Orice manager isi doreste angajati motivati si fericiti la locul de munca pentru ca stie ca acest lucru poate face diferenta intr-un mediu de business competitiv. In cazul in care conduci o afacere aflata la inceput de drum, stii cat este de important sa iti recompensezi echipa pentru implicare si...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
2480
27-Mai-2014
A conduce o afacere nu inseamna numai a dezvolta produse si servicii. Multi intreprinzatori fac o mare greseala concentrandu-se asupra vanzarilor si pierzand factorul uman din vedere, factor de care, la urma urmei, depinde in mod esential succesul in afaceri.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Va prezentam in continuare cateva recomandari legate de relatia dintre intreprinzator si angajatii sai, invitandu-va sa reflectati asupra posibilitatilor de le pune in aplicare in firma dvs.
Ca sa conduceti eficient oamenii, trebuie sa stiti ce isi doresc acestia in firma
Este gresit sa credeti ca unui angajat ii pasa numai de bani. El cauta de fapt mult mai mult, vrea atat claritate as
Referitor la primul aspect, cercetarile au aratat ca 60% din angajati se plang de faptul ca seful lor se ocupa arareori de comunicarea precisa a sarcinilor ce revin fiecarui om sau departament, dea ceea multi nu stiu cu exactitate ce se doreste de la ei.
Ar fi nevoie de o politica de informare pana la cel mai de jos nivel, adica de transparenta. Iar transparenta constituie punctul slab al multor firme.
In legatura cu al doilea aspect – recunoasterea si laudarea performantelor - nici aici lucrurile nu stau foarte bine. Unii intreprinzatori isi inchipuie ca cea mai buna cale pentru a obtine rezultate bune este sa adopte o atitudine rece, distanta, autoritara fata de angajati, luand ca model comportarea unui ofiter dur, pe care soldatii il stiu de frica.
De obicei, un asemenea ofiter adreseaza prima vorba buna soldatilor abia in ziua cand acestia isi termina serviciul militar. Problema este ca ceea ce merge in armata nu prea merge intr-o firma. Soldatii nu pot sa plece; angajatii pot.
Ca urmare, trebuie sa va laudati angajatii (cand este cazul), aceasta fiind si o confirmare, pentru angajati, ca ceea ce fac este OK. Daca sunteti multumit de prestatia lor, dar nu le aduceti la cunostinta acest lucru, s-ar putea ca ei sa inteleaga lucrurile exact pe dos si sa fie derutati (“Ce vrea asta de la mine?”).
Lauda este unealta cea mai eficienta de care dispuneti, pentru ca ea ofera omului incredere in el insusi. Iar un angajat increzator si convins de importanta muncii lui are cele mai bune rezultate pe termen lung.
Atentie, insa! Fiecare vorba buna trebuie sa loveasca in “zona de interes” a celui caruia ii este adresata. Degeaba il felicitati pe un agent publicitar pentru felul in care arata biroul lui, cand, de fapt, el ar fi vrut sa fie felicitat pentru un contract barosan pe care tocmai l-a incheiat.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
01 Iun2016
4 pasi care iti maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari
de Dragos Craciun
Oricare ar fi situatia in care va gasiti, urmati acesti 4 pasi care va maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari!
1. Ascultati cu atentie
Intr-adevar, este foarte important sa va ascultati cu atentie interlocutorul pentru a putea pregati terenul propriei...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1650
Management
26 Mai2016
Cat de important este sa te intelegi bine cu persoanele potrivite afacerii pe care o conduci
de Cosmin Enescu
La locul de munca, se intampla frecvent sa lucrati cu persoane ce apartin diferitelor generatii cu diferite stiluri de munca, moduri de a gandi si de a comunica.
De multe ori, in organizatiile romanesti se repeta acelasi scenariu: exista un grup de persoane care castiga simpatia sefilor si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1364
Management
24 Mai2016
Ca manager al afacerii, evitati aceste practici abuzive
de Cosmin Enescu
Atunci cand un proiect redirectioneaza angajati de la postul lor obisnuit la proiect, trebuie sa tinem cont de cateva lucruri.
Managerul de proiect trebuie sa discute cu persoanele propuse sa intre in proiect daca sunt dispuse sa renunte la responsabilitatile din prezent, sa efectueze deplasari...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1622
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Agricultura ecologica. Cultivarea de legume in sistem ecologic
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
Comentarii0 comentarii