Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ambalarea este un element extrem de important in procesul de pastrare si protejare a produselor pe perioada manipularii, transportului si depozitarii lor. Acest instrument de logistica si marketing trebuie sa indeplineasca cerintele pietei tinta, caracteristicile produsului si conditiile de transport la care va fi supus pana ajunge la consumator. Luand in considerare nevoile fiecarui produs ambalat, se folosesc materiale diferite pentru a alege ambalajul corect.
Ambalajul are un impact masiv asupra deciziilor de cumparare. Unele studii arata ca hartia si cartonul sunt preferatele clare ale consumatorilor atunci cand selecteaza un produs pe baza ambalajului acestuia. Realitatea este ca ambalajele din hartie si carton fac un produs mai atractiv decat alte materiale de ambalare.
Ambalaje din hartie. Trecerea la hartie pentru ambalarea produselor este una dintre optiunile excelente, deoarece este un material inovator, versatil si durabil. Exista putine limite in ceea ce se poate face cu ambalajele din hartie si carton. Produsele cu amanuntul pot fi expediate acum in ambalaje de acest tip, care se transforma in elemente de atractie la punctul de cumparare. Unele exemple ar putea fi plicuri, pungi de hartie, sau hartia kraft in sine.
Ambalaje din carton. Sunt ambalaje prin excelenta. Formatul sau principal este binecunoscuta cutie de carton. Este o modalitate publicitara excelenta pentru marci, deoarece acestea pot fi decorate cu logo-ul sau cuvinte tiparite. Un exemplu in acest sens sunt binecunoscutele cutii de pizza. Exista, de asemenea, alte tipuri de ambalaje din carton care se adapteaza la anumite caracteristici ale obiectelor, cum ar fi plicurile din carton, hus, pahare din carton.
Ambalaje din plastic. Acestea ofera o protectie ridicata a anumitor produse impotriva posibilelor daune cauzate de transport. Acestea sunt de obicei utilizate pe scara larga in transportul logistic, pentru livrarea produselor in supermarketuri. Recipientele din plastic sunt un exemplu clar de ambalare obisnuita din plastic pentru anumite alimente: uleiuri, lichide sau produse de infrumusetare si de curatare (sampon, detergenti).
Comertul online: un business de succes
Deschide propriul magazin si
obtine profit in cateva click-uri
Detalii aici>>
Ambalaje din lemn. Este optiunea perfecta pentru transporturi grele sau realizate pe masura pentru acele produse care necesita protectie speciala. Acest tip de ambalaj din lemn poate fi gasit in diferite formate, cum ar fi cutii de placaj, inele, rame sau paleti din lemn.
Dupa cum spunem, pastrarea calitatii produselor si protejarea incarcaturii este functia principala a ambalarii si, in plus, este un factor decisiv pentru comertul electronic pentru a castiga increderea si loialitatea clientilor.
Ti-a placut acest articol?
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Top 27 cele mai profitabile afaceri la cheie
- → Pachet promotional Colectia Idei de Afaceri de Succes
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → Cresterea viermilor de matase
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Comentarii0 comentarii