Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
4936 02-Oct-2014

2.5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
 

Captarea atentiei este prima conditie pentru ca un mesaj publicitar sa fie citit si sa produca, eventual, efectul asteptat.

Studiile de specialitate au aratat ca destinatarul ia decizia de a o citi sau nu in primele 5 secunde, pe baza unor elemente pe care le sesizeaza inconstient.

Totusi, cel mai mare impact pare sa-l aiba headline-ul sau fraza de debut, pentru care trebuie gasita una din variantele urmatoare:

provocatoare: Spuneti-mi un produs similar care sa coste atat de putin!
 
interogativa: Ati visat vreodata sa aveti un BMW personal?
 
personalizata: Dati-mi voie sa va povestesc cel mai groaznic moment din viata mea.
 
ofertanta: Capatati doua costume la pretul unuia singur!
 
magulitoare: Dvs. sunteti una dintre cele 93 de persoane special selectionate pentru aceasta oferta.
 
Care trebuie sa fie mesajul publicitar? 
 
Dupa ce i-ati captat destinatarului atentia, trebuie sa ii vorbiti de un interes al lui personal, de o nevoie de care el s-a izbit si pe care dvs. s-o amplificati.

Cea mai frecventa eroare care se face in aceasta privinta este legata de prejudecata ca trebuie sa-i vorbesti clientului de calitatile produsului oferit.
 
In realitate, omului trebuie sa-i vorbesti despre nevoile lui si despre ce avantaje va obtine acceptand oferta care i se face. Americanii stiu prea bine acest lucru, spre deosebire de majoritatea europenilor, care se incapataneaza sa centreze mesajul pe produsul ca atare. Legatura dintre produs si nevoia personala a clientului vizat este vitala pentru reusita promovarii acelui produs.
 
Atentie!
Mesajul publicitar construit din fraze abstracte si generalitati nu va face dvs. reclama, ci bransei, in general (si, implicit, concurentei). Pentru a fi eficient, mesajul trebuie sa vorbeasca despre avantajele specifice pe care le ofera produsul/serviciul dvs.

De pilda, daca sunteti proprietarul unei statii de spalat autoturisme, mesajul trebuie sa-l convinga pe viitorul client nu sa-si spele masina, in general, ci sa o faca folosind serviciile dvs.
 
Faceti comparatie cu alte produse similare, scotand in evidenta avantajele produsului dvs. Desigur, pentru a nu fi acuzat de concurenta neloiala, nu veti nominaliza niciodata produsele sau marcile concurente.

Puteti lua drept exemplu modul in care sunt prezentate diferitele marci de detergenti, cu referire la “un detergent obisnuit” sau “un alt detergent”, totdeauna anonim. Sau felul in care o societate care ofera servicii de telefonie. isi construieste mesajul sugerand faptul ca are o acoperire in teritoriu mult mai mare decat concurenta sa, in timp ce aceasta din urma se straduieste sa sublinieze ca, inainte de orice, calitatea semnalului sonor conteaza, capitol la care prima firma sta mai slab. 
 
A I D A - procesul  care conduce omul de la simpla observatie la actiune
 
Cele spuse pana acum ilustreaza de fapt intregul proces psihic care conduce omul de la simpla observatie la actiune, proces care poate fi condensat in urmatoarele patru litere: A I D A, adica in traducere:
 
captati-i cititorului Atentia;
starniti-i Interesul in propunerea pe care i-o faceti;
stimulati-i Dorinta de a beneficia de aceasta propunere;
cereti-i sa treaca la Actiune imediat.

Daca acest proces este urmat pas cu pas, aveti toate sansele sa-l determinati pe virtualul client sa va cumpere produsul.

Dar, atentie! Nu trebuie sa confundati aceste etape, deoarece puteti astfel sa urmati o cale minata de confuzii si erori.

Asa, de pilda, daca cineva ar putea fi interesat de ideea sa achizitioneze o barca pneumatica pentru pescuit, asta nu inseamna totodata ca are si dorinta de a cumpara acea barca si cu atat mai putin ca va declansa actiunea efectiva de a cumpara.
 

Tags: marketingmesaj publicitarpublicitatepromovareconcurenta


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum captezi atentia cititorului pentru reusita promovarii si care trebuie sa fie mesajul publicitar?
Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi

Articole conexe

21 Iul2022

Servicii de Marketing Online utile pentru promovarea unui magazin online

Fiecare proprietar de magazin online doreste sa creasca traficul si conversiile. Dar chiar si dupa ce ai implementat multiple strategii de marketing digital, exista provocari si ai nevoie sa incerci noi tehnici si idei legate de optimizarea afacerii. In general,...
Citeste mai departe
850 Marketing
28 Sep2021

Cele mai importante tendinte din marketingul social media in acest an

de Idei De Afaceri
Platformele de comunicare sociala se dezvolta continuu si isi tot adauga functionalitati noi, ceea ce a dus la aparitia a noi tendinte privind marketingul afacerilor in aceste medii sociale. Aceste schimbari reprezinta o provocare serioasa pentru specialistii din domeniu, ce trebuie sa isi...
Citeste mai departe
691 Marketing
23 Ian2020

Cele mai importante 5 tendinte din marketingul digital in 2020

de Afaceri La Cheie
Tehnologia continua sa avanseze intr-un ritm rapid, asa ca unele dintre aceste tendinte din marketingul digital sunt concentrate in jurul tehnologiei. Cu toate acestea exista si o directie impotriva cresterii digitalizarii si automatizarii interactiunilor intre marci si consumatori, dar pentru tot...
Citeste mai departe
1353 Marketing
09 Iul2019

5 elemente care fac diferenta in strategia de marketing

de Afaceri La Cheie
Este tot mai greu sa te faci auzit in mediul foarte zgomotos de business din Romania. Fiecare companie isi ”striga” ofertele si excelenta folosind din ce in ce mai multe canale. Tocmai de aceea sprijinirea strategiei de marketing prin cunoasterea metodelor de livrare relevanta si...
Citeste mai departe
1134 Marketing

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016