Performanta economica a unei tari este bazata pe servicii. In cele mai competitive tari din Uniunea Europeana, economia serviciilor revendica rolul de lider. Dezvoltarea serviciilor este un deziderat si pentru Romania, daca vrea sa fie o economie competitiva. Prin urmare, evolutia acestui sector...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
9878
01-Sep-2011
5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Dezvoltarea afacerilor a devenit o necesitate si nu doar in scopul de a obtine profituri mai mari, popularitate mai mare in randul clientilor carora ne adresam samd.
Detinatorii de afaceri trebuie sa isi cunoasca foarte bine nisa in care si-au pozitionat afacerile si sa incerce sa o acopere intr-un procent cat mai mare. Detinatorii de afaceri profitabile se vor orienta catre nevoile si dorintele clientilor si in functie de acestea isi vor dezvolta afacerile catre afaceri de succes.
Iata 4 modalitati prin care putem sa ne dezvoltam afacerile:

1. Acoperiti cat mai bine nisa in care v-ati pozitionat afacerile. Puneti accent pe strategiile de determinare a clientilor existenti sa cumpere mai mult si mai des. De foarte multe ori pentru detinatorii de afaceri este un proces mult mai putin costisitor sa implementeze strategii de marire a nivelului vanzarilor in randul clientilor existenti decat sa implementeze strategii de cooptare de noi clienti.
2. Deschideti-va mai multe locatii in cadrul aceluiasi oras sau in mai multe orase din tara. Aceasta este o modalitate costisitoare si trebuie planificata cu grija si in cel mai mic detaliu. Aveti nevoie de consistenta si sincronizare in oferirea serviciilor.
3. Eliminati toate produsele sau serviciile care nu isi scot investitia si care va rapesc spatiu de depozit si timp de lucru din partea angajatilor. Orice produs care nu se vinde este un produs care nu merita sa ocupe spatiu nici in depozite si in nici un caz pe rafturile magazinelor. Valorificati-va resursele pentru a va ocupa in exclusivitate de produsele si serviciile cerute.
4. Diversificati-va gama de produse si de servicii. Clientii adora diversitatea si adora optiunile. In acest fel, nu mai au impresia ca trebuie sa cumpere un produs, ci este alegerea lor, ei decid spre ce sortiment se vor orienta. De asemenea, atunci cand exista mai multe sortimente si mai multe optiuni in cadrul listei de produse si sortimente, clientii tind sa cumpere cantitati mai mari, mai ales cand nu se pot decide.
Autor: Maria Nicutar
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
26 Nov2018
Perspectiva afacerilor din serviciile profesionale in 2018
de Afaceri La Cheie
29 Mai2017
Video Start-up Nation: Prezentarea planului de afaceri in varianta simplificata
de Alina Constantinescu Ilan Laufer, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a prezentat intr-un video toate informatiile necesare privind planul de afaceri pentru Programul Start-up Nation.
Procedura de inscriere in cadrul progamului Start-up Nation este una simpla, usoara si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
09 Mai2017
Start-up Nation: Cum arata planul de afaceri si ce coduri CAEN sunt eligibile
de Alina Constantinescu Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer a anuntat in cadrul conferintei de prezentare a Programului Start-up Nation ca inscrierile vor incepe la sfarsitul acestei luni. Cu acest prilej a mai spus ca primele decontari ale cheltuielilor se vor...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
19 Oct2016
4 idei de afaceri pentru romanii care detin teren la tara
de Alina Constantinescu Vrem sa ne lansam propriile afaceri agricole in 2016 pentru ca stim cat de multi bani se pot face in acest sector. Daca aveti teren arabil, noi va spunem din start ca ai mari sanse de reusita in afaceri. Inca mai aveti sansa sa beneficiati de fonduri europene prin PNDR 2014-2020!
Haideti sa aflam...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Agricultura ecologica. Cultivarea de legume in sistem ecologic
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Cresterea viermilor de matase
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → 5 oportunitati directe de a obtine sanatate, frumusete, performante si o viata implinita
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
Comentarii0 comentarii