Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
din 1 vot
Ai venit cu o idee de afaceri si esti convins ca este cheia ta catre un succes formidabil, dar trebuie sa-ti perfectionezi continuu ideea de afacere la domiciliu si nu cumva sa crezi ca nimeni altcineva nu s-a mai gandit la ea, desi, intr-adevar, chiar daca s-a gandit, nu are viziunea, aptitudinile si gandirea ta.
Cea mai buna cale de a-ti imbunatati sansele de reusita este sa te misti incet si cu grija atunci cand pornesti o afacere. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a fi unul dintre cei 30% dintre antreprenori care reusesc inca in primul an:
1. Incepe cu un plan. Nu toate afacerile la domiciliu au nevoie de un plan de afaceri formal, dar fiecare proprietar ar trebui sa aloce un anumit timp planificarii. Asa ca trebuie sa calculezi cam de cati bani ai nevoie pentru investitia initiala, sa-ti stabilesti obiectivele (pe termen scurt si lung), sa-ti alcatuiesti planul de marketing si sa pui la punct alte detalii.
2. Gaseste pe cineva care sa te indrume. S-ar putea sa stii pe cineva care a dezvoltat cu succes o afacere la domiciliu si caruia ii poti adresa niste intrebari. Obtine ajutor de la ceilalti: vanzatori, profesionisti, agentii guvernamentale, angajati si chiar de la camerele de comert. Fii atent, pune intrebari si invata tot ce poti.
3. Ai suficienti bani in cont? Nu renunta inca la jobul tau. Daca iei in calcul posibilitatea de a deveni liber-profesionist full-time, fa-ti un cont de economii in care sa ai stransa o suma destul de mare incat sa-ti acopere primele 6 luni de facturi, taxe si impozite. Chiar daca lipsa poate fi un bun motivator, este mult mai usor sa lucrezi cand ai electricitate si cand banca nu vrea sa-ti ia casa.
4. Fii competitiv! Chiar daca crezi ca afacerea ta este unica, trebuie sa realizezi o analiza de piata, care sa cuprinda produsele, preturile, promotiile, publicitatea, distributia si calitatea. Afla care este diferenta intre tine si concurentii tai. Este produsul, pretul sau expertiza?
5. Mareste-ti afacerea. Cea mai ieftina cale de a-ti mari afacerea este prin "word-of-mouth" (marketing-ul viral). Cere clientilor tai fideli recomandari, referinte si ofera noilor clienti consultanta gratuita.
Mergi la evenimentele din industria ta – conferinte, seminarii sau intalniri ale asociatiilor. Mergi si la evenimentele adresate segmentului tau de public-tinta, socializeaza si intotdeauna sa ai cartea de vizita pregatita. In plus, ai putea sa faci munca pro bono pentru un ONG cu legaturi in sectorul tau de activitate.
Incearca sa obtii cativa clienti buni care platesc la timp si cu care poti lucra usor, dar, la un moment dat, trebuie sa diversifici, pentru a fi in siguranta. Cu ceva planificare in avans, aceste sfaturi si pasiune, poti deveni unul dintre cei care si-au gasit locul de munca chiar la ei acasa.
Ti-a placut acest articol?
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
Comentarii0 comentarii