Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
1529
25-Iun-2015
Daca schimbarea ii face pe oameni sa se simta ca si cum ar merge pe o stanca legati la ochi, atunci ei o vor respinge. Din pacate, oamenii prefera o situatie nefavorabila,dar cu care sunt obisnuiti, in loc sa adopte o schimbare.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Iata 2 factori care ii pot bulversa pe angajatii din firma ta!
1. Gradul de incertitudine
Cei mai multi angajati prefera sa lucreze intr-un mediu stabil in care stiu ce se intampla in prezent si in care pot prevedea cu un anumit grad de certitudine ce se va intampla in viitorul apropiat. Un astfel de mediu creeaza confort pentru angajati pentru ca stiu care sunt lucrurile de care se pot astepta in urma actiunilor lor.
De exemplu, cei mai multi angajati prefera sa lucreze cu un software invechit decat sa adopte unul nou. Motivul este ca stiu modul in care acesta functioneaza, iar aceasta activitate este previzibila.
In schimb, un sofware nou reprezinta un instrument incert pentru ca modul sau de functionare si raspunsurile sale in anumite situatii sunt incerte.
Este indicat ca antreprenorii sa reduce cat mai mult incertitudinea pentru angajati, astfel incat acestia sa simta ca merg pe un teren sigur.
2. Apar prea multe noutati
Schimbarile inseamna prin definitie lucruri noi. Totusi, atunci cand noutatile sunt prea multe, sunt greu de digerat de angajati. Oamenilor le place rutina pentru ca necesita un nivel de efort scazut.
Activitatile sunt realizate din inertie, multe fiind automatisme, precum condusul masinii. Schimbarile ii scot pe oameni din obisnuinta si ii pun in situatia de a evalua lucrurile.
Prea multe schimbari pot produce confuzii. De aceea, liderii ar trebui sa introduca noutatile pe rand pentru a nu bulversa angajatii. E indicat sa mentii unele lucruri familiare si mai ales sa nu modifici lucrurile de dragul schimbarii.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Cresterea viermilor de matase
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
Comentarii0 comentarii