Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
20678 31-Ian-2014

3.82
din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
Sunt trei idei de afaceri care nu necesita investitii banesti foarte mari dar au sanse reale de crestere cu putinta inventivitate, planificare si multa munca.

De asemenea, fezabilitatea unei idei de afaceri trebuie validata cu ajutorul unui studiu de piata care sa ofere datele reale ale pietei cu privire la respectivul produs sau serviciu.
 
Dupa ce ai ales-o, trebuie doar sa stii cum sa iti faci afacerea cat mai atragatoare si sa aplici modalitatile de promovare potrivite.

Iata cele 3 idei de afaceri super-accesibile!
 
1. Croieste-ti ca la carte afacerea ta de succes!
Da, este vorba de o croitorie! Daca esti atras/a de moda si ai un simt artistic innascut, incepe si dezvolta propia afacere de croitorie.
 
Poti sa faci din pasiunea ta o sursa de venit constanta si deloc neglijabila.

Succesul afacerii tale se bazeaza pe idei inedite ce satisfac cerintele pietei: masuri la domiciliu/ birou, cum sa te mulezi pe programul clientului, retusuri, croitorie de finete etc.

Poti dezvolta afacerea la domiciliul tau. Trebuie insa sa cunosti toate secretele acestei afaceri. Afla detalii aici >>>>>

2. Pet Shop
 
In Occident, un este o adevarata arca a lui Noe. In el poti gasi orice animal iti doresti. Si daca el nu se afla cumva „in stoc“, contra unor taxe suplimentare, patronul iti poate face rost.
 
In Romania, in pet shop-uri, in general nu gasesti decat accesorii ori hrana pentru animale. Animalele se procura fie prin mica publicitate, fie prin cunostinte. Prin unele piete din Bucuresti (Obor, Crangasi, P-ta Drumul Taberei), la sfarsit de saptamana poti gasi pesti exotici sau pasari. Dar oferta este in general saraca si nu de cea mai buna calitate. Iar in provincie, situatia este si mai proasta.
 
Cu toate acestea, numarul persoanele care poseda un animal de casa creste de la an la an. In lipsa de ceva mai bun, unele persoane se multumesc chiar sa „infieze“ un maidanez, oferta fiind pe toate drumurile.
 
De aceea, deschiderea unui pet shop poate fi o afacere extrem de profitabila, daca stam sa luam in consideratie numai preturile la care au ajuns animalele de rasa (unele costand chiar si cateva mii de dolari). Piata de desfacere exista, si ea este in plina crestere.

Sigur, deschiderea unui astfel de magazin presupune o investitie initiala modica. Spatiul, care nu trebuie sa fie neaparat ultracentral (desi, clientii cei mai profitabili pentru dumneavoastra, acolo se vor gasi), trebuie amenajat in conformitate cu necesitatile firesti ale animalelor.
 
De asemenea, intretinerea acestora, din momentul preluarii lor si pana la vanzare, este destul de costisitoare, fiindca nu este vorba de unul-doua animale, ci de zeci, ori chiar sute. Ele trebuie sa beneficieze de hrana, ingrijire, asistenta medicala etc. In plus, fiecare specie are necesitatile ei de hrana si mediu ambiant.
 
Trebuie sa aveti grija, fiindca achizitionarea/vinderea de animale in/din strainatate este un proces care poate dura ceva mai mult, unele state avand o legislatie foarte stricta din acest punct de vedere.
 
Pentru a deschide un astfel de magazin va trebui sa va inarmati cu multa rabdare, dar satisfactiile ulterioare, inclusiv cele materiale, vor fi pe masura.
Cheia succesului acestei afaceri o reprezinta o cat mai mare diversitate a speciilor, posibilitatea de a face rost cat mai rapid de animalul solicitat.
 
In afara de vanzarea de animale, alte surse de venit pentru un astfel de magazin sunt:
- vanzarea de hrana pentru animale;
- vanzarea de accesorii;
- inchirierea de animale (firmelor de publicitate, televiziunilor);
- consultanta (stabilirea pedigree-ului, a autenticitatii rasei, consultanta in vederea vinderii/cumpararii unui animal) consultanta medicala.
 
3. Atelier de impletit cosuri
 
Aceasta este o afacere cu un potential deosebit, mai ales prin prisma posibilitatii  exportului. Daca aveti oarecare indemanare la lucrul manual, veti invata foarte repede sa impletiti cosuri. Nu este foarte greu, ci doar monoton, iar materia prima este la discretie si, cel mai important, o puteti obtine gratis. Sigur, pentru un orasan nu este cea mai recomandabila afacere, dar asta nu inseamna ca nu poate incerca.
 
Este nevoie insa de un spatiu de productie ceva mai mare, daca vreti sa faceti cu adevarat bani. Fiindca pentru a avea export, nu sunt suficiente doar cateva cosuri pe luna.

Pe acestea le puteti valorifica la targurile din satele din apropiere. Dar nicio firma straina nu se va deranja pentru 3–4 cosuri. Pentru 30, poate, iar pentru 300, cu siguranta.

Piata cea mai interesata de impletiturile din rachita este Germania. Exista ateliere care au productia pe un an de zile contractata deja. Dar pana acolo, este bine sa o luati incet.

Incepeti prin a deprinde cat mai bine „arta“. Primele cosuri, care cu siguranta nu vor fi foarte reusite, le puteti folosi chiar dumneavoastra. Apoi, pe masura ce „va dati drumul la mana“, puteti iesi cu productia pe piata. La inceput, in targurile care se organizeaza la sfarsit de saptamana in satele din jur.

Dupa ce rezultatele obtinute incep sa fie satisfacatoare (inclusiv in plan material), puteti sa va extindeti. Puteti incerca modele noi, mai complexe, cu sau fara capac, cu impletituri artistice etc., sau chiar mobila.

Pentru consultanta puteti apela la muzeele de etnografie si folclor sau direct la Muzeul Taranului Roman. Specialistii va pot da sfaturi utile si va pot pune in contact cu alti mesteri ori chiar cu eventuali beneficiari. De asemenea, prin ei puteti lua legatura cu diversele organizatii non–guvernamentale care se ocupa cu ajutorarea artizanilor. Un exemplu de astfel de organizatie, este ATA (Aid to Artisans).
 

Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafaceri mici afacereafaceri profitabile


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

3 idei de afaceri mici si super - profitabile
Rating:
Nota: 3.82 din 22 voturi

Articole conexe

18 Aug2020

Cele mai bune idei de afaceri in mediul online

de Redactia Afacerilacheie.net
Multi dintre noi cauta in permanenta idei de afaceri pentru a putea deveni independenti din punct de vedere financiar. Asadar, daca te-ai decis sa pornesti pe drumul antreprenoriatului, iata cateva idei de business care te pot ajuta sa obtii profit intr-un timp scurt.   Lansarea...
Citeste mai departe
09 Mar2017

Afaceri sub 500 de euro: top 10 idei simple si profitabile

de Alina Constantinescu
Cautati idei de afaceri simple si accesibile? In randurile de mai jos va prezentam 10 afaceri simple, cu bani putini, afaceri ideale pentru a lua un start optimist si profitabil. Cele mai multe dintre aceste 10 super-afaceri pot fi desfasurate din confortul apartamentului propriu, deci nu va...
Citeste mai departe
15 Dec2016

Afaceri de succes in 2017: iata trei idei care aduc profit garantat

de Alina Constantinescu
Multe afaceri s-au dezvoltat in ultimul timp pornind cu investitii modeste si ajungand la business-uri de succes. Idei si oportunitati de afaceri sunt multe, nu trebuie decat sa descoperi ce anume ti se potriveste si are succes pe piata. 1. Cultura de bureti vegetali - lufa Lufa este o planta...
Citeste mai departe
29 Iun2016

Idei de afaceri mici - un alt fel de hotel

de Andreescu Sorin
Este o afacere potrivita celor cu afinitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor. Calitatea cea mai importanta  pentru un astfel de intreprinzator este dragostea pentru animale. Pensiunile canine, caci despre o astfel de afacere este vorba,  isi ofera serviciile acelor persoane...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016