In situatia in care bugetul destinat promovarii este limitat, aceste metode ieftine de promovare a afacerii te vor ajuta sa investesti banii respectivi in alte aspecte care tin de produsele sau serviciile vandute.
Important este sa ai curajul sa intri in contact cu alti oameni, sa indraznesti...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
18810
28-Apr-2011
5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Da, ai auzit bine. Legea atractiei functioneaza si in afaceri. Trebuie doar sa stii cum sa iti faci afacerea cat mai atragatoare. Chiar daca multe dintre sfaturile de mai jos sunt gandite pentru retaileri, pot fi aplicate cu succes in cazul multor afaceri mici.
Arata-le "iubire" si vei primi aceeasi afectiune inapoi, evident, sub forma unor clienti fideli si dornici sa cumpere de la tine.
1. Recompenseaza-ti clientii fideli
Bineinteles, orice antreprenor si-ar dori sa vada zeci de clienti noi intrand pe usa (sau pe site) in fiecare zi si mai apoi sa raspandeasca vorba printre prietenii si familiile lor. Si chiar daca asta se intampla frecvent in afaceri, nu este suficient. Clientii vechi sunt cei pe care orice antreprenor trebuie sa se bazeze pentru ca acestia reprezinta, de fapt, mina de aur a oricarei afaceri. Ofera-le un card si la a zecea achizitie, de exemplu, fa-le un cadou sau o reducere semnificativa. Un card de fidelitate este si o metoda buna si pentru a-i transforma pe clientii noi in clienti fideli.
2. Ofera-le mai mult decat se asteapta sa primeasca
Nu-i nimic uimitor aici, tuturor ne plac surprizele. Asa ca iti poti incanta si surprinde clientii daca le oferi mai mult decat credeau ca vor primi. In concret, daca au cumparat un produs care poate fi oferit drept cadou, intreaba-i daca vor sa le impachetezi produsul gratuit. Daca afacerea ta ofera servicii, fa-le cadou o reducere de 50% la urmatoarea vizita.
3. Fiecare client e al tau si numai al tau
Un client a intrat in magazin, iar tu ai ceva de facut. Nu-l pasa unui alt angajat. Asta ii va lasa impresia ca nu e suficient de important si se va gandi de doua ori inainte sa mai cumpere de la tine. Lasa deoparte orice ai de facut si ocupa-te de client. Fa-l sa creada ca el este cel mai important in acel moment si ca esti la dispozitia lui.
4. Faciliteaza comunicarea
Nu lasa telefonul sa sune in nestire. Mesajul de intampinare ar trebui sa intre dupa cel mult 5 secunde si sa il asigure pe cel care suna ca va fi contactat inapoi in cel mai scurt timp. Poti integra in mesaj si o alta posibilitate de contact, precum adresa de e-mail.
5. Construieste un site mai bun
Roaga cativa prieteni sau membri ai familiei sa petreaca pe site cateva minute si sa iti spuna cum li s-a parut experienta. Ii poti intreba daca li s-a parut usor sa gaseasca anumite informatii (programul de functionare, datele de contact, unde pot depune reclamatii etc.), daca imaginea din online o reflecta pe cea din realitate si alte intrebari care te-ar putea ajuta sa construiesti un site mai eficient.
6. Fii sincer.
Nu-ti intampina clientii intr-un mod automat. Stiti magazinele acelea in care toti angajatii iti spun "buna ziua" chiar daca tu esti de zece minute in magazin, dar unii dintre ei abia atunci te-au zarit? Un astfel de sistem nu face pe nimeni sa se simta binevenit, ci doar obligat sa raspunda la acel "buna ziua" rostit automat.
7. Fii flexibil.
Este important sa ai un set de reguli bine stabilite in ceea ce priveste modalitatea de functionare a afacerii. In acelasi timp insa, este la fel de important sa fii flexibil in functie de necesitatile clientului si sa le oferi tratamente personalizate atunci cand imprejurarea o cere. Profita de asta si spune-le ca "poti face o exceptie special pentru ei".
Profita de avantajele pe care ti le ofera o afacere, mai ales una de mici dimensiuni. Un astfel de business iti permite sa raspunzi individual clientilor, sa stabilesti contact direct si sa iei altfel pulsul activitatilor pe care le implica afacerea ta.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
18 Feb2016
Unde si cum iti promovezi cel mai bine afacerea?
de Andreescu Sorin
Te intrebi unde si cum iti promovezi cel mai bine afacerea? Iata 5 sfaturi! Pe acestea le-ai incercat?
1. Etichetati-va cat mai sugestiv produsele. Eticheta este locul perfect pentru promovarea produsului si poate mentiona:
- regiunea de origine a produsului (sau indicatia geografica, daca...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1398
Marketing
21 Dec2015
Promovarea, sufletul comertului. Cum promovezi o afacere inedita?
de Silviu Marian Banila
Va puteti promova o afacere inedita, spre exemplu un atelier de restaurari auto, prin modalitati care sa fie eficiente si accesibile.
Spre exemplu, se pot imparti fluturasi in cadrul unor evenimente automobilistice. Puteti apela la comunicate de presa, la articole de advertising, postari...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1129
Marketing
14 Oct2015
3 strategii de marketing ideale pentru o afacere cu un atelier auto
de Silviu Marian Banila
Pentru a avea succes intr-o afacere cu un atelier de restaurari auto, si nu numai, trebuie, in primul rand, sa credeti in ceea ce faceti.
Nu exista retele secrete gen „Harry Potter”. Domnilor, imaginea este elementul-cheie. Claditi-va o imagine, prin reclama, prin serviciile bune...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2842
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Cresterea viermilor de matase
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
Comentarii0 comentarii