Cum definesti succesul? N-ai griji. Ai tot ce-ti doresti. Ai dobandit totul pe munca ta.
Ai fost destept. I-ai devansat pe altii. N-ai asteptat pana la 80 de ani sa-ti transformi visul in realitate. Esti cineva. Nu altcineva.
La 25 de ani, conduci un Golf 6, ai o casa de 80.000 de...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
13717
01-Apr-2011
5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Analiza pe care o faci pentru a-ti da seama ce afacere sa incepi este cea mai importanta documentare pe care o vei face. Alegerea unei afaceri este la fel de importanta precum alegerea sotului/sotiei, a facultatii pe care vrei sa o urmezi sau a casei pe care vrei sa o cumperi, si poate chiar mai semnificativa.
In perioada in care am cercetat peste 250 de afaceri care au esuat, mi-am dat seama ca cei mai multi proprietari de afaceri aleg pur si simplu o afacere despre care cred ca este banoasa. Antreprenorii de succes au totusi o parere diferita... In continuare, iti vom prezenta cateva principii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi ce afacere sa lansezi.
LAVANDA - cea mai profitabila cultura
pe terenuri mici
- planta nepretentioasa
- se vinde excelent
- profit de peste 8.000 de euro/ha!
>> Click AICI <<
In primul rand, afacerea la care te-ai gandit rezolva o problema? Daca da, care este aceasta problema? Care sunt aceia care au aceasta problema? Care este solutia pentru ei? Poti fi tu acela care le rezolva aceasta problema convenabil? Retine ca rezolvarea problemei este preocuparea clientului si nu a celui care detine afacerea.
Daca nu poti defini solutia problemei, atunci iti va fi extrem de greu sa gasesti consumatori sau clienti. Este absolut necesar sa o poti defini in fata clientilor astfel incat sa le poti lua adresa de email, numarul de telefon sau sa poti comunica cu ei pe Facebook. Altfel, costurile tale de marketing iti vor dobori complet resursele.
Urmatoarea problema este daca poti furniza acea solutie convenabil, acest lucru rezumandu-se la consumatorul care are bani sa plateasca sau nu.
Odata, un student mi-a spus ca vrea sa se lanseze in afaceri concepand un program care sa ii invete pe copii bunele maniere si notiuni practice de economie si finante. Chiar daca este un domeniu demn de apreciat, ne intrebam cati parinti ar da bani pe astfel de cursuri pentru copiii lor?
Costurile de marketing nu au fost niciodata mai mici, datorita internetului. Totusi, fara o adresa de email sau fara abilitatea de a comunica direct cu segmentul tau de piata tinta, costurile cu publicitatea fata de mass media traditionala pot fi infinit mai mari. Conceptul cum ca oamenii vor vedea o idee fabuloasa si ca iti vor deveni clienti imediat este naiv.
Al doilea concept: ai putea sa petreci 12-14 ore pe zi muncind pentru afacerea pe care ti-o propui? Acum cativa ani, cineva mi-a spus ca vrea sa isi deschida o franciza in domeniul fast-food.
Motivul era ca unchiul lui detinea o astfel de franciza care era foarte profitabila. Cand i-am sugerat sa isi ia un job part-time intr-un restaurant de acest gen mi-a spus: "Glumesti? Nu vreau sa lucrez intr-un loc in care sa miroasa permanent a mancare, vreau doar sa castig de pe urma unuia". Gaseste-ti o afacere intr-un domeniu pentru care sa ai o pasiune.
Al treilea concept: iti poti pastra jobul actual in timp ce te pregatesti pentru lansarea afacerii? Multi proprietari de afaceri esueaza tocmai din cauza faptului ca nu incep afacerea cu bani suficienti. In opinia mea, acesta este un nonsens, iar problema este ca ei nu au un model de business valid.
Nu incep treptat o afacere, ca apoi sa construiasca un model care poate fi dezvoltat intr-o afacere de succes. De aceea, antreprenorii de succes lucreaza adesea de acasa si isi rezerva un an sau doi pana cand isi lanseaza afacerile. Obtin lichiditati si isi redefinesc procedeele inainte sa isi transforme afacerea intr-una unde vor putea munci full time.
Selectarea celei mai potrivite afaceri necesita un proces detaliat de cunoastere de sine. Daca nu stii ce iti place sa faci, gaseste o afacere profitabila si incearca sa iti iei un part time acolo. Trebuie sa incepi sa cunosti ce iti place si ce nu iti place si ce stil de viata vrei sa ai.
In mod ironic, antreprenorii care au succes petrec un an sau doi analizand diferite oportunitati pentru a fi capabili sa aleaga o afacere care solutioneaza cu adevarat probleme si pentru a analiza diferite oportunitati, fata de proprietarii de afaceri mici care esueaza adesea din cauza faptului ca isi lanseaza afacerile prea repede.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
18 Feb2013
Care este definitia succesului in afaceri? E full options!
de Silviu Marian Banila
6802
Editorial
15 Apr2014
De ce cauta oamenii idei de afaceri?
de Ionut Razvan Serbu
Stiu, cititorule, este tot criza. Puterea de cumparare a scazut. Cu aceiasi bani nu mai iei aceleasi produse.
In marile hipermarketuri au ajuns la cautare si cosurile mici. Oamenii sunt din ce in ce mai atintiti pe lista saptamanala de cumparaturi.
Uneori mai au reflexul de altadata. Sa...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
7878
Editorial
11 Aug2012
Secretul fericirii cand cladesti o afacere sau o cariera este echilibrul intre munca si distractie!
de Adela Simonescu
Suna destul de ciudat pentru multi antreprenori si asta se intampla fiindca foarte putini mai stiu ce inseamna sa te distrezi. Mergem si mai departe si nu gresim cand spunem chiar ca majoritatea antreprenorilor si carieristilor nu isi mai amintesc ultima zi cand au dormit macar sase ore legate....
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
8472
Editorial
09 Apr2012
Cand realizam ca suntem pregatiti pentru afaceri ...
de Victor Oancea
Afacerile sunt potrivite pentru noi? Suntem gata sa luam taurul de coarne si sa devenim proprii nostri sefi? Suntem gata sa demaram afaceri si sa le conducem catre stadiul in care vor oferi ele profituri si noi nu va mai trebui sa le sustinem din punct de vedere financiar? Detinem abilitatile si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
8338
Editorial
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
Comentarii0 comentarii