Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda sprijin financiar pentru asigurarea culturilor, animalelor si plantelor de catre fermierii activi, prin intermediul submasurii 17.1 din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sesiunea de primire a cererilor de...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
5137
25-Sep-2013
Pentru a-si vinde laptele pe piata, conform noilor cerinte UE, fermierii trebuie sa respecte anumite norme de igiena.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
“Nu exista nicio o interdictie prin care micii fermieri sa nu isi poata vinde laptele pe piata din 2014, insa trebuie respectate conditiile de igiena, si aici ma refer la igiena celui care mulge animalul, igiena ugerului, a vaselor in care este colectat laptele si bineinteles racirea imediata a laptelui pentru a reduce inmultirea bacterilor”, a declarat presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Vladimir Manastireanu.
Acesta a precizat ca micii fermieri cu 2-3 vaci nu trebuie sa faca investitii in vederea obtinerii unui lapte conform cu cerintele UE, insa cei care au mai multe animale si obtin o cantitate de lapte mai mare, trebuie sa-si achizitioneze un aparat de muls si un racitor.
'Daca un taran are doua vaci in curte nu este nevoie sa achizitioneze un mulgator, ci doar sa respecte igiena mulsului, respectiv a mainilor, a ugerului, a vaselor de colectat lapte si binenteles sa introduca imediat laptele muls la frigider, la o temperatura intre 0 si 4 grade Celsius.
Sunt conditii minime de igiena pentru taranul care are doua-trei vaci in curte si nu cred ca sunt foarte greu de indeplinit. Pentru cei care au mai multe vaci, 4-5 animale, iar cantitatea de lapte este mai mare, intr-adevar este nevoie de o minima investitie pentru un aparat de muls si un racitor.
Aici si forma asociativa a crescatorilor de animale reprezinta o solutie pentru partea cu investitii', a explicat seful ANSVSA
De asemenea, laptele care ajunge la piata trebuie insotit de analize de laborator, altfel fermierii risca amenzi si confiscarea marfii.
Sursa: Capital
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
24 Mai2019
AFIR: Fermierii isi pot asigura culturile si animalele prin intermediul PNDR 2020
de Alina Constantinescu
04 Iul2016
Afaceri in agricultura: facilitati fiscale pentru fermierii asociati in cooperative
de Alina Constantinescu Camera Deputatilor a adoptat saptamana trecuta Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii cooperatiei agricole nr.566/2004, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a acesteia. Noul act normativ, initiat de deputati ai Grupului parlamentar al PSD, creeaza cadrul legal care...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2134
Afaceri profitabile
01 Mar2016
5 idei de afaceri profitabile pentru micii fermieri
de Cosmin Enescu
De ce ar mai incepe cineva o afacere daca nu pentru profitul ei? Ca urmare, ce idei de afaceri sunt profitabile pentru micii fermieri?
Iata 5 sugestii!
1. Idei de afaceri profitabile - cultura de canepa pentru seminte, fibre sau ulei
In functie de destinatia culturii: fibre sau samanta, se...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2193
Afaceri profitabile
26 Feb2016
In martie, start la fonduri europene pentru fermieri! Se deschid primele masuri de finantare din 2016
de Afacerilacheie.net
La finalul lunii martie, se vor deschide primele masuri de finantare din 2016:
- Masura 6.1 ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” si
- Masura 6.3 ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici,” conform directorului general al Agentiei de Finantare a Investitiilor...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1707
Fonduri structurale
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Cresterea viermilor de matase
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
Comentarii0 comentarii