Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
7251 08-Iul-2011

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI

Ca si in sport, si in afaceri este greu sa-ti construiesti o echipa buna. Chiar si companiile vechi fac greseli in recrutare si in formarea unei echipe.

Totusi, spre deosebire de afacerile aflate la inceput, ele isi pot permite astfel de greseli, fara ca sa sufere un impact semnificativ asupra operatiunilor generale.

Iata topul celor mai grave greseli pe care le fac firmele noi in angajare:


1. Sa iei pe cineva ca partener in afacerea ta pentru ca nu iti permiti sa-l platesti. Mediul de afaceri este dur pentru un singur proprietar, dar sa nu crezi ca este in avantajul tau sa lucrezi alaturi de un partener, mai ales atunci cand nu iti poti permite sa-l platesti ca angajat.

Daca iti iei un partenr, ar insemna sa renunti la aproximativ 50% din firma ta in favoarea cuiva care, poate, nici macar nu impartaseste aceleasi interese cu tine. Solutia ar putea fi sa externalizezi o parte din serviciile si proiectele companiei, dar macar asa, compania va ramane a ta 100%.

2. Angajarea de sus in jos si de jos in sus. Aceasta metoda de angajare te ajuta sa angajezi persoana potrivita pentru sarcinile pe care i le atribui.

Sa angajezi de jos in sus inseamna sa angajezi persoane care au anumite aptitudini specifice pentru anumite sarcini care consuma mult timp pentru a fi indeplinite si nu aduc venituri foarte mari. Acest tip de angajare iti acorda mai mult timp tie, pentru ca nu mai pierzi timpul cu rezolvarea de durata a acestor sarcini.

3. Sa nu stii pe ce pozitie vrei sa faci angajarea. Sa angajezi doar de dragul de a angaja sau sa angajezi pe cineva care sa se ocupe asa, in general, de afacerea ta, nu e o strategie de angajare  va crea mai mult haos.

In mod clar, trebuie sa definesti posturile pentru noi angajati. Astfel, nu numai ca nu vei angaja o persoana nepreoductiva intr-in post care nu i se potriveste, dar vei incepe sa atragi persoane de valoare pentru compania ta.

4. Sa angajezi pe postul pe care il urasti. Nu este indicat sa angajezi pe cineva care sa faca munca pe care tie nu iti place sa o faci.

Angajarea se refera la gasirea aptitudinilor, personalitatilor si atitudinilor care se potrivesc cu viziunea si misiunea companiei tale. Avand in vedere aceste doua elemente, va fi mult mai usor sa faci angajari bune, de pe urma carora afacerea ta va beneficia pe termen lung.

 


Tags: angajareechiparecrutarea candidatiilorafacerefirme miciangajari


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

4 greseli pe care sa le eviti cand faci angajari
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

20 Mai2016

Cum arata si cat munceste un antreprenor la propria afacere. Studii de ultima ora

de Afacerilacheie.net
Conform unui studiu EY Romania, denumit “Barometrul antreprenoriatului romanesc”, aflam date noi despre portretul unui antreprenor si timpul dedicat afacerii sale. Studiul are la baza un chestionar realizat in perioada 28 martie - 20 aprilie 2016. "Daca am creiona profilul...
Citeste mai departe
1649 Management
25 Apr2016

Cum sa-ti dezvolti afacerea pe baza relatiilor personale

de Dragos Craciun
Persoanele care dezvolta relatii puternice cu oamenii din jur au mai multe sanse sa creeze afaceri de succes. Astfel, pentru a va atinge obiectivele personale si profesionale si pentru a va dezvolta afacerile trebuie sa va inconjurati de oamenii potriviti. Spre exemplu, reteaua strategica,...
Citeste mai departe
1596 Management
09 Mar2016

Factorul cel mai important intr-o afacere - Strategia de resurse umane

de Cosmin Enescu
Strategia de resurse umane este ansamblul structurat al activitatilor de resurse umane prin care o firma urmareste sa-si indeplineasca obiectivele specifice domeniului de afaceri. Ce trebuie sa avem in vedere la stabilirea strategiei de resurse umane? Strategia de resurse umane trebuie sa...
Citeste mai departe
4544 Management
25 Ian2016

Cum iti protejezi afacerea de evenimente neasteptate si neplacute?

de Afacerilacheie.net
Raspunsul este: asigurand-o! Pentru persoanele juridice si PFA-urile din Romania ce doresc sa-si asigure afacerea exista produsul “Afaceri Mici si Mijlocii”. In cadrul acestui pachet se asigura afaceri al caror obiect de activitate se incadreaza in categoria de comert sau prestari...
Citeste mai departe
1208 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016