Pentru a-si mari sansele de accesare a fondurilor europene nerambursabile, un intreprinzator trebuie sa respecte mai multe principii de selectie.
Astfel, in cadrul Submasurii 4.1a – Investitii in exploatatii pomicole, punctarea proiectelor se realizeaza pe baza unor principii de...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10977
16-Iun-2011
Curtea de Conturi Europeana (CCE) a publicat recent rezultatele auditului desfasurat pentru a evalua in ce masura Fondul de garantare pentru IMM-uri a fost eficace, aspectele analizate in principal fiind cele referitoare la conceperea si planificarea, gestiunea operatiunilor acestuia si indeplinirea obiectivelor sale.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
In prezent, IMM-urile insumeaza 99% din totalitatea intreprinderilor si furnizeaza nu mai putin de 75 de milioane de locuri de munca in Uniunea Europeana. Sectorul public sprijina IMM-urile prin furnizarea de finantare adecvata, Fondul de Garantare pentru IMM-uri fiind in acest sens un instrument de gestionare a garantiilor sau a contragarantiilor intermediarilor financiari pentru imprumuturile acordate de institutiile financiare IMM-urilor cu scopul de a creste oferta de finantare prin imprumut a acestora din urma.
CCE a constatat ca obiectivele Fondului actual de garantare pentru IMM-uri sunt mai exacte decat cele precedente, iar cerintele de raportare detin un grad satisfacator, chiar daca sunt in acest moment limitate doar la monitorizarea realizarilor in loc sa aiba in vedere si rezultatele si impactul masurii.
Curtea de Conturi a concluzionat ca cel putin o treime din imprumuturi au fost acordate unor IMM-uri care ar fi putut obtine finantarea necesara fara spriijinul sectorului public si ca doar 12% din imprumuturi au fost acordate unor IMM-uri in vederea unor investitii inovatoare.
Recomandarile facute de CCE in urma acestor constatari se refera la stabilirea unor niveluri-tinta cuantificabile pentru a facilita monitorizarea indeplinirii obiectivelor instrumentului financiar. In plus, pe parcursul duratei de viata a instrumentului, ar trebui ca aceste progrese sa fie masurate, creandu-se astfel posibilitatea de a se lua masuri corective acolo unde este necesar.
In acelasi timp, CCE recomanda si infiintarea unui sistem de notare pentru a facilita compararea candidaturilor. Ar trebui prevazute masuri adecvate pentru a se asigura o alocare cat mai eficace a fondurilor UE in favoarea acelor IMM-uri care dispun de proiecte viabile, dar care nu pot obtine finantare din alte surse.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
06 Iun2016
10 principii de selectie a proiectelor pentru fonduri europene
de Afacerilacheie.net
2131
Fonduri structurale
02 Iun2016
Fonduri europene pentru afaceri mici - Romania Creativa, Programul SRL-D
de Afacerilacheie.net
Cei care vor sa-si deschida mici afaceri in sectoare creative vor putea solicita fonduri europene de pana la 25.000 de euro in viitoarea linie de finantare "Romania Creativa".
Programul urmeaza sa fie administrat de Directia Politici Antreprenoriale de la Ministerul...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2707
Fonduri structurale
30 Mai2016
Fonduri europene pentru afaceri non agricole - studiu comparativ intre doua submasuri - 6.2 si 6.4
de Afacerilacheie.net
Atat submasura 6.2. cat si 6.4, derulate prin PNDR, sunt dedicate finantarii afacerilor non-agricole in mediul rural. Dar, care dintre aceste submasuri vi se potriveste si ce deosebiri exista intre ele?
Iata cateva diferente, legare de finantarea afacerilor non-agricole la tara, specificate in...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
4857
Fonduri structurale
27 Mai2016
Din iulie, fonduri europene pentru afaceri mici, intre 25.000 de euro si 200.000 de euro.
de Idei De Afaceri
In cadrul unei linii de finantare destinate microintreprinderilor, cei care au mici afaceri in domenii dintre cele mai diverse, vor putea solicita fonduri europene si de la stat cu valori cuprinse intre 25.000 de euro si 200.000 de euro.
Este vorba despre linia de finantare “Prioritatea...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2898
Fonduri structurale
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
Comentarii0 comentarii