Performanta economica a unei tari este bazata pe servicii. In cele mai competitive tari din Uniunea Europeana, economia serviciilor revendica rolul de lider. Dezvoltarea serviciilor este un deziderat si pentru Romania, daca vrea sa fie o economie competitiva. Prin urmare, evolutia acestui sector...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
1539
10-Apr-2015
Ce se intampla cu firmele care gresesc, care nu reusesc din prima incercare, care abia isi duc zilele?5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Daca astfel de firme sunt si in domeniul dvs. de activitate (si mai mult ca sigur ca sunt, caci afaceri falimentare au existat si vor exista inevitabil), ar fi o idee buna sa descoperiti cu ce probleme se confrunta ele.
Raspunsurile pe care le veti afla pot dezvalui mai multe decat va asteptati.
Indiferent daca este vorba despre echipamente invechite, organizare proasta sau decizii manageriale neinspirate, asigurati-va ca nu veti face aceleasi greseli.
Desigur, exista si alte motive pentru care afaceri cu real potential au esuat: neglijarea asigurarii unui succesor competent si de incredere la carma firmei, strategii de distributie prost alese, esecul in a planifica eficient si multe altele.
Iata si alte 3 greseli pe care sa le evitati!
1. Ignorarea progresului in campul dvs. de activitate
Daca faceti lucrurile in acelasi (vechi) mod doar pentru ca altadata el v-a adus succesul, practic ii invitati pe concurentii mai agresivi si mai moderni sa va depaseasca.
Detailistii au nevoie de programe de modernizare a magazinelor, producatorii trebuie sa-si imbunatateasca permanent oferta, prestatorii de servicii trebuie sa fie mereu pe faza pentru a descoperi cai mai noi si mai eficiente de a-si multumi clientii.
A tine pasul cu evolutia afacerilor din domeniu este esential nu numai pentru dezvoltarea unei firme, ci si pentru supravietuirea ei.
2. Subaprecierea rolului expertilor
Deseori oamenii de afaceri evita sa apeleze la sfatul consultantilor profesionisti in diverse probleme, spun ei, pentru a economisi o gramada de bani.
Bineinteles, orice expert (in marketing, contabilitate, productie, ca sa nu mai vorbim de expertii in probleme de impozite sau de juristi) costa.
Dar trebuie sa aveti in vedere faptul ca o opinie specializata va poate ajuta sa evitati sau macar sa minimizati greseli care v-ar putea costa viata... afacerii.
3. Ignorarea greselilor concurentilor
De obicei, in publicatiile de afaceri se vorbeste numai despre afaceri de succes. Cele care merg prost sau dau faliment sunt trecute sub tacere.
Daca intalniti un om de afaceri la o intrunire, va va povesti probabil despre lucrurile pe care le-a facut bine, despre ceea ce a reusit.
Aceste cauze pe care le-am tratat anterior sunt aplicabile practic oricarei afaceri, indiferent de marime sau de profilul sau de activitate.
Autor: Silvia Bucsan
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
26 Nov2018
Perspectiva afacerilor din serviciile profesionale in 2018
de Afaceri La Cheie
27 Iul2018
Ai o afacere in constructii? 5 sfaturi care te vor ajuta in dezvoltarea ei
Caramida cu caramida, se construieste o casa. Om cu om, se construieste o echipa. In ambele cazuri, trebuie sa optezi pentru ce e mai bun, altfel risti sa se surpe totul.
Inca iti mai aduci aminte momentele de inceput ale carierei tale in constructii. Aveai la dispozitie doar cativa...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
29 Mai2017
Video Start-up Nation: Prezentarea planului de afaceri in varianta simplificata
de Alina Constantinescu Ilan Laufer, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a prezentat intr-un video toate informatiile necesare privind planul de afaceri pentru Programul Start-up Nation.
Procedura de inscriere in cadrul progamului Start-up Nation este una simpla, usoara si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
09 Mai2017
Start-up Nation: Cum arata planul de afaceri si ce coduri CAEN sunt eligibile
de Alina Constantinescu Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer a anuntat in cadrul conferintei de prezentare a Programului Start-up Nation ca inscrierile vor incepe la sfarsitul acestei luni. Cu acest prilej a mai spus ca primele decontari ale cheltuielilor se vor...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
Comentarii0 comentarii