Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2345 29-Iul-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Conform Ghidul solicitantului (martie 2014) - Programului Regio - Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, procesul de evaluare si selectie a proiectelor se deruleaza in 2 etape:

1) Verificarea preliminara a cererii de finantare (pentru determinarea admisibilitatii cererii de finantare);
2) Evaluarea tehnica si financiara a proiectului propus.

Verificarea preliminara a cererii de finantare

Dupa depunerea cererii de finantare, organismul intermediar (OI) va efectua o verificare preliminara a cererii de finantare, in baza grilei de verificare (vezi Anexa 2 la ghid).

Cererile de finantare vor intra in etapa de verificare in ordinea inregistrarii la organismul intermediar. In aceasta etapa, Organismul intermediar poate transmite cel mult o solicitare de clarificari privind cererea de finantare.

Solicitantul va trebui sa transmita clarificarile in conditiile si termenul limita (maximum 3 zile lucratoare) specificate in solicitarea de clarificari.

ATENTIE! Daca solicitantul nu raspunde la solicitarea de clarificari, ori clarificarile nu  sunt primite in termen, cererea de finantare va fi respinsa in mod automat.

ATENTIE! Nerespectarea anumitor criterii de verificare conduce automat la respingerea cererii de finantare, in acest caz nefiind posibila solicitarea de clarificari. 

„Grila de verificare a cererii de finantare”.
Daca cuantumul finantarii nerambursabile solicitate pentru proiectele verificate și declarate admisibile atinge pragul de 130% din alocarea financiara disponibila pentru regiunea de dezvoltare, Organismul intermediar POR poate sista procesul de verificare preliminara pentru proiectele urmatoare, cu notificarea corespunzatoare a respectivilor solicitanti.

Evaluarea tehnica si financiara a proiectului

Evaluarea tehnica si financiara este realizata de o echipa de experti evaluatori independenti.

Cererile de finantare vor intra in etapa de evaluare in ordinea inregistrarii la organismul intermediar.

Evaluarea tehnica si financiara va permite aprecierea gradului in care proiectul raspunde obiectivelor POR in domeniul dezvoltarii microintreprinderilor, a coerentei si claritatii metodologiei propuse, a fezabilitatii si eficientei financiare, a sustenabilitatii si durabilitatii proiectului etc. Grila de evaluare tehnica si financiara a proiectului este prezentata in Anexa 3 la ghid.

Expertii evaluatori (prin secretariatul asigurat de Organismul intermediar) pot transmite cel mult o solicitare de clarificari privind cererea de finantare. Solicitantul va trebui sa transmita clarificarile in conditiile si termenul limita (maximum 3 zile lucratoare) specificate in solicitarea de clarificari.

ATENTIE! Daca solicitantul nu raspunde la solicitarea de clarificari, ori clarificarile nu sunt primite in termen, cererea de finantare va fi respinsa in mod automat.

Punctajul obtinut la fiecare din cele 2 criterii reprezinta media aritmetica a punctajelor obtinute la subcriteriile aferente. Pentru fiecare subcriteriu, punctajul maxim este 6, iar punctajul minim este 0.

Punctajul final obtinut de proiect reprezinta media aritmetica a punctajelor obtinute de cele 2 criterii. Punctarea a cel putin unui subcriteriu cu 0 conduce automat la respingerea proiectului.

Proiectul trebuie sa obtina minimum 3,5 puncte pentru a fi acceptat pentru finantare.
Sursa: http://www.fonduri-ue.ro/

Tags: finantarefonduri europeneevaluarea proiectului de finantarecerere de finantare


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum se face procesul de evaluare si selectie a cererii de finantare cu fonduri europene
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

10 Dec2019

Finantare de 24 milioane lei pentru unul dintre cele mai mari grupuri de companii din agribusiness

de Afaceri La Cheie
Grupul de firme Serban cu capital romanesc, detinut de antreprenorul Nicolae Serban, si-a inceput activitatea in Onesti, in anul 1994. Structura grupului este integrata si are ca domenii principale de activitate: agricultura, comert cu cereale, plante oleaginoase si leguminoase, cresterea pasarilor,...
Citeste mai departe
18 Iul2016

AFIR primeste cereri de finantare pentru submasura 4.2

de Alina Constantinescu
AFIR ofera finantare prin PNDR 2020 pentru proiecte destinate procesarii produselor agricole (submasura 4.2). Termenul limita de depunere a cererilor pentru finantarea proiectelor de investitii este 31 octombrie 2016, ora 16:00. Obiectivele submasurii 4.2: · Infiintarea si/ sau...
Citeste mai departe
08 Iun2016

Srl-D si Comert, 2 programe de finantare care iau startul din 21 iunie

de Afacerilacheie.net
In perioada 21-30 iunie vor avea loc inscrierile online pentru 2 programe de finantare, mult asteptate de micii antreprenori. De altfel, Guvernul a aprobat in 2 iunie memorandumul privind sustinerea a patru scheme de ajutor de minimis pentru programele de incurajare si de stimulare a...
Citeste mai departe
07 Iun2016

Pentru 2 masuri de finantare, consultanta gratuita din partea statului

de Afacerilacheie.net
Pentru a accesa mai usor fonduri europene, societatile cu raspundere limitata (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA) si alte firme mici care fac afaceri non-agricole in mediul rural, pot obtine consultanta gratuita din partea statului. Dar, pentru a beneficia de consultanta gratuita este...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016