Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2911 28-Ian-2015

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
1. O  greseala comuna care are loc in timpul primei conversatii cu un potential client este sa fii prea sigur ca acesta este pregatit sa cumpere de la tine.

Multi dintre antreprenorii foarte dornici de a vinde spun lucruri precum, „Am auzit ca esti in cautarea produsului nostru” sau, „Am auzit ca iti doresti sa schimbi furnizorul de servicii.”

Asadar, nu te arata prea increzator. Daca clientul simte ca iti numeri deja banii, acesta va crede ca nu esti dispus sa ii asculti nevoile.

2. Supraestimezi calitatea produsului tau
Indiferent de cat de bun poate fi produsul tau, nici un produs si nici un furnizor de servicii nu este perfect.

Nici o companie nu poate insemna totul pentru toata lumea. Foarte multi tineri antreprenori fac greseala de a se gandi ca au creat cel mai de succes „lucru nou” de la inventarea presei scrise pana in prezent, fiind convinsi ca oameni din toate colturile lumii isi doresc sa achizitioneze acel produs.

In timp ce este important sa fii increzator si entuziast cu privire la compania pentru care lucrezi, este de asemenea important sa fii obiectiv in legatura cu ceea ce nu poate oferi produsul, solutia sau serviciul respectiv.

Nu toti clientii se vor potrivi perfect afacerii tale, si asta este un lucru bun. O calitate esentiala a unui agent de vanzari de succes este sa dezvolte si sa inteleaga un anumit segment de clienti potrivit pentru ceea ce vinde el.

Daca evaluezi gresit limitarile produsului, iti vei pierde credibilitatea in fata clientilor. Este mai bine sa te concentrezi exact asupra a ceea ce poate sa faca produsul tau, care este segmentul de clienti vizat si ce beneficii poti oferi clientului astfel incat acesta sa salveze timp si bani.

Tags: vanzariclientiprodusevanzare produseafaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

2 greseli in vanzari - Esti prea increzator in dorinta interlocutorului de a-ti cumpara produsul
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

07 Iun2018

6 practici de excelenta in vanzarile B2B

de Afaceri La Cheie
Indiferent de sectorul de activitate sau modelul de afaceri al companiei, cresterea continua necesita excelenta in vanzari si o echipa care se imbunatateste in mod constant. Oamenii de vanzari cu performante superioare au abilitatile necesare pentru a se adapta rapid la cerintele pietei si la...
Citeste mai departe
857 Marketing
27 Iun2017

Ghid privind respectarea regulilor de concurenta in afaceri

de Alina Constantinescu
Consiliul Concurentei a lansat in consultare publica Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta cu scopul de a explica modalitatea in care companiile pot realiza si implementa efectiv un program de conformare cu regulile de concurenta. Un program de conformare este un set de reguli,...
Citeste mai departe
1160 Marketing
27 Iun2016

5 sfaturi pentru o vitrina bine amenajata ce aduce vanzari cu 30% mai mai mari

de Liliana Constantin
Vitrina unui magazin sau a unei firme de prestari servicii are mare importanta. Aspectul atat de important al acestor afaceri este insa trecut cu vederea de cei mai multi comercianti care neglijeaza in mod prelungit felul in care arata vitrinele magazinelor respective. Iata 5 sfaturi pentru...
Citeste mai departe
2825 Marketing
16 Mai2016

Cum sa alegi canalele de comunicare potrivite afacerii tale

de Teo Manole
Firmele au la dispozitie mai multe canale prin care pot ajunge la inima consumatorilor: de la reclame pe internet pana la blogguri. Din multitudinea canalelor existente, trebuie sa le alegeti pe cele care au priza la targetul dumneavoastra. De exemplu, daca va adresati adolescentilor,...
Citeste mai departe
1423 Marketing

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016