Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
4780 14-Ian-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Pe site-ul ANAF (Agentia Nationala de Administratie Fiscala) a fost publicat calendarul obligatiilor fiscale pentru acest an.
 
Iata care sunt taxele si impozitele de platit in 2014:

15 ianuarie
  • Depunerea declaratiei pentru inregistrarea gospodariei individuale care realizeaza bauturi alcoolice destinate consumului propriu. Este vorba despre gospodariile individuale care produc bere, vinuri si bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri.
     
  • Persoanele fizice care au inchiriate mai mult de cinci locuinte au obligatia sa depuna la Fisc Declaratia privind venitul estimat (Formularul 220)
 
27 ianuarie

  • Romanii care obtin venituri din strainatate pentru activitati in Romania trebuie sa depuna Declaratia prinvind veniturile obtinute din salarii (Formularul 224). Se achita lunar.
 
31 ianuarie
  • Cei care obtin venituri din inchirieri de locuinte (sub 5 contracte), din activitati independente sau agricole impuse pe baza de norma de venit si din drepturi de proprietate intelectuala trebuie sa depuna la Fisc Declaratia privind venitul estimat. (Formular 220).
  • Depunerea declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii. Sunt vizati intreprinzatorii titular ai unei intreprinderi individuale, membrii intreprinderilor familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele care au venituri din profesii libere, persoanele care au venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla.
 
26 mai
  • Depunerea declaratiilor privind veniturile realizate in Romania sau din strainatate, dupa caz, pentru fiecare categorie si sursa de venit pentru anul trecut (formularul 200 si 201).
     
  • Depunerea cererii privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ.
     
  • Depunerea declaratiei privind impozitul pe constructii si plata impozitului pe constructii, prima rata. Impozitul pe constructii se plateste in doua rate egale, pana la 25 mai si 25 septembrie inclusiv.
     
25 iunie
 
  • Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, aferenta trimestrului II.
 
25 iulie

 
  • Efectuarea platii anticipate in valoare de 50% din impozitul pe venit efectuat de catre persoanele care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv (prima parte)
 
25 septembrie
  • Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, aferenta trimestrului III.
  • Depunerea declaratiei privind impozitul pe constructii si plata impozitului pe constructii, rata a doua.
 
27 octombrie
 
  • Efectuarea platii anticipate de 50% din impozitul pe venitul din activitatile agricole (prima rata).
 
25 noiembrie
  • Efectuarea platii anticipate de 50% din impozitul pentru venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala (a doua rata). Este vorba despre cei care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv.
  • Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate aferenta semestrului II.
 
15 decembrie
  • Efectuarea platii anticipate de 50% din impozitul pe venitul din activitatile agricole (a doua rata).
 
Conform Codului fiscal, declararea veniturilor este obligatorie pana la data de 26 mai. Cei care nu si-au declarat la timp veniturile risca, potrivit legislatiei in vigoare, amenzi intre 50 si 500 de lei.
 
Persoanele fizice care in anul 2013 realizeaza venituri din activitati agricole au obligatia efectuarii platii primei rate reprezentand 50% din impozitul anual stabilit conform deciziei de impunere pana la 27 octombrie 2014.

Tags: impozitetaxe si impozitetaxeactivitati agricoledeclaratii venituriobligatii fiscale


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Calendarul taxelor si impozitelor de platit in 2014!
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

14 Mar2016

Ce taxe ai de platit daca folosesti muzica ambientala in cadrul afacerii tale?

de Afacerilacheie.net
Este vorba despre taxa pe muzica ambientala, ce reprezinta cateva milioane de euro pe an colectati de la afaceristi pentru artisti.  Aceste taxe pe muzica ambientala sunt stabilite prin Decizia ORDA nr. 266/2011. Spre exemplu, in sali de biliard, bowling, popice, tenis de masa etc. , cu...
Citeste mai departe
05 Aug2014

300 de taxe si impozite ii descurajeaza pe tinerii romani care vor sa-si deschida o afacere

de Afacerilacheie.net
Cinci din zece studenti vor sa-si deschida o afacere, dar numai unul reuseste sa faca acest lucru. Si asta pentru ca, in Romania, povara fiscala este imensa: avem cele mai multe taxe si impozite din Uniunea Europeana.   Iata cateva exemple concrete! Cu 5.000 de euro, bani...
Citeste mai departe
19 Mar2013

Impozite care vor fi aplicate persoanelor fizice din agricultura

de Afacerilacheie.net
Conform Ordonantei de urgenta de modificare a Codului Fiscal, adoptata de Guvern, nivelul normei de venit a fost stabilit pe fiecare cultura vegetala în parte pentru o suprafata mai mare de doua hectare, iar in sectorul cresterii animalelor, nivelul normei este in functie de specie si de...
Citeste mai departe
22 Ian2013

Impozite mai mici in agricultura. Fermierii mici scutiti de taxe

de Afacerilacheie.net
Guvernul a discutat schimbarea modalitatii de impozitare a agricultorilor persoane fizice, astfel incat impozitul sa scada de la 214 lei pe hectar la o valoare cuprinsa intre 85-96,5 lei pe hectar, in functie de suprafata.   Schematic si pe inteles, avem astfel: producatorii...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016