Inca de la implementarea GDPR si in Romania, o multime de companii si-au pus problema cum vor pune in practica aceasta directiva si, mai ales, cum vor putea sa tina pasul cu diversele modificari care intervin - pentru ca aici vorbim despre parte legala, care se schimba foarte...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
4604
08-Oct-2013
Ati auzit despre berea de traditie nefiltrata si nepasteurizata, “berea adevarata”? Este o bere curata, gustoasa si …terapeutica.4.33
din 3 voturi
din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
Producerea acestui tip de bere sta la baza unei afaceri deosebite, o afacere frumoasa si foarte vesela - Clinica de Bere. Unul dintre cei sase parteneri ai Clinicii de bere este Heinrich Loth, deschis sa ne vorbeasca despre afacerea sa.
Idei de Afaceri: Cum v-a venit ideea de Clinica de Bere, idee care s-a transformat in brand, love-brand, cum ati spus? De ce?
Heinrich Loth: Ideea cu Clinica de Bere a venit intr-una din serile in care faceam bere artizanala impreuna la mine acasa. Exista o vorba in cercul nostru de prieteni, cand ieseam la o bere si ne intrebau nevestele unde mergem, le ziceam ca pana la farmacie, ca sa ne luam medicatia. De aici si pana la Clinica de Bere si Terapia, nu a mai fost mult.
Atunci cand te intalnesti cu prietenii, practic faci o terapie de grup. Pentru ca astfel elimini stresul cotidian si iti creezi o stare de bine. Momentele cele mai frumoase in viata sunt cele pe care le traiesti impreuna cu oameni dragi tie. Si aici nu ma refer numai la familie ci si la prietenii nostri.
Idei de Afaceri: O idee frumoasa care in mod sigur aduna prieteni, poate si pe dusmani. Sa vorbim un pic despre berea pe care o realizati. In Romania, cele mai multe tipuri de bere contin si porumb ceea ce ii ajuta pe producatorii industriali sa obtina cantitati mari in timp record. Care sunt atuurile berii dumneavoastra, ca bere premium? Cat timp cere procesul de obtinere?
Heinrich Loth: Ma bucur ca ati adus vorba despre acest subiect. De un an tot citesc in mass media despre faptul ca industria de bere din Romania foloseste porumb in procesul de fabricare al berii si ca acest lucru nu ar fi ok din punct de vedere al produsului finit. Altii argumentau ca nu e cinstit ca industria foloseste porumb pentru ca ei doar urmaresc sa isi scada costurile de productie si sa-si mareasca profitul.
In primul rand trebuie sa stiti ca nu porumbul este problema, pentru ca atata timp cat se foloseste porumb in procesul de productie, berea nu-si pierde din calitatile ei, dimpotriva.
Berea este prin definitie o bautura alcoolica, obtinuta prin fermentatie, din cereale maltificate si/sau nemaltificate. Prin urmare, berea poate fi obtinuta si din alte cereale decat orzoaica sau grau. Adica si din porumb sau chiar din orez.
In afara de Germania, care limiteaza materia prima ce se poate folosi la productia de bere (asa numita lege a puritatii germane), peste tot in lume, se foloseste si porumbul sau malaiul in procesul de fabricatie al berii.
Cele mai renumite branduri si marci de bere din lume, au in componenta si porumbul, pentru ca este o cereala mai ieftina, mai accesibila si care in acelasi timp contine mai multe substante fermentabile (amidon, maltoza, dextroza si alte zaharuri fermentabile si nefermentabile), ceea ce creste randamentul in productia industriala.
Sincer, eu nu inteleg de ce este acest lucru o problema din punct de vedere al consumatorului? Nu ne convine daca industria de bere produce mai ieftin si prin urmare isi permite sa vanda berea mai ieftin catre consumator, sau ce?
Problema pe care o vad eu in legatura cu piata de bere din Romania este ca apar tot mai multe produse care poarta numele de bere si care prin definitie nu se pot numi bere. Pentru ca acestea NU sunt bauturi obtinute din cereale maltificabile si nici nu sunt obtinute prin fermentatie.
Revenind la berea noastra: ea se deosebeste de berile industrializate existente in Romania, prin urmatoarele aspecte:
1. Mustul de bere si extractul primar este obtinut exclusiv, adica 100 %, doar din grane (orzoaica si grau) maltificate (conform legii puritatii germane). Si asta pentru ca asa ne place noua si nu pentru ca alte ingrediente (gen porumb sau malai) ar fi de mai proasta calitate…!
2. Procesul de plamadire si de fermentatie este cel traditional, adica se parcurge fermentatia primara (cam o saptamana), dupa care se trece la maturarea berii timp de minimum 4 saptamani.
3. Berea noastra este nefiltrata si nepasteurizata. Daca ar fi sa facem o comparatie, berea fabricata de noi este ca oricare alt aliment produs sau preparat alimentar obtinut 100% din ingrediente naturale si de calitate si care este facut in casa, dupa metode si retete traditionale.
Spre exemplu, o mancare sau o prajitura facuta de bunica are intotdeauna alt gust si alta calitate decat o prajitura facuta intr-un laborator de cofetarie, folosindu-se ingrediente ajutatoare pentru a putea asigura stabilitatea produsului (conservanti, coloranti, arome, amelioratori, potentatoare de gust etc. ..!).
Evident ca aceste atuu-ri calitative pe care le avem in comparatie cu berea industriala, sunt in acelasi timp si marile dezavantaje din punct de vedere economic: costurile de productie sunt mult mai mari, berea nu poate fi transportata si depozitata decat in regim frigo, preturile de vanzare ale produselor noastre sunt simtitor mai mari decat berile existente pe piata din Romania.
Cititi continuarea interviului si despre intreaga afacere in revista Idei de Afaceri !
Autor: Zenobia Badescu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 4.33 din 3 voturiArticole conexe
16 Mar2023
Dropshipping: ce inseamna si cum poti incepe o astfel de afacere
Ideea conform careia, pentru a-ti deschide o afacere, este nevoie mai intai sa economisesti nu mai este de actualitate. Afacerile de tip e-commerce si dropshipping ne demonstreaza ca poti porni o afacere rapid, usor si fara sa apelezi la resurse financiare...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
28 Oct2022
3 tipuri de investitii pe care sa le faci pentru o afacere profitabila
Fie ca esti un antreprenor la inceput de drum, fie ca ai deja experienta in tainele antreprenoriatului, este important sa cunosti metodele eficiente prin care iti poti dezvolta afacerea. Iti prezentam 3 tipuri de investitii pe care le poti face pentru ca afacerea ta sa devina cat mai...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1659
Idei de afaceri
24 Mar2017
Finantare pentru afaceri prin Programul Start-up Nation. Cand incep inscrierile
de Alina Constantinescu Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anuntat ca aplicatia pentru depunerea proiectelor prin programul Start-Up Nation va fi deschisa in 2 mai. Potrivit acestuia, aplicatia va fi deschisa pentru o perioada de 30 de zile, timp in care se...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2400
Idei de afaceri
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
Comentarii0 comentarii