Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
10633 26-Dec-2011

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Angajatii sunt oamenii cei mai pretiosi pentru o companie. Angajatii duc pe umerii lor greutatea proiectelor din care se vor extrage profiturile reale si care vor asigura succesul unei afaceri. In angajati investim inca din prima zi, de cand ii aducem in firma si apoi urmeaza o viata lunga de investitii repetate. Unii le merita si se vor bucura de ele, altii nu si vor fi lasati pe tusa, pana cand isi vor ridica nivelul performantelor la nivelul asteptarilor.

Haideti sa vedem si care sunt cei 6 factori care ne motiveaza angajatii sa isi intreaca singuri nivelul performantelor oferite, 6 factori motivationali care ii determina sa atinga un nivel de eficienta care va ridica afacerile la un rang complet diferit:

1. Banii! Nu mai este nicio mirare pentru nimeni faptul ca banii reprezinta un factor motivational pe care nu il putem lasa pe locul al doilea. Banii ne aduc cu un pas mai aproape de realizarea proiectelor noastre, dorintelor noastre, nevoilor de stabilitate financiara si dorintelor de a ne asigura un trai decent pentru familia noastra. Oferiti mariri salariale si bonusuri doar celor care le merita si care se zbat pentru ele.

2. Lauda. Lauda ne ajuta sa ne ridicam singuri stacheta si sa tintim pentru puncte cat mai ridicate din orizont. Imprastiati laude in mod strategic si cat de sincer se poate. Scoateti la iveala toate abilitatile si calitatile pe care le considerati de top in angajatii dvs si asigurati-va ca toti colegii angajatului in cauza vor afla despre ele si despre aprecierea dvs. Faceti-va angajatii sa se simta ca mici leaderi, ca mici vedete, ca mici personalitati pe care le admirati si de la care doriti ca ceilalti si chiar dvs sa invatati.

3. Munca in echipa. Un lucru urasc multi oameni: sa isi dezamageasca echipa de lucru. Una este sa nu atingi un nivel de performanta in decembrie, in vanzari si sa nu primesti prima pe care ti-o doreai si alta este sa iti dezamagesti o echipa de colegi care se bazau toti pe tine. Implicati-va angajatii in munca in echipe si oferiti-le conditiile pentru a creste alaturi de cei mai buni profesionisti, alaturi de persoane cu cerinte posibile si ridicate.

4. Oportunitatile de specializare si perfectionare. Toti suntem ocupati si timpul nostru este destul de limitat, insa nimeni nu ar refuza un seminar, un curs de perfectionare, un masterat sau o calatorie de afaceri catre o conferinta importanta.

5. Renuntati la critica negativa si inlocuiti-o cu cea constructiva. Critica constructiva scoate in evidenta greselile comise fara a demonta persoana vizata, fara a jigni, fara a rani sentimente, fara a starni stari de deprimare sau de delasare.

6. Promovari!Iata, si nu il ultimul rand, promovarile sunt in lista de factori motivationali. Acest lucru nu ne mira, avand in vedere ca mai toate promovarile aduc si ceva bani in plus si acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa ne arate dovada clara a faptului ca suntem angajati de incredere, angajati competenti, valorosi, respectati.

Autor: Maria Nicutar

Tags: critica constructivafactori motivationalicritica negativapromovari


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Top 6 factori care ne motiveaza angajatii in mod uimitor!
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016