sceptici vor fi cetatenii.
Mult mai bine este sa faci cunoscut clientilor faptul ca esti constient de profesionalismul afacerii tale. Reclama ta ar putea suna cam asa:
- Opriti-va la sediul firmei noastre si veti primi gratuit pliantul: “12 lucuri pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a va cumpara o casa”. In linii mari, oamenii cunosc ce informatii contine, dar prefera sa le cumpere de la experti in domeniu.
De ce poti da gres?
Principalul motiv pentru care reclama ta poate da gres este acela ca potentialii clienti vor apela la tine din motive gresite. Ei vor trece cu vederea adevaratele beneficii ale serviciilor sau produselor tale si vor veni doar pentru promisiuniunile facute, sau mai rau, pentru ca ai facut caz de succesul afacerii tale. Nimic rau in a te lauda putin atata vreme cat adevaratul mesaj al reclamei tale nu se pierde.
Alte sfaturi in conceperea unei reclame
Nu uita niciodata prima regula a publicitatii: Reclama trebuie sa fie o investitie si nu o cheltuiala. Nu lasa ca reclama ta sa treaca neobservata, pentru ca este asemenea multor altora.
Pune mai putin accent pe grafica si promisiuni, accentuand in schimb felul in care poti satisface nevoile si asteptarile consumatorilor. Informeaza-ti clientii ca esti un profesionist in bransa in care activezi.
Intreprinzatorii au incercat dintotdeauna sa gaseasca secretul reclamei de succes. Au descoperit cumva acel secret? Nu, dar cu siguranta au descoperit cateva reguli de care e bine ca oricine sa tina cont atunci cand concepe o reclama.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
27 Iun2017
Ghid privind respectarea regulilor de concurenta in afaceri
de Alina Constantinescu
1213
Marketing
28 Iun2016
5 modalitati ieftine de a-ti promova eficient afacerea
de Robert Bratu
In situatia in care bugetul destinat promovarii este limitat, aceste metode ieftine de promovare a afacerii te vor ajuta sa investesti banii respectivi in alte aspecte care tin de produsele sau serviciile vandute.
Important este sa ai curajul sa intri in contact cu alti oameni, sa indraznesti...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1954
Marketing
16 Mai2016
Cum sa alegi canalele de comunicare potrivite afacerii tale
de Teo Manole
Firmele au la dispozitie mai multe canale prin care pot ajunge la inima consumatorilor: de la reclame pe internet pana la blogguri.
Din multitudinea canalelor existente, trebuie sa le alegeti pe cele care au priza la targetul dumneavoastra.
De exemplu, daca va adresati adolescentilor,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1466
Marketing
03 Mai2016
Sfaturi pentru a scrie e-mail-uri de afaceri eficiente
de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate mesaje trimiteti si primiti prin e-mail? Eu am ramas uimit cand am facut acest calcul: o medie de 5 e-mail-uri pe zi ori 5 zile pe saptamana ori 4 saptamani inseamna cel putin 100 de e-mail-uri intr-o luna!
Intr-o perioada mai aglomerata cu clienti insistenti, numarul...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1568
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
Comentarii0 comentarii