Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2754 27-Ian-2015

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Evaluarea eligibilitatii se realizeaza pe baza unei grile de evaluare, la care raspunsurile sunt „da“ sau „nu“.

Evaluatorii analizeaza incadrarea cererii de finantare in cerintele strategice impuse de programul de finantare. De asemenea, evaluatorii analizeaza daca beneficiarul este eligibil si daca are capacitatea  necesara implementarii proiectului (personal, spatiu, echipamente).

La fel ca in cazul grilei de evaluare a conformitatii administrative, si in cazul acestei grile orice raspuns negativ duce la respingerea cererii de finantare sau la suspendarea analizei cererii de finantare pana la rectificarea sau completarea cererii.

Grupuri-tinta neeligibile
Fiecare program de finantare isi propune sa rezolve problemele unui grup-tinta bine definit. Proiectul dvs. trebuie sa se adreseze aceluiasi grup-tinta pentru a fi eligibil.

Cod CAEN neeligibil
Pe multe proiecte de finantare sunt eligibile doar anumite activitati. Aceasta conditie apare pentru a se evita finantarea activitatilor care nu se incadreaza in strategiile europene sau finantarea unei activitati prin doua programe diferite.

Este bine sa verificati daca aveti CAEN-ul eligibil, iar in caz contrar sa il adaugati in Actul Constitutiv sau sa apelati la un partener care detine deja codul CAEN necesar.

Parteneriate neeligibile
in unele proiecte de finantare, solicitantii pot depune aplicatiile impreuna cu partenerii. Totusi, nu orice organizatie poate deveni partener in proiect. Ca si in cazul altor dimensiuni ale proiectului, exista conditii specifice si in privinta parteneriatelor posibile pe diferite programe de finantare.

Durata incorecta a proiectului
Daca durata propusa in cererea de finantare depaseste durata indicata in Ghidul Solicitantului, cererea este respinsa. De exemplu, daca durata proiectului nu poate depasi 2 ani, atunci va recomandam sa va incadrati in aceasta perioada.

Este important ca duratele estimate sa fie realiste. Cu alte cuvinte, nu reduceti fortat unele durate doar pentru a va incadra in perioada maxima admisa prin programul de finantare.

O cale mai sigura este sa renuntati la unele componente ale proiectului daca acestea nu se incadreaza in limita de timp.

Nerespectarea cotei de cofinantare
Majoritatea fondurilor nerambursabile acopera un proiect in proportie de maximum 80-90% din totalul cheltuielilor, iar restul de 10-20% trebuie acoperit de solicitant. Atunci cand realizati proiectul trebuie sa va asigurati ca aveti resursele necesare pentru a asigura partea de cofinantare.

Limbaj si exprimare necorespunzatoare
Desi nu reprezinta o conditie de eligibilitate, limbajul necorespunzator este un punct slab al unui proiect. Este important sa va exprimati clar, sa fiti convingatori si sa surprindeti esentialul proiectului dvs.

De asemenea, trebuie sa utilizati corect termenii legati de proiect pentru a nu realiza confuzii (de exemplu, trebuie sa stiti diferenta dintre co-finantare, finantare si prefinantare).

Un lucru important pe care-l puteti face este sa trimiteti cererea de finantare unor persoane cu experienta si care ar putea sa va dea un feedback destul de relevant in privinta aceasta.

Planul de afaceri - Ce greseli frecvente se fac in planificarea proiectului

Tags: plan de afaceriplan afaceriafacerifinantaregreseli in planul de afacerineeligibilintocmirea planului de afaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Ce greseli poti face in planul de afaceri in etapa de verificare a eligibilitatii proiectului de finantare
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

20 Apr2017

Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes

de Alina Constantinescu
De multe ori ni se intampla sa uitam, sa omitem si sa neglijam aspecte extrem de importante referitoare la afacerea noastra. Prin redactarea unui plan de afaceri corect suntem nevoiti sa punctam fiecare detaliu dictat de cerintele sale. Asadar, cu ajutorul ghidului „Propriul meu plan de...
Citeste mai departe
15 Iun2016

8 segmente pe care trebuie sa le cuprinzi in proiectul de finantare a afacerii

de Codrina Laiu
Atunci cand realizati proiectul de finantare a afacerii este necesar sa intocmiti un buget. Bugetul cuprinde urmatoarele linii: 1. Resurse umane – echipa de proiect si expertii implicati in proiect. 2. Participanti – cheltuieli cu participantii din proiect. 3. Total costuri...
Citeste mai departe
10 Iun2016

Planificarea bugetului - un factor esential al afacerii

de Codrina Laiu
Este bine sa fiti organizati in realizarea bugetului pentru ca este o munca de detaliu. Rezultatul trebuie sa indeplineasca perfect cerintele finantatorului. Ca urmare, bugetul trebuie tratat cu seriozitate si construit cu atentie. Ajustarea diferentelor dintre cheltuieli si...
Citeste mai departe
30 Mai2016

De ce este necesar bugetul intr-un plan de finantare a afacerii?

de Andreescu Sorin
Bugetul unui proiect reprezinta totalitatea necesarului si a disponibilitatilor financiare. Bugetul este o sectiune importata a unui proiect din mai multe motive: ●  Ofera o imagine clara a resurselor necesare. Un buget detaliat si realist permite o imagine mai clara a resurselor...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016