Fiecare proprietar de magazin online doreste sa creasca traficul si conversiile. Dar chiar si dupa ce ai implementat multiple strategii de marketing digital, exista provocari si ai nevoie sa incerci noi tehnici si idei legate de optimizarea afacerii.
In general,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
7532
20-Dec-2012
Mediul online ofera numeroase mijloace de castig, in concordanta cu traficul si calitatea site-ului administrat de dumneavoastra.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Multe afaceri profitabile au pornit de la un website mediocru, ajuns pe maini bune. Internetul detine un avantaj net superior in fata celorlalte mijloace de promovare, prin viteza uriasa de raspandire a informatiei.
Ca sa devina profitabil, un WWW are nevoie de minti cat de cat deschise, independente si, nu in ultimul rand, creative. Moartea mediului virtual poate fi provocata de blocarea spiritului inovator, care in mod normal trebuie sa lucreze la turatie maxima.
Site-uri ca okazii.ro, regie.ro, autovit.ro sau 4tuning.ro au ajuns sa monopolizeze topurile de pe www.trafic.ro nu doar prin numarul mare de vizitatori, ci si gratie unei bune strategii.
Tot mai multi afaceristi mici isi dau seama ca detinerea unui website nu mai este doar
o optiune, ci o necesitate.
Consumatorii si afaceristii folosesc site-urile pentru a cumpara produse si servicii direct de la producatori. Ba mai mult, ei stabilesc si modul in care vor face afaceri pe caile traditionale, sa spunem “offline”.
Iata 7 principii simple, legate de designul si sistemul de navigare care vor duce la o afacere profitabila.
1. Nu-ti ascunde marfa sub pat
In multe situatii, “continutul” pe care il urmaresc vizitatorii este format din informatia despre produsul pe care vor sa-l achizitioneze. Daca le este greu sa gaseasca segmentul de cumparaturi dorit, daca incarcarea paginilor se realizeaza greoi sau vizitatorii nu au o cale prin care sa comande, acestia vor migra spre site-urile concurentei, mai elaborate.
O structura simpla si concisa este de preferat in locul unui talmes-balmes colorat si fara substanta.
2. Aspectul profesional conteaza
Pana nu demult, designul unui site nu avea mare importanta in coordonarea unei afaceri de-acasa. Dar vremurile s-au schimbat. Clientii se asteapta ca site-ul unei companii, firme, magazin sa arate la fel ca varianta “offline”, intr-un mod cat mai profesional. Aspectul kitschios va contribui cu siguranta la aruncarea in derizoriu a site-ului si in final, a afacerii dumneavoastra.
3. Varianta mura-n gura
Afaceristii si clientii n-au timp de pierdut. Daca nu vor gasi ce-si doresc pe site-ul vostru, vor merge in alta parte, “la case mai mari”. Mai bine zis, “pe scari rulante mai rapide”, unde teleportarea a devenit realitate.
Ca sa-i ajungi sa nu se rataceasca la o cana de cafea, in fata laptopului, si ca sa nu-i enervezi, deseneaza-le un tabel de continut (navbar) pe pagina de start a website-ului tau. Pentru o mai buna prietenie, sudeaza si o functie de cautare adecvata, astfel incat dumnealor sa miste maximum un deget.
4. Determina-i sa caute, determina-i sa cumpere
Strategiile neortodoxe in relatia cu clientii sunt cunoscute si acceptate. Magazinele te determina sa cumperi mai multe produse punand ceea ce tu doresti sa cumperi in spate, la distanta de casa de marcat. In acest fel, te vei plimba printre rafturi si vei vedea si alte produse. Poate da Domnul sa iti placa si de-acolo cate ceva.
Poti folosi tactici similare si pe website-ul tau, pentru a spori numarul de vanzari. In caz ca scrii un text legat de alegerea unei camere digitale, adauga si o reclama la asa ceva, in marginea acestuia. Adauga bannere publicitare la propriile produse pe paginile editoriale
ale site-ului tau. Reaminteste-le vizitatorilor ca ai multe chestiuni interesante pe site, puse la vanzare.
5. Iti sugerez sa cumperi asta
Cea mai simpla cale de sporire a vanzarilor este instiintarea clientilor cu privire la produsele pe care si-ar dori sa le cumpere. Daca ai un “carucior cu produse” atasat site-ului, cu ajutorul unui software specific, include unul-doua linkuri referitoare la produsele aferente. Nu poti face asta? Nu-i nimic, pune linkurile produselor in pagina de “multumesc”. Clientii nostri, bratara de aur, parafrazand un proverb.
6. Solutii pentru “non-cardisti”
Unii oameni nu sunt impacati cu gandul ca vor oferi cuiva informatii confidentiale despre PIN-ul cartii lor de credit, in cel mai transparent mediu posibil: internetul.
Pe langa “plata online cu cardul”, pune-le la dispozitie si optiunea de comenzi prin telefon, fax, posta, e-mail. Nu ti-ai dori ca posibilul client sa-si doreasca un produs si sa nu aiba cum sa-l achizitioneze. Ai pierde toata clientela.
7. Mergi pe feedback
Parerea vizitatorilor site-ului tau conteaza. O cale prin care acestia iti pot trimite un feedback este tocmai oportuna. Feedback-ul serveste trei scopuri si o face bine. Le ofera clientilor inca o cale prin care te pot contacta.
De asemenea, iti pot aduce la cunostinta doleantele lor, ce si-ar fi dorit sa gaseasca pe site-ul tau si nu au gasit. In al treilea rand, feedbackul reprezinta o alternativa eficienta la relatiile cu publicul, fara formalitatile respective. Clientii vor vedea astfel ca iti pasa de parerea lor si cu siguranta vor fi incantati. Bineinteles ca si aceasta forma de feedback trebuie sa fie cat mai accesibila in meniul de navigare al site-ului.
Articolul face parte din colectia revistei Idei de Afaceri.
Autor: Banila Silviu-Marian
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
28 Sep2021
Cele mai importante tendinte din marketingul social media in acest an
de Idei De Afaceri
Platformele de comunicare sociala se dezvolta continuu si isi tot adauga functionalitati noi, ceea ce a dus la aparitia a noi tendinte privind marketingul afacerilor in aceste medii sociale. Aceste schimbari reprezinta o provocare serioasa pentru specialistii din domeniu, ce trebuie sa isi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
684
Marketing
23 Ian2020
Cele mai importante 5 tendinte din marketingul digital in 2020
de Afaceri La Cheie Tehnologia continua sa avanseze intr-un ritm rapid, asa ca unele dintre aceste tendinte din marketingul digital sunt concentrate in jurul tehnologiei. Cu toate acestea exista si o directie impotriva cresterii digitalizarii si automatizarii interactiunilor intre marci si consumatori, dar pentru tot...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1349
Marketing
09 Iul2019
5 elemente care fac diferenta in strategia de marketing
de Afaceri La Cheie Este tot mai greu sa te faci auzit in mediul foarte zgomotos de business din Romania. Fiecare companie isi ”striga” ofertele si excelenta folosind din ce in ce mai multe canale. Tocmai de aceea sprijinirea strategiei de marketing prin cunoasterea metodelor de livrare relevanta si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1129
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
Comentarii0 comentarii