Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
20143 13-Iun-2014

3.79
din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
 
Berea este cea mai consumata bautura alcoolica si a treia cea mai populara bautura dupa apa si ceai. In Romania, cafeaua este urmatorul lichid consumat dupa apa, arata studii recente, dar locul trei ramane cert pentru bere. 

Ca urmare, este timpul microberariilor!

Dupa marele succes inregistrat in Statele Unite, in Germania, in Franta, in Belgia, in Elvetia si in Austria, la inceputul anilor '90 microberariile au ajuns si in Italia.

In aceste localuri se poate consuma bere artizanala, adica nepasteurizata si in general nefiltrata, produsa chiar in local in cantitati care nu depasesc 5.000 hl pe an.

In Romania, berea de manufactura, berea de traditie, nefiltrata si nepasteurizata, a fost realizata de cativa intreprinzatori din Timisoara, prin 2007. Ei au infiintat o afacere de succes - Clinica de Bere

Sfaturi utile pentru infiintarea unei microberarii de traditie

"Deschiderea si mai ales gestiunea unei microberarii nu se pot improviza. Pentru a reusi, trebuie sa fii capabil sa respecti anumite conditii deloc usoare", atrage atentia Agostino Arioli, proprietarul uneia dintre primele microberarii din Italia.

Inainte de toate ai nevoie de un capital initial pentru restructurare, adaptarea localului la normele igienico-sanitare si cele specifice producerii alcoolului, achizitionarea unei instalatii pentru producerea berii, mobilei, ustensilelor de bucatarie.

Iar o microberarie care se respecta trebuie  sa aiba o suprafata de cel putin 300-350 metri patrati. "Daca suprafata este mai mica se obtine o cifra de afaceri prea mica si nu se pot amortiza instalatiile costisitoare".
 
Este foarte important sa stii sa produci o bere buna. In Germania maestrii berari invata acest lucru in 5 ani de studii dure, atat teoretice cat si practice.

Este imposibil sa te descurci doar dupa o saptamana de practica intr-o microberarie. "Ar trebui sa faci practica cel putin un an. Sau sa inveti de la un maestru berar cel putin 3 luni.

Societatile care vand instalatii pentru fabricarea berii, le "inchiriaza" timp de doua saptamani. Prea putin timp pentru a invata cum se produce o bere buna".

O alta posibila solutie la aceasta problema este chemarea unui maestru berar direct din Germania, din Republica Ceha, sau din Statele Unite.

Acest maestru costa insa foarte scump (cam 60 - 120 de milioane de lire pe an), in functie de nationalitate si de experienta si trebuie sa il "inchiriezi" pana reusesti sa ii furi meseria. 
 
Ultima cerinta, dar nu mai putin importanta, pentru a gestiona cu succes o microberarie, este calitatea de bun manager. Sa sti sa te descurci cu clientii si sa le intelegi gusturile. Dar mai ales sa te descurci foarte bine cu numerele.

O microberarie cu o suprafata de 300 de metri patrati si cu o capacitate de circa 150 locuri poate oferi locuri de munca la 8 - 10 persoane si poate genera o cifra de afaceri de peste un miliard pe an. O cifra care trebuie oricum gestionata cat mai bine pentru a putea obtine ulterior un profit de 20%.
 
Adrese utile pentru pasionatii de bere:
- www.birra.it.
Este site-ul ideal pentru toti cei care, de voie sau de nevoie, doresc sa-si largeasca cunstintele despre bere. Pe acest site se pot obtine tot felul de informatii: de la fabricarea berii si pana la tragerea la halba, cum se conserva si de cine a fost inventata, si cat de multa bere bem.
 
- www.emmegipres.it/info-beer
Este o revista on-line in adevaratul inteles al cuvantului, dedicata pasionatilor de bere precum si celor care lucreaza in domeniul berii. Contine informatii actualizate in timp real asupra localurilor in care se consuma, despre felul in care se produce, despre cele necesare pentru a o produce acasa si tot felul de alte informatii si curiozitati despre bere.
 
- www.peroni.it
Este site-ul care descrie istoricul fabricarii berii in Italia. Pe acest site pot fi gasite interesante studii de piata despre consumul berii, dar si legendele ce s-au nascut in jurul halbei.

Despre bere si microberarii

- O afacere mica, frumoasa si foarte vesela - Clinica de Bere.
 

Tags: afacereberariemicro-berarieberebere nefiltratabere nepasteurizatamicroberarieafacere micaafaceri miciclinica de bereidei de afaceri miciidei afaceri mici


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Este ora microberariilor! Afaceri mici, foarte banoase
Rating:
Nota: 3.79 din 17 voturi

Articole conexe

09 Nov2017

Cum sa incepi o afacere online in 2017

de Alina Constantinescu
Afacerile sunt legate in mod indisolubil de Internet, iar a avea o pagina web proprie este primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere ca intreprinzator aflat la inceput de drum.   Magazinul online este mult mai rapid de pus in practica decat un magazin fizic traditional. In ziua de astazi...
Citeste mai departe
21 Apr2017

Cum sa alegi tipul de cantar electronic potrivit pentru afacerea ta

de Echipa Afacerilacheie.net
Cantarele electronice, utilizate astazi in mod indispensabil atat in mediul de business, cat si in scopuri personale, si-au facut aparitia inca din antichitate. De-a lungul timpului, acestea au evoluat de la simple balante, precum cele utilizate in cadrul trocului, ajungand pana la cantarele...
Citeste mai departe
01 Iul2016

Mica afacere cu portrete. Cat castigi din aceasta afacere?

de Alina Hodoreoba
Julia a inceput prin a face portrete cadou prietenilor, urmand ca la scurt timp sa apara si comenzile. Apoi, in functie de performante, si capital, a investit intr-un site. Cat investesti si cat poti castiga din aceasta afacere? Veniturile difera de la luna la luna, de la sezon la sezon. De...
Citeste mai departe
29 Iun2016

Idei de afaceri mici - un alt fel de hotel

de Andreescu Sorin
Este o afacere potrivita celor cu afinitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor. Calitatea cea mai importanta  pentru un astfel de intreprinzator este dragostea pentru animale. Pensiunile canine, caci despre o astfel de afacere este vorba,  isi ofera serviciile acelor persoane...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016