Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
13340 01-Iul-2011

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Primul-ministru Emil Boc a participat la inaugurarea proiectului “Simplificarea procedurilor administrative pentru IMM, prin introducerea de birouri unice - One Stop Shop”. Iata discursul premierului:

In primul rand, apreciez efortul pe care Ministerul Economiei, impreuna cu dumneavoastra, l-a facut pentru lansarea acestui program in vederea sustinerii mediului de afaceri. Foarte pe scurt, as mentiona cateva dintre beneficiile pe care acest proiect - ″One stop shop″. In primul rand, beneficii pentru IMM-uri. Care ar fi, pe scurt, aceste beneficii? Unu: reducerea timpului pentru informare. Daca, in general, ar trebui sa petreci intre patru si opt ore ca sa-ti culegi informatiile de care ai nevoie pentru inceperea, derularea sau incheierea unei afaceri, acum ai nevoie, practic, consultand si utilizand acest proiect, de cateva zeci de minute. Deci, o economie substantiala de timp.

In al doilea rand, este vorba de faptul ca, asa cum s-a mentionat, aici sunt prezentate, intr-o maniera sintetica, informatii de pe mai mult de 25 de site-uri si portaluri existente astazi, reunite intr-un singur centru de comanda si de oferire a informatiei. In afaceri stim cu totii ca timpul inseamna bani, cu alte cuvinte, orice economie de timp inseamna bani in plus, un loc de munca ce poate fi salvat sau noul loc de munca ce poate fi creat.

In al treilea rand, este vorba de reducerea costurilor de informare si infiintare a IMM-urilor, accesul direct la toate formularele electronice utilizate de toate institutiile statului si, implici,t o reducere a birocratiei pentru ca, in momentul in care utilizezi un formular electronic, din start ai de-a face cu reducerea birocratiei statului.

  Afacerea anului: Cultura de sofran
 
    Afla secretele cultivarii si utilizarii
    celui mai scump condiment din lume

        >> Click AICI <<


Acest program este o componenta mai mica a unui program mai mare a Guvernului de sustinere a ceea ce inseamna mediul privat. Si trebuie sa stim foarte clar ca, fara sustinerea IMM-urilor, fara sustinerea mediului privat, nu poate exista nici clasa de mijloc si nici un stat consolidat din punct de vedere economic. Iar prin ceea ce am facut in acesti ultimi doi ani nu am facut altceva decat sa punem lucrurile in ordine, in sensul ca, in primul rand, trebuie sa produci ca dupa aceea sa ai ce sa distribui. Asta este de fapt esenta oricarui guvern de dreapta. In primul rand trebuie sa asiguri producerea de bogatie, de prosperitate ca dupa aceea sa ai in vedere distributia prosperitatii, pentru a asigura echilibrul societal si pentru a putea sa-i sprijini pe cei care sunt cu adevarat in nevoi.

Mai mult decat atat, ceea ce vedem astazi ca se adopta in Grecia ca masuri ne arata faptul ca Romania a facut ce trebuie si cum trebuie si a preveni colapsul economic al tarii. Ganditi-va ce ar fi insemnat daca Romania ar fi continuat politicile populiste din 2007 si 2008. Am fi ajuns in colaps si, practic, nu am fi avut astazi o situatie de stabilitate economica, iesirea din recesiune ca prima etapa spre iesirea din criza economica. Un guvern de dreapta este, practic, /…/ singurul prieten al intreprinzatorilor si al mediului de afaceri pentru ca doar intelegand faptul ca prin oferirea de locuri de munca, sprijinirea intreprinzatorilor, se poate asigura partea necesara pentru sustinerea politicilor sociale ale statului si, daca nu se intelege astazi exact si se face invers, cum a fost in 2007 si 2008, adica, se cheltuie fara sa ai acoperire in economie, atunci, ajungi la colaps economic.

Pe langa aceasta masura de sustinere pe aceasta componenta de informare a mediului de afaceri, mai reamintesc doar cateva dintre masurile pe care guvernul le are deja in vigoare in sustinerea IMM-urilor. Ma refer la programul de sprijinire a tinerilor, un program de succes care se afla in plina derulare, ma refer la programul pe care l-am adoptat ieri in guvern, cu adoptarea cardului Kogalniceanu pentru sprijinirea IMM-urilor, IMM-uri care beneficiaza de sustinerea statului prin subventionarea partiala a dobanzilor si asigurarea de garantii de stat in luarea unor credite; programele pe care le deruleaza Ministerul Muncii pentru subventionarea firmelor care angajeaza someri, fie ca este vorba de someri tineri sau ca este vorba de persoane peste 45 de ani sau persoane care mai au trei ani pana la pensie sau este vorba de sprijinirea acelora care angajeaza si formeaza ucenici. Este un sprijin consistent din partea statului prin subventii directe acordate acelor firme care angajeaza someri. As mai aminti programul care vizeaza incubatoarele de afaceri, un alt program de sustinere a importantelor masuri economice si, evident, nu in ultimul rand, mentinerea cotei unice de 16%, un important stimulent economic pentru crearea de firme, mentinerea afacerilor si crearea de noi locuri de munca.


Tags: One Stop Shop


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Proiectul "One Stop Shop" - un pas important in debirocratizarea si in sustinerea activitatii economice in Romania
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

27 Nov2023

Magia impachetarii: cum sa-ti uimesti clientii cu ambalaje deosebite pentru cadouri

         Detii un magazin si vrei sa faci o impresie placuta clientilor tai prin modul in care impachetezi produsele pe care acestia le comanda spre a fi daruite persoanelor dragi? Poate ca ti se pare un detaliu minor, dar este foarte important modul de...
Citeste mai departe
23 Oct2023

Cum sa incepi un business fara experienta prealabila

         Te-ai gandit vreodata sa-ti incepi propriul business online, dar te-ai simtit descurajat de lipsa experientei? Ei bine, vestile bune sunt ca nu ai nevoie de o experienta prealabila pentru a reusi in lumea afacerilor online.       ...
Citeste mai departe
23 Aug2023

3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung

de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
Citeste mai departe
13 Apr2023

Regandirea strategiei de business pentru sustenabilitate pe termen lung - 3 puncte cheie

Unul dintre cele mai importante procese de HR, managementul performantei, poate fi punctul de la care porneste regandirea strategiei de business pentru sustenabilitate pe termen lung. Ce este, mai exact, managementul performantei? Este un concept pe baza caruia fiecare companie isi creeaza...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016