Captarea atentiei clientilor este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. De cele mai multe ori, prima impresie este cea care face diferenta intre a atrage sau a pierde un potential client. In acest context, o reclama LED programabila nu este doar o investitie inteligenta, ci si o...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
1540
15-Iul-2015
Demararea unei afaceri profitabile care se bazeaza pe cursuri de gatit poate fi foarte amuzanta si relaxanta.5
din 3 voturi
din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
Poti sa organizezi cursuri culinare de desert, bucatarie italiana, coacere, mancare nutritionista, pentru diabetici, raw vegana etc., intr-o atmosfera destinsa si atractiva pentru participanti de toate varstele.
Dar, sa nu uitam ca avem de-a face cu o afacere. Trateaz-o ca atare. Ce ar trebui sa faci?
1. Stabileste ce gen de cursuri de gatit vrei sa predai.
Daca esti expertintr-un anumit fel de mancare sau tehnica culinara, ai deja un punct de inceput. Daca esti expertin bucataria italiana,
incepe cu asta, iar daca esti expert brutar, preda cursuri despre coacerea unei paini la care-ti lasa gura apa.
Realizeaza o lista cu aptitudinile tale, chiar daca ti se poate parea ridicol. Este posibil ca atunci cand vei analiza lista sa descoperi ca poti realiza o varietate de cursuri, nu doar unul.
Pe de alta parte, daca simti ca „schiopatezi” la vreun capitol, nu te baga sau mergi pe metoda „aprofundare si apoi abordare”.
2. Mergi la cursuri de gatit.
Cum, eu, care stiu sa gatesc? Da. Gaseste cursuri de gatit pe placul tau si urmeaza-le. Ia notite despre felurile de mancare pe care le gatesc maestrii cu elevii si de asemenea fii cu ochii pe modul de ORGANIZARE a activitatii.
Vezi cum preda bucatarul cursurile, daca se descurca sau dimpotriva, ucenicii sunt derutati si „iese pui in loc de porc”. Este important sa vezi cum predau altii, pentru a-tiimbunatati propriile tehnici de „dascal bucatar”.
3. Consulta institutiile de sanatate publica, pentru a strange aprobarile necesare.
Totusi, din moment ce nu vinzi mancare, n-ai avea de ce sa intampini probleme. O alta varianta este oferirea de cursuri la domiciliul clientului.
4. Echiparea! Aduna ustensilele necesare.
O bucatarie dotata este ideala pentru cursuri de gatit. De ce sa-ti faci griji de lipsa unei linguri sau a unei oale? De ce sa ai un aragaz din anii `80? Asigura-te ca ai tot echipamentul. Daca ai mai multi cursanti, asigura-te ca ai ustensile pentru toti.
N-o sa ai nevoie de un mixer industrial, dar iti vor trebui o gramada de castroane, cani de masurat, linguri si forme de prajitura. Daca bucataria ta este prost echipata, incearca sa oferi cursuri prin intermediul altor magazine, restaurante din zona, care ti-ar putea inchiria spatiul.
5. Materiale promotionale.
Pune bazele unui business si stabileste-ti un logo. Pune-l pe carti de vizita, brosuri si site-ul oficial al scolii tale de gatit. Daca oferi si alte servicii, cum ar fi catering sau servicii de bucatar personal, asigura-te ca le-ai mentionatin materialele publicitare. Oamenii te vor recomanda si vei avea o multime de clienti.
6. Organizeaza-ti bine cursurile.
S-ar putea sa mearga totul bine „din prima”, dar de ce sa te hazardezi? Ai nevoie de o organizare, un plan.
Nu trebuie sa organizezi fiecare curs de gatit la nivel de minut si secunda, ci sa punctezi activitatile esentiale. Lucrurile vor merge ca „pe rotisor”.
7. Incepe prudent. Incepe cu cativa clienti (participanti).
Astfel vei vedea daca ai capacitatea de a preda, daca rezisti „cu nervii”, in conditiile in care aceasta activitate de gatit ar trebui sa fie o relaxare, si nu un chin!
- Ateliere culinare - idei de afaceri cu gust
→ O afacere hot dintr-un hobby- studioul de gatit!
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiArticole conexe
22 Dec2023
3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri
de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat.
Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
23 Aug2023
3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung
de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1539
Afaceri profitabile
15 Sep2021
Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF
de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.
In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
Comentarii0 comentarii