336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
13413
12-Iul-2011
Freelancerul este cel care nu este subordonat, dar care nu are nici subordonati. Freelancerul este o persoana foarte buna intr-un anumit domeniu care stie ca numai de unul singur se poate afirma.3.83
din 6 voturi
din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
Poti avea acest statut daca esti grafician, fotograf, jurnalist, economist. Aproape orice meserie se poate preta la acest statut. In continuare, va vom prezenta cinci pasi necesari pentru a deveni freelancer.
1. Alege ce vrei sa faci la freelancer. Acest pas este cel mai imporant pentru ca vizeaza ce vei face pe viitor, in functie de cunostiintele si de competentele tale. Fii la curent cu toate noutatile din domeniul tau, astfel incat sa rezisti concurentei.
2. Defineste-ti piata. Gandeste-te cine ar putea fi interesat de produsele pe care le realizezi. Dupa ce gasesti un numar suficient de mare de potenaiali clienti, incearca sa afli cat mai multe informatii despre acestia cu ajutorul retelelor de socializare. Exploreaza nevoile lor, astfel incat sa poai empatiza cu ei.
3. Alege cel mai bun mod de a-ti distribui produsele. Dupa ce ai determinat publicul este primordial sa definesti si modul in care ii vei distribui produsele.
Relatia dintre clienti si freelancer trebuie sa fie una bazata pe incredere. Arata-i ca-i poti veni in ajutor ori de cate ori are nevoie si pentru acest lucru, pune-i la dispozitie un e-mail unde te poate contacta. Fie ca utilizezi o retea de socializare sau un blog, fii receptiv la nevoile oamenilor si comunica tot timpul cu ei.
4. Cere ajutorul. Atunci cand nu lucrezi in echipa, te poti lovi zilnic de o serie de probleme pe care nu stii cum sa le gestionezi. Iti recomandam sa intrebi experti sau sa consulti diferite site-uri specializate in domeniul tau.
5. Fii serios! Chiar daca nu ai sef, asta nu inseamna ca nu trebuie sa faci treaba ca la carte. Clientul este cel care alege, iar daca nu esti corect si serios fata de el, se poate reorienta catre concurenta. Nu atribui produsului tau calitatii pe care nu le are si ofera publicului servicii de calitate!
Pentru a fi freelancer, trebuie sa investesti timp si sa fii foarte bun intr-un anumit domeniu pentru a nu te plictisi. Exista pareri care sustin ca freelancerul nu este indicat pentru oamenii comunicativi si nici pentru cei carora le place sa calatoreasca. Pe termen scurt, poate fi un avantaj sa ai un job la domiciliu, dar mai tarziu poate deveni un fapt anost.
Autor: Anca Murgoci
Vrei sa fii independent in afaceri? Afla cum sa devii freelancer!
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 3.83 din 6 voturiArticole conexe
13 Iun2018
Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri
de Alina Constantinescu
25 Ian2017
Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri
de Alina Constantinescu Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
17 Mai2016
Meniul electronic sau e-meniul - modul de a creste vanzarile in afaceri
de Zenobia Badescu
Costin Staicu, consilierul afacerilor gastronomice, este unul dintre promotorii meniului electronic pentru hoteluri si restaurante in Romania.
Idei de Afaceri: Ce este meniul digital si cum poate ajuta o afacere gastronomica?
Costin Staicu: Meniul electronic sau e-meniul reprezinta una...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
03 Mai2016
Un nou trend in afaceri: consumul colaborativ
de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate dintre obiectele pe care le detineti le folositi in mod curent?
Unelte de gradinarit, instrumente muzicale, echipamente de gimnastica, carti, CD-uri si chiar unele haine stau mai mult in spatii de depozitare decat sunt folosite.
Cele mai multe persoane au locuinta...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Cresterea viermilor de matase
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
Comentarii0 comentarii