Fie ca esti un antreprenor la inceput de drum, fie ca ai deja experienta in tainele antreprenoriatului, este important sa cunosti metodele eficiente prin care iti poti dezvolta afacerea. Iti prezentam 3 tipuri de investitii pe care le poti face pentru ca afacerea ta sa devina cat mai...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice afacere prezinta riscuri si avantaje. Unele dintre acestea au insa mai multe avantaje decat riscuri asa ca este bine sa stii cum sa alegi inainte de a incepe o afacere. Ferma piscicola se incadreaza in categoria afacerilor cu risc scazut, iar fondurile de peste 260 de milioane de euro pentru proiectele din domeniul acvaculturii ofera intreprinzatorilor sansa de a infiinta astfel de ferme cu cheltuieli minime.
Comertul online: un business de succes
Deschide propriul magazin si
obtine profit in cateva click-uri
Detalii aici>>
Aceste afaceri inca nu reusesc sa faca fata cererii aflate in continua crestere. Asa cum indica studiile de piata, ar trebui ca potentialul de productie al fermelor piscicole deja existente sa fie dublat pentru ca cererea de pe piata sa fie acoperita.
Productia anuala de peste este in prezent de aproximativ 7.500 de tone, cea mai mare parte a acestei cantitati fiind compusa din crap si pastrav. Cererea de carne de crap a crescut semnificativ, atingand 4.000 de tone pe an, iar oferta existenta este de doar 2.000 de tone, egala cu productia de pastrav in cazul caruia consumul a depasit deja 4.500 de tone/an.
Fermierul care are in grija o afacere de tipul acesta trebuie sa previna din timp orice probleme care ar putea aparea. Riscurile care pot aparea si care ar trebui evitate se refera in principal la mortalitatea crescuta in perioadele prea calde sau prea reci ale anului, anumite boli, inundarea bazinelor.
Cel care se ocupa de o ferma piscicola trebuie sa aiba grija sa adapteze nutritia in perioadele de crestere a costului furajarii, sa respecte normele legale cu privire la protectia mediului, calitatea apei in efluenti, precum si pe cele cu privire la utilizarea in hrana a probioticelor si antibioticelor.
In ceea ce priveste sistemele de crestere, acestea variaza in functie de complexitate si costuri. Unul dintre cele mai avantajoase sisteme este piscicultura in bazine create prin blocarea prin indiguire a unor cursuri de apa. Aceasta metoda implica si cele mai mici costuri si ofera posibilitatea de a utiliza si suprafetele de teren aflate in panta.
Metoda cresterii pestilor in custi plutitoare necesita asigurarea furajului in intregime de catre fermier. Principalul avantaj se refera insa la posibilitatea exploatarii unor bazine de acumulare naturala sau artificiala, de obicei cu o adancime prea mare care sa permita in mod normal o recoltare eficienta a pestilor.
Un alt sistem de crestere este cel prin care cursul de apa este dirijat prin canale sau bazine amenajate special astfel incat nu mai este nevoie de schimbarea apei, acest lucru realizandu-se in mod natural si fiind astfel eliminate anumite costuri. Acest sistem este preferat mai ales in cultura pastravului.
Cele mai scumpe sisteme pentru o pastravarie sunt cele recirculante. Acestea sunt cele mai costisitoare datorita faptului ca apa din aceste bazine este in permanenta reutilizata cu ajutorul filtrelor uzuale si a biofiltrelor care au un rol esential in stoparea recircularii bacteriilor, precum si in mentinerea starii de sanatate.
Speciile preferate de fermieri sunt in general cele care se cer pe piata. La noi cele mai raspandite sunt crapul indigen si fitofag, somnul si pastravul. Inainte de a infiinta o ferma piscicola, intreprinzatorul trebuie sa realizeze un plan de afaceri care sa includa si informatii cu privire la viitoarele metode de distributie pe piata.
Autor: Mihaela Pascu
Citeste si:
Te tenteaza sa-ti deschizi o ferma, dar nu stii care este cea mai potrivita pentru tine? Iti oferim 4 afaceri la cheie bine documentate din care sa alegi!
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
28 Oct2022
3 tipuri de investitii pe care sa le faci pentru o afacere profitabila
205
Idei de afaceri
05 Iun2019
OTP Bank Romania: volumul finantarilor pentru agricultura s-a dublat in 2018
de Alina Constantinescu OTP Bank Romania a inregistrat o crestere de 112% a volumului de finantari noi acordate pentru agricultura in cursul anului 2018, cresterea fiind sustinuta de cererea ridicata pentru prefinantarea prin Creditul pentru Dubla prefinantare a subventiilor APIA SAPS, dar si pentru finantari destinate...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
468
Idei de afaceri
05 Dec2016
Avantajele unei afaceri in agricultura ecologica
de Alina Constantinescu Cultivarea legumelor in sistem ecologic este o afacere extrem de profitabila si puternic sprijinita la nivelul UE. Se dovedeste a fi o afacere cat se poate de viabila, cu mari sanse de succes, avand in vedere clima si solurile fertile din Romania.
Problemele hormonale, cancerul sau malformatiile...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1952
Idei de afaceri
19 Oct2015
Afacere cu surse naturale de sanatate
de Zenobia Badescu
Este vorba despre prima afacere romaneasca cu uleiuri bio presate la rece. Sunt uleiuri folosite in bucatarie, in cosmetica sau industria farmaceutica, sub marca Cardinal.
Aceste uleiuri se obtin printr-o tehnologie bio. Astfel, uleiurile sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si acizi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2862
Idei de afaceri
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → 5 oportunitati directe de a obtine sanatate, frumusete, performante si o viata implinita
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
Comentarii0 comentarii