Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
17081 04-Mar-2013

4.9
din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
Substantele toxice prezente in produsele de ingrijire conventionale determina o reorientare a cumparatorilor catre cosmeticele realizate doar din extracte naturale.

Asadar, ei se orienteaza treptat spre produse naturale, ecologice sau bio, un mod de viata care este acum in ascensiune.

Cu aceste ingrediente naturale, din realizarea de cosmetice 100% naturale, se poate demara o afacere, mai mica la inceput dar cu posibilitati mari de crestere.
 
Aceste ingrediente se incadreaza in doua mari categorii: extractele vegetale si activi si ingrediente cosmetice naturale.

Extractele vegetale au o serie de proprietati chiar si terapeutice si sunt folosite pentru preparatele cosmetice dar si alimentare.

Aceste extracte sunt de mai multe tipuri: uleiurile esentiale, apele florale, uleiurile vegetale, extracte din plante si fructe, unturile vegetale, colorantii vegetali, esentele parfumate etc.

1. Cosmetice naturale - Uleiurile esentiale (UE)
Reprezinta compusi aromatici volatili extrasi din radacini, scoarta, tulpini, frunze, flori si portiuni ale unor plante aromatice.
 
2. Cosmetice naturale - Apele florale

Apa florala (hidrolatul) este produsul secundar optinut din plante, cel principal fiind uleiului esential. In cosmetica apele florale sunt purifiante, tonifiante, calmante, astringente, regenerante si parfumante. Se stie ca, in special in Orient, apa florala pura, fara adaosuri si conservanti, este folosita in mod traditional pentru a parfuma delicios mancarurile, deserturile, bauturile calde si reci, cocktailurile.

3. Cosmetice naturale - Uleiurile vegetale

Au multiple proprietati in regenerarea, hranirea, hidrararea si protejarea epidermei si a parului, sunt uleiuri pure, fara aditivi, si conservanti, obtinute din nuci, samburi si seminte.

Pentru a-si pastra intacte toate proprietatile, uleiul vegetal trebuie obtinut din prima presare la rece (numit ulei virgin), fara nicio alta interventie. Uleiurile obtinute ulterior, din a doua si a treia presare nu mai au aceeasi calitate.

Prin bogatia de principii active, acizi grasi esentiali, vitamine si alti compusi necesari si benefici organismului si pielii, uleiurile vegetale protejeaza pielea si parul de deshidratare, de agresiunile factorilor externi si de efectele trecerii timpului.
 
4. Cosmetice naturale - Extracte de plante si fructe

 Extractele din plante si fructe au fost folosite din timpuri ancestrale pentru proprietatile lor vindecatoare si binefacatoare. Sunt bogate in principii active, cosmetice si terapeutice, nutritionale si energizante. Ele au proprietati hidratante, regenerante, antioxidante, antirid, de stimulare a producerii elastinei si colagenului, de tratare a afectiunilor cutanate, regenerarea si vindecarea tesutului cutanat, inclusiv post operatoriu.
 
5. Cosmetice naturale - Unturile vegetale exotice

”Au proprietati asemanatoare uleiurilor, dar pot fi si o excelenta baza in prepararea cremelor si in special a cremelor bogate, fondante, cu rol puternic regenerant, hranitor si protector.

Unturile vegetale 100% pure si naturale sunt obtinute la rece din prima presare mecanica, manuala uneori, pentru a pastra nealterate principiile active ale nucilor, samburilor din care sunt obtinute,” aflam de la dna Condor.

6. Cosmetice naturale - Colorantii vegetali

Sunt compusi din coloranti vegetali macinati fin, 100% naturali. Colorantii vegetali sunt obtinuti din plante, radacini, fructe care au compusi naturali coloranti (tanini, clorofila) solubili in apa sau din plante tinctoriale. Sunt plante din care se extrag de mii de ani vopseluri vegetale utilizate traditional inainte de aparitia vopselurilor chimice si care pot fi folosite inclusiv in colorarea tesaturilor.
 
7. Cosmetice naturale - Esente naturale parfumante

Esentele naturale parfumante sunt compusi aromatici de origine naturala. Ele se folosesc in special pentru a parfuma produsele cosmetice pentru ten, uleiurile pentru corp, produsele cosmetice tip mousse, sapunurile preparate acasa, crearea de parfumuri pe suport alcoolic.
 
Activi si ingrediente cosmetice naturale

Aceste ingrediente sunt folosite in scop strict cosmetic si pot fi obtinute din alge, fractii de uleiuri vegetale, biotehnologie, liofilizare, atomizare, sau sunt in starea lor naturala, doar purificate si macinate mecanic cum sunt de exemplu argilele.

8. Cosmetice naturale - activii cosmetici acopera o gama extinsa a necesitatilor pielii si au efecte purifiante, cicatrizante, regenerante, hidratante, antioxidante, efect botox, efect lifting, anticelulitice si de drenare a sistemului limfatic, conservanti cosmetici naturali. Unul dintre activii cosmetici este acidul hyaluronic, cu proprietati regenerante si antioxidante.

9. Ingredientele cosmetice sunt baza si liantul in prepararea cosmeticelor handmade. Ele permit combinarea de faze apoase in faze uleioase (amestecuri de apa in ulei), cresc puterea spumanta a sampoanelor, gelulilor de dus, lotiunilor de curatare, stabilizeaza produsele cosmetice si corecteaza pH-ul.

De asemenea, fac posibila dispersarea uleiurilor esentiale in apa si ajuta la conservarea cosmeticelor pentru un timp mai indelungat.
Din acestea fac parte emulsifiantii, acidul stearic, argila etc.

10. Cosmetice naturale - ceruri naturale
Ceara de albine, ceara vegetala de orez (folosita in proportie de 1-5% in creme si emulsii) ceara emulsifianta sau ceara vegetala de mimoza sunt doar cateva exemple.


Informatiile sunt oferite de specialist Valentina Condor de la firma Condor Natural Stil. Mai multe informatii despre ingredintele naturale si retete de realizarea a produselor cosmetice gasiti in ghidul Cosmetice 100% naturale
 
Autor: Zenobia Badescu
 

Tags: cosmetice handmadeingrediente cosmetice handmadeingrediente cosmetice naturaleingrediente cosmetice de bazaextracteunturi vegetaleceara vegetala


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

10 ingrediente naturale de baza pentru prepararea de cosmetice handmade
Rating:
Nota: 4.9 din 5 voturi


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016