Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
4292 19-Feb-2015

5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Chris Nodder, expert din Seattle in comportamentul consumatorului este pregatit sa dezvaluie modurile in care companiile folosesc strategii „malefice“ pentru a-si inspiti clientii.

Evident ca nu este vorba despre a fi cu adevarat malefic, ci doar despre a intelege mai multe despre micile trucuri pe care le folosesc companiile atunci cand isi gandesc produsele si despre declicurile psihologice pe care acestea le actioneaza si care explica de ce functioneaza.

1. Lacomia
Transformarea lucrurilor mai complicate intr-un joc se adreseaza dorintei noastre innascute de a castiga si le face sa para mai distractive decat sunt de fapt.

Nodder atrage atentia asupra faptului ca unele aplicatii pentru telefonul mobil folosesc aceasta tehnica pentru a pune clientii la treaba in interesul lor.

Unele aplicatii pentru GPS indica utilizatorilor sa foloseasca rute alternative pentru a colectiona puncte si insigne. Utilizatorii cred ca joaca un joc, dar de fapt ei verifica datele cartografice ale companiei GPS.

Lectia de invatat de aici:Mentineti un nivel ridicat de implicare a utilizatorilor!

2. Dorinta
Desi Nodder recunoaste ca poftele sunt greu de manipulat, el subliniaza importanta reciprocitatii si a utilizarii emotiilor pentru influentarea comportamentului.

El a dat propriul sau site drept exemplu: utilizatorii pot descarca de aici un capitol gratuit din cartea lui, Evil by Design (Malefic prin definitie – iunie 2013, Wiley).

Cand termina de citit fragmentul, imediat le apare o fereastra de Twitter cu un text gata scris care-i incurajeaza sa distribuie ce tocmai au citit pe retelele de socializare (si chiar sa cumpere cartea integrala).

Nodder sustine ca poftele pot transforma o simpla dorinta intr-un angajament real. Lectia de invatat de aici: Combateti logica!

3. Mania
Manipularea maniei poate trezi pasiuni si chiar rezolva anumite probleme. El da ca exemplu site-ul Glassdoor, unde oricine poate posta in mod anonim o evaluare a unui angajat actual sau din trecut.

Site-ul profita de mania exprimata in mod anonim pe internet si o canalizeaza in ceva constructiv si profitabil. Lectia de invatat de aici: Profitati de firile „aprinse“!

4. Imbuibarea
„Mai mult“ inseamna mai mult, nu? si cu totii putem avea multe de invatat de la modul in care compania start-up Humble Bumble profita de dorinta arzatoare a clientilor sai pentru mai mult.

Compania de jocuri electronice ofera pachete la pretul ales de utilizator, insa daca platesti mai mult decat pretul mediu curent castigi continut bonus exclusiv, ceea ce incurajeaza consumatorii sa plateasca din ce in ce mai mult pentru mult-doritul continut suplimentar.

Din fericire, o parte din profitul companiei este redirectionat catre caritate, deci puterile „malefice“ ale companiei sunt folosite macar partial intr-un scop nobil. Lectia de invatat de aici: Fa-i sa-si doreasca mai mult!
Autor: Catalin Chivu


- Necesitatea reclamei pentru dezvoltarea afacerii tale. Deci, ceeaza, reclama!

- 5 moduri prin care iti poti imbunatati rezultatele de marketing

- 7 mituri despre vanzari... de la Kelley Robertson

- Manipularea prin cuvant. Fii campion in marketing

- 7 strategii ale oamenilor de succes din vanzari

- Stiri afaceri

Tags: marketingclienticonsumatoripromovare vanzarireclamastrategii vanzari


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum sa fii malefic (si sa-ti mearga). 4 sfaturi 'malefice' in afaceri
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

21 Iul2022

Servicii de Marketing Online utile pentru promovarea unui magazin online

Fiecare proprietar de magazin online doreste sa creasca traficul si conversiile. Dar chiar si dupa ce ai implementat multiple strategii de marketing digital, exista provocari si ai nevoie sa incerci noi tehnici si idei legate de optimizarea afacerii. In general,...
Citeste mai departe
845 Marketing
28 Sep2021

Cele mai importante tendinte din marketingul social media in acest an

de Idei De Afaceri
Platformele de comunicare sociala se dezvolta continuu si isi tot adauga functionalitati noi, ceea ce a dus la aparitia a noi tendinte privind marketingul afacerilor in aceste medii sociale. Aceste schimbari reprezinta o provocare serioasa pentru specialistii din domeniu, ce trebuie sa isi...
Citeste mai departe
684 Marketing
23 Ian2020

Cele mai importante 5 tendinte din marketingul digital in 2020

de Afaceri La Cheie
Tehnologia continua sa avanseze intr-un ritm rapid, asa ca unele dintre aceste tendinte din marketingul digital sunt concentrate in jurul tehnologiei. Cu toate acestea exista si o directie impotriva cresterii digitalizarii si automatizarii interactiunilor intre marci si consumatori, dar pentru tot...
Citeste mai departe
1349 Marketing
09 Iul2019

5 elemente care fac diferenta in strategia de marketing

de Afaceri La Cheie
Este tot mai greu sa te faci auzit in mediul foarte zgomotos de business din Romania. Fiecare companie isi ”striga” ofertele si excelenta folosind din ce in ce mai multe canale. Tocmai de aceea sprijinirea strategiei de marketing prin cunoasterea metodelor de livrare relevanta si...
Citeste mai departe
1129 Marketing

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016