Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
7391 25-Sep-2013

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Familia Voineseanu a mostenit de la parinti o stupina amenajata in zona Benesti, Dolj. “Afacerea este una de familie, tatal meu a fost apicultor pe vremea regimului comunist si tot timpul s-a ocupat cu apicultura, mai ales dupa ce a iesit la pensie” povesteste tanara antreprenoare Voineseanu, de profesie infirmira.
 
“Dupa disparitia lui, am preluat eu stupina, cu aproximativ 25 de stupi. Dar, am invatat sa lucrez cu albinele de cand eram copil, de la tatal meu; nu mi-a fost niciodata teama si nici nu imi este.
 
Stupina se afla undeva la tara in jud. Dolj, intr-o zona nepoluata. Am ales sa o amplasam aici deoarece am vrut ca albinele sa aiba deschidere catre campuri si catre pomii fructiferi. 
 
De atunci, in fiecare an investesc cate putin in aceasta stupina, dupa posibilitati, in faguri de ceara, cutii noi, ustensile etc., cca 1.500 lei pe vara. Acum intentionez sa cumpar o noua centrifuga pentru extractia mierii, echipament care costa ceva mai mult.

Planul de afacere perfect intocmit
reprezinta argumentul tau in discutiile cu
investitorii, finantatorii sau cumparatorii  

>> Click AICI << 

 
Afacera va ramane una de familie intrucat apicultura nu este singura mea ocupatie. Sunt de profesie infirmiera si lucrez intr-un spital.    
 
Mierea pe care o produc este una pura. Nu adaug absolut nimic in miere. Si mai vreau sa clarific faptul ca procesul de "zaharisire"(cristalizare) a mierii este unul natural care se produce incepand cu luna octombrie a anului cand vremea se raceste. Inca exista multi oameni care vazand mierea cristalizata cred ca am adaugat zahar, dar nu este asa.

Dupa ce extrag mierea din rame, aceasta este pusa in recipienete si este gata de vanzare iar eu nu intervin cu absolut nimic in compozitia ei, produsul fiind unul ecologic.

Obtin miere de salcam in luna mai, miere poliflora, de floare soarelui sau de rapita in lunile verii iar asta depinde de culturile care sunt mai raspandite.

Toata lumea s-a aratat incantata de calitatea mierii

Pe langa miere obtin si ceara pe care o dau la magazinele de apicultura in Craiova, in schimbul fagurilor de ceara. Mai obtin de asemenea si propolis pe care il comercializez.
 
Cei mai fideli clienti ai mei sunt colegii de serviciu care m-au ajutat oarecum facand reclama mierii pe care au cumparat-o si recomandand-o persoanelor apropiate. Toata lumea s-a aratat incantata de calitatea acesteia. 
 
Fiind o afacere mica de familie, vanzarea se face doar catre persoane fizice, oameni maturi sau batrani care apreciaza calitatile mierii naturale de albine. Am incercat sa vand in magazinele de apicultura din Craiova, insa, din pacate pretul oferit de ei este de doar 8 lei/kg.
 
Este total nedrept in conditiile in care la vanzare, in aceleasi magazine, ea este vanduta cu aproape 20 lei/kg. Pretul cerut de aceste magazine nu acopera nici macar cheltuielile de obtinere a mierii, fara sa mai pun la socoteala munca prestata.

Sunt zile in care intru la stupi la ora 11 dimineata si termin abia la orele 20. Aceste zile le petrec numai in  picioare, uneori fara pauza de masa, pentru ca asa cere procedura. Asa ca am decis ca este mai bine sa o vand la borcan cu 15 lei/kg . 

Am deschis si o pagina pe Facebook in speranta ca voi avea mai multi clienti.”
Detalii - www.facebook.com/dinstup.mierebio?ref=ts&fref=ts

Autor: Zenobia Badescu

Tags: apiculturamieremiere ecologicaafacereafacere de familiestupinamica afacereapicultor


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Mica afacere de familie, mostenita si dusa mai departe cu drag
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

09 Nov2017

Cum sa incepi o afacere online in 2017

de Alina Constantinescu
Afacerile sunt legate in mod indisolubil de Internet, iar a avea o pagina web proprie este primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere ca intreprinzator aflat la inceput de drum.   Magazinul online este mult mai rapid de pus in practica decat un magazin fizic traditional. In ziua de astazi...
Citeste mai departe
21 Apr2017

Cum sa alegi tipul de cantar electronic potrivit pentru afacerea ta

de Echipa Afacerilacheie.net
Cantarele electronice, utilizate astazi in mod indispensabil atat in mediul de business, cat si in scopuri personale, si-au facut aparitia inca din antichitate. De-a lungul timpului, acestea au evoluat de la simple balante, precum cele utilizate in cadrul trocului, ajungand pana la cantarele...
Citeste mai departe
01 Iul2016

Mica afacere cu portrete. Cat castigi din aceasta afacere?

de Alina Hodoreoba
Julia a inceput prin a face portrete cadou prietenilor, urmand ca la scurt timp sa apara si comenzile. Apoi, in functie de performante, si capital, a investit intr-un site. Cat investesti si cat poti castiga din aceasta afacere? Veniturile difera de la luna la luna, de la sezon la sezon. De...
Citeste mai departe
08 Iun2016

Mica afacere - atelier pentru producerea de dale, boltari si tigle, cu fonduri europene

de Dragos Craciun
Producerea de dale, boltari din beton si chiar tigle cu ajutorul unor masini poate deveni o afacere extrem de avantajoasa pentru orice mic intreprinzator. Boltarii si dalele sunt materiale de constructie apreciate si cautate, in special in mediul rural.  Un atu important al acestei mici...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016