Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3200 17-Iun-2014

5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
 

Oamenii vor sa simta ca sunt tratati intr-un mod deosebit si ca, atunci cand cumpara ceva, fac o afacere.

Un turist care negociaza pentru niste suveniruri gandeste la fel ca managerul unei mari companii care isi cumpara un avion personal. Asta e natura umana.
 
Iata 5 moduri in care puteti crea pentru produsele sau serviciul dvs. imaginea unui chilipir:
 
1. Spuneti cum ati procedat pentru a reduce pretul
Secretul unei reduceri de preturi profitabile este motivul. Cred ca este suficient exemplul lui Robert Collier, a carui afacere este comertul prin posta.

Collier a vandut prin posta milioane de produse. El a folosi ideea produselor "de efect" pentru a justifica preturile micsorate.

El a conceput si a trimis tuturor clientilor sai o scrisoare in care explica faptul ca, din cauza unor defecte minore, aproape insesizabile ale unor produse, este dispus sa le vanda cu un pret mult redus.

Strategia a mers atat de bine incat, vanzarea s-a dovedit mai rentabila decat cea normala.
 
2. Comparati pretul cu ceva care-l face sa para insignifiant
 
3. Povestiti cum altii platesc mai mult
Ne place sa auzim ca suntem deosebiti (speciali). Nu va sfiiti sa profitati de aceasta slabiciune umana. Indiferent ce anume vindeti, cu siguranta exista cineva care vinde acelasi lucru mai scump!
 
Un alt mod de a face o comparatie in favoarea dvs. este acela de a explica clientului cat de mult l-ar costa produsul sau serviciul in alte conditii.

De exemplu, daca vindeti un seminar cu 500 euro, subliniati faptul ca la centrul de consultanta unde lucrati ora de consultanta costa 200 de euro. Cum seminarul dureaza 6 ore, practic clientul cumpara ceva in valoare de 6 x 200 = 1.200 euro cu numai 500  de euro.

Puteti vorbi clientului si despre alte seminarii similare, dar mult mai scumpe, sau despre oameni de afaceri care platesc sume exorbitante pentru o perioada de instruire care aduce exact aceleasi informatii cu seminarul dvs.
 
Ideea este sa gasiti ceva cu care sa comparati produsul sau serviciul dvs. si care sa dovedeasca faptul ca acesta este un chilipir.
 
4. Subliniati faptul ca pretul scazut nu inseamna, in cazul dvs., si o calitate scazuta.
Doar un pret scazut nu reprezinta un avantaj. Ar putea fi indiciul unui produs sau serviciu ieftin. Trebuie sa furnizati motive credibile pentru care pretul dvs. este scazut dar calitatea este inalta.
 
5. Explicati clar de ce produsul / serviciul dvs. reprezinta un chilipir.
Nu presupuneti ca clientii vor intelege . Explicati totul foarte clar intr-un limbaj accesibil astfel incat sa nu existe neintelegeri.

Tags: preturiafacereafaceriprofitabileseminarii


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Dovediti clientilor ca le oferiti un adevarat chilipir!
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

21 Iul2022

Servicii de Marketing Online utile pentru promovarea unui magazin online

Fiecare proprietar de magazin online doreste sa creasca traficul si conversiile. Dar chiar si dupa ce ai implementat multiple strategii de marketing digital, exista provocari si ai nevoie sa incerci noi tehnici si idei legate de optimizarea afacerii. In general,...
Citeste mai departe
845 Marketing
28 Sep2021

Cele mai importante tendinte din marketingul social media in acest an

de Idei De Afaceri
Platformele de comunicare sociala se dezvolta continuu si isi tot adauga functionalitati noi, ceea ce a dus la aparitia a noi tendinte privind marketingul afacerilor in aceste medii sociale. Aceste schimbari reprezinta o provocare serioasa pentru specialistii din domeniu, ce trebuie sa isi...
Citeste mai departe
684 Marketing
23 Ian2020

Cele mai importante 5 tendinte din marketingul digital in 2020

de Afaceri La Cheie
Tehnologia continua sa avanseze intr-un ritm rapid, asa ca unele dintre aceste tendinte din marketingul digital sunt concentrate in jurul tehnologiei. Cu toate acestea exista si o directie impotriva cresterii digitalizarii si automatizarii interactiunilor intre marci si consumatori, dar pentru tot...
Citeste mai departe
1349 Marketing
13 Aug2019

Cum sa dezvolti o strategie de continut eficienta

de Afaceri La Cheie
Fie ca esti in faza de inceput cu marketingul de continut sau folosesti aceasta abordare de mai multa vreme, este bine ca intotdeauna sa revizuiesti strategia de continut pentru a te asigura ca este actualizata, inovativa si relevanta. In era digitala, concurenta este mai mare ca oricand....
Citeste mai departe
796 Marketing

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016